Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři postoupili do finálové skupiny! Po skvělém obratu přetlačili v derby Prostějov

Junioři postoupili do finálové skupiny! Po skvělém obratu přetlačili v derby Prostějov
P ř e r o v – Ligová soutěž juniorů osmnáctým kolem v neděli ukončila základní část, ve které se rozluštění dočkala tajenka postupujících do finálové skupiny. Tu si zahrají i Zubři, jejich výběr byl nucen bojovat s Prostějovem až do posledních chvil. Derby se pro přerovské barvy vůbec nevyvíjelo dobře, ale po velmi bojovné třetí periodě a hodně podařeném závěru nakonec Zubři soupeře zdolali. První střetnutí ve finálové skupině odehrají v pátek 6. prosince.
18.kolo, neděle 1.12.2013
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
6:3
(1:0, 0:2, 5:1)
Branky a nahrávky: 12. Kebza (Mašíček), 42. Šťastný D. (Šnirc), 49. Spěvák (Hradil), 58. Školoud (Šťastný D.), 59. Šťastný D. (Čelko), 60. Kebza (Gazda) – 35. Kaluža (Matoušek, Tomek), 38. Matoušek (Wind), 53. Tomiga (Arnošt, Kaluža). Rozhodčí: Husička – Smilek, Valentík. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 188. Střely na branku: 33:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 6:3.
Grigárek (53. Loučka) – Tomeček, Mašíček, Šťastný R. Kundrátek, Tomiga R., Stuchlík, Běhal, Duda – Školoud, Gazda, Kebza – Čelko, Šnirc, Šťastný D. – Spěvák, Hradil, Vrána – Siegel, Němec
Strašák – Arnošt, Liška, Kaluža, Gatěk, Prokop, Wind, Matoušek, Tomiga J., Dočkal, Mašek, Zavřel, Galeta, Tomek, Medek

Komentář k zápasu

O první vzrušení na ledě se postarali Jestřábi, kteří ohrozili Grigárkovu klec Maškem. Domácí Zubři se uvedli střelami Tomigy a Vrány. Také další šance patřila přerovskému týmu, ale Vrána po Hradilově příklepu kotouč za brankáře Strašáka nedorazil. Domácí následně pykali za faul, oslabení však po jediné příležitosti Matouška zvládli.

Na řadu tak přišla minuta dvanáctá a v ní radost přerovských barev. V nabídnuté přesilovce si totiž Karel Kebza vyjel mezi kruhy a dělovkou Strašáka prostřelil. Jestřábi se pokoušeli o rychlé srovnání, znovu Grigárka ohrožoval Matoušek, ale i tentokrát vyšel ze souboje lépe gólman Zubrů.

Druhou třetinu zahajoval Přerov oslabením, které se na malý moment zdvojnásobilo, Prostějov však z nadějné chvilky nic nevytěžil. Skórovat mohl až posléze z přečíslení, jenže i proti Tomigově střele stál připravený Grigárek. Zanedlouho se zraky diváků opět přenesly na druhou stranu, modrožlutí hráli přesilovku a Mašíček tvrdou střelou od modré nadělal Strašákovi hodně problémů.

Blízko dvougólovému vedení byli Zubři i později, a to dokonce při oslabení, kdy David Šťastný vystihl soupeřovu rozehrávku, ale volnému Šnircovi střela nesedla. V dalších minutách domácí chybovali, únik Zavřela ještě gólem neskončil, ale střela Marka Kaluži v přesilovce už ano. Po vyrovnání se Jestřábi na chvíli zvedli a kapitán Jaromír Matoušek přesnou ranou otočil stav na 1:2.

Po postupu toužící Zubři tak museli ve třetí části zabrat, což se také stalo. Šnirc hned v úvodu našel před bránou Davida Šťastného, který tečí srovnal skóre. Prostějov z následné šance Prokopa neuspěl, proto přišel další gólový moment Zubrů. Michal Spěvák přešel přes obránce a bekhendem překvapil Strašáka u tyčky.

Vedení ovšem Přerovu nevydrželo dlouho, Jakub Tomiga si totiž najel k bráně a kotouč prošel Grigárkovi pod betonem do klece. Domácí gólman se navíc při zákroku zranil, takže na zbývajících sedm minut musel do kasy Loučka. Závěr se Zubrům skvěle podařil. Petr Školoud z dorážky opět poslal modrožluté barvy do vedení, které zakrátko střelou nad Strašákův beton pojistil David Šťastný.

Jestřábi se ještě sedmnáct vteřin před koncem pokoušeli o zázrak, ale hra bez brankáře jim vůbec nevyšla. Gazda s Karlem Kebzou totiž získali kotouč a druhý jmenovaný jej po sérii přihrávek bez problémů poslal do opuštěné klece.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Soupeř věděl, že potřebujeme bodovat a přijel na zápas ve velmi dobrém rozpoložení. V prvních dvou třetinách těžil z naší křeče, protože jsme hráli trochu ustrašení. Do utkání jsme se více dostali až ve třetí třetině, kdy sice Prostějov pak srovnal a nám se zranil brankář, ale v tom závěru jsme nakonec vydřeli vítězství, za což hráčům patří velký dík. Měli jsme v tom konci trochu více štěstíčka. Na zápasy ve finálové skupině se těšíme.

Ivo Horák (LHK Jestřábi Prostějov): Přerov byl velkým favoritem, potřeboval vyhrát, což jsme mu chtěli co nejvíce znepříjemnit. Myslím si, že se nám to podařilo. Dobře jsme bránili, i když ten závěr nám vůbec nevyšel a ta porážka o tři góly je pro nás možná krutá. Přerov ale byl o něco lepším týmem a gratuluji mu k postupu.