Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Přerovský tým hladce zvítězil ve Žďáru, o postup však ještě musí bojovat

Junioři: Přerovský tým hladce zvítězil ve Žďáru, o postup však ještě musí bojovat
Ž ď á r  n / S – Základní část ligy juniorů už odpočítává poslední kola a boje o body do tabulky vrcholí. Pro Přerov obzvlášť, protože si Zubři nezdarem ve Frýdku mírně zkomplikovali postup, a tak na ledě Žďáru nad Sázavou potřebovali uspět. Od začátku měli výraznou převahu, kterou ale v první třetině nedokázali vyjádřit gólově. Povedlo se to až od druhé části a Zubři nakonec hladce zvítězili 5:0. V dalším kole čeká juniory klíčové utkání v Opavě, která na pátém místě ztrácí na Přerov čtyři body.
16.kolo, neděle 24.11.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - HC ZUBR Přerov
SKLH Žďár nad Sázavou - HC ZUBR Přerov
0:5
(0:0, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Šťastný D. (Hradil), 36. Kebza (Tomeček), 36. Šťastný D. (Šnirc), 49. Mašíček (Školoud, Tomeček), 55. Stuchlík (Spěvák, Vrána). Rozhodčí: Kukeně – Huryta, Urubčík. Vyloučení: 3:6, navíc Řezáč (Přerov) 10 minut osobní trest, Školoud (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 17:38. Průběh utkání: 0:5.
Zelený – Koláček, Švanda, Peška, Březka, Novotný, Bednář, Navrátil, Peňáz, Staněk, Vítek, Vacek, Pazourek, Gregar
Grigárek – Tomeček, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Tomiga, Stuchlík, Duda – Školoud, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Šťastný D. – Spěvák, Hradil, Vrána – Němec

Komentář k zápasu

Boj Zubrů se žďárskými Plameny začal velkou šancí Davida Šťastného, jehož průnik ve druhé minutě musel domácí gólman Zelený hasit ostrým zákrokem. Bez práce rozhodně nebyl ani jeho protějšek Grigárek, který likvidoval střelu Švandy. Školoudova ostrá střela následně šla vedle a odstartovala už jasnou převahu přerovského týmu.

Zubry však hodně trápil žďárský brankář, kterému počet zákroků rychle narůstal. David Šťastný se z dorážky neprosadil, Čelko zakončoval jen do lapačky a bez efektu dokonce zůstala i téměř minutu a půl dlouhá přesilovka pěti proti třem.

Nástup do druhé třetiny přinesl pokračování přerovského snažení dobýt Zeleného svatyni. Nejdříve sice střílel domácí Gregar, ale poté už konečně přišla gólová akce modrožlutých. Hradil vybídl k zakončení Davida Šťastného, který poslal puk nad brankářovu vyrážečku. Následně Zubři pykali za faul, v oslabení však povolili vlastní bránu ohrozit pouze Švandovi. To příležitost Pazourka byla o chvíli později mnohem větší, ale žďárský útočník u tyče minul.

Po Tomečkově faulu, který hasil nebezpečí od Gregara, už přišla krásná chvíle a v ní dva rychlé údery Přerova, které se vešly do pouhých šesti vteřin! Nejdříve se z přečíslení po nahrávce Tomečka prosadil k tyči Karel Kebza a chviličku po buly poslal kotouč nad Zeleného beton David Šťastný. Poslední slovo v prostředním dějství mohly mít Plameny, Grigárek však při Švandově úniku uhájil stoprocentní úspěšnost.

Ta pokračovala i ve třetím dějství, kdy Přerov trochu polevil a několikrát pykal na trestné lavici. Gregar ani Bednář si ale na Grigárka nepřišli a při další Gregarově šanci zůstal puk na brankové čáře. Proto se znovu prosadili modrožlutí, a to hned dvakrát. Na 4:0 posunul vedení Zubrů Dominik Mašíček, který se po buly famózně trefil do víka a pětku na přerovském kontě zařídil necelých šest minut před koncem z dorážky Michal Stuchlík.

Žďárští se pokoušeli ještě alespoň o čestný úspěch, Grigárek už však nulu uhájil. Přerovští junioři tak mají dvě kola před koncem základní části na hranici postupu do finálové skupiny čtyřbodový náskok a vše pevně ve svých rukou. O postupu již mohou rozhodnout příští pátek v Opavě, kde se odehraje důležité utkání. Slezan totiž obsazuje pátou příčku a na čtvrtou, poslední postupovou, ztrácí tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Jsem rád, že se nám po páteční porážce tento zápas podařil, protože potřebujeme k jistotě postupu mezi čtyři nejlepší týmy bodovat. Kluci hráli mnohem zodpovědněji a úspěšný výsledek se dostavil. Kvůli zraněním jsme museli sestavu na zápas ve Žďáru trochu obměnit. V první třetině jsme neproměnili šance, které byly na obou stranách, ale v té druhé už jsme se gólově prosadili a náš náskok se pak zvýšil. Odehráli jsme zápas i dobře takticky a zachytal nám brankář Grigárek.