Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Zubrům nestačilo na vítězství ve Frýdku-Místku ani vedení o tři góly

Junioři: Zubrům nestačilo na vítězství ve Frýdku-Místku ani vedení o tři góly
F r ý d e k - M í s t e k – O postupovou čtyřku hrající tým juniorů má v nynějším závěru základní části těžký los, protože hraje tři zápasy za sebou venku. Prvním z nich byl duel na provizorním ledě ve Frýdku-Místku, kde Zubři sice prohrávali, ale pak se zdálo, že za vedení o tři góly již definitivně přebírají otěže zápasu. Bohužel opak byl pravdou. Přerov polevil a domácí v závěru otočili skóre na konečných 6:5. Boj o postup se Zubrům zkomplikoval, další utkání odehrají ve Žďáru.
15.kolo, pátek 22.11.2013
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
6:5
(1:3, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Beinstein (Vacula, Čahoj), 28. Čahoj (Vacula), 33. Fojtík (Káňa), 40. Vacula (Čahoj), 44. Flegr (Carbol), 57. Volný (Flegr) – 14. Řezáč, 16. Spěvák (Školoud), 19. Šnirc (Školoud, Kundrátek), 27. Školoud (Šnirc), 36. Řezáč (Adámek). Rozhodčí: Klapetek – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 2:2. Diváci: 32. Střely na branku: 33:37. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:5, 6:5.
Třeštík – Masarovič, Vacula, Rykala, Beinstein, Koval, Hamhalter, Čahoj, Flegr, Carbol, Volný, Fojtík, Káňa
Grigárek – Tomiga, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Adámek, Běhal, Duda – Gazda, Řezáč, Kebza – Spěvák, Šnirc, Školoud – Hradil, Kubal, Nohál – Němec

Komentář k zápasu

V úvodu sice přerovský tým získal přesilovku, ale jako první skóroval soupeř. Při oslabení se natlačil k brance Čahoj a dorážka Jiřího Beinsteina slavila úspěch. Po chvilce nechybělo mnoho a Zubři mohli inkasovat podruhé i potřetí, když Čahoj znovu ohrožoval Grigárkovu klec a Hamhalter uháněl dokonce sám na bránu. Přerov se až posléze osmělil Kebzovou střelou a k následnému vyrovnání také využil oslabení. Patrik Řezáč vypíchl puk, po střele si vyražený kotouč dojel a dorazil ho za Třeštíkova záda.

Gól přerovské mužstvo nastartoval a domácí se dostali pod tlak, který neustáli. Při signalizovaném trestu se prokličkoval před bránu Michal Spěvák a u tyče obrátil stav ve prospěch Zubrů. Navíc za tři minuty se parádně po vyjetí od mantinelu trefil pod horní tyčku Radim Šnirc a Přerov měl rázem dvoubrankový náskok.

Na začátku druhé třetiny hráli Zubři dvě rychle za sebou jdoucí přesilovky, bohužel však bez gólového efektu. Prosadit se dokázali až později, když Šnirc našel zcela volného Petra Školouda a na jeho prudké zakončení přesouvající se brankář Třeštík nestačil. Po čtvrtém gólu naopak přerovský tým mírně zvolnil a draze za to zaplatil. Po buly se šťastnou trefou přes klubko clonících hráčů prosadil Denis Čahoj a na rozdíl jediné branky snížil v oslabení dorážející Jan Fojtík.

Přerov ještě jednou soupeři odskočil díky Adámkově přihrávce na volného Patrika Řezáče, který v oslabení z nájezdu Třeštíka překonal, ale závěr patřil domácím, jejichž tým znovu rozveselil od modré čáry střílející Petr Vacula.

Krátce po startu třetí periody byla radost ve frýdeckém táboře ještě větší. Jan Flegr se totiž trefil nechytatelně nad Grigárkovo rameno a stav byl rázem srovnán na 5:5. Tempo hry nabralo na obrátkách, šance Zubrů však zůstaly nevyužity. Mašíček pěknou střelou od modré Třeštíka nepřekonal a Gazdova teč Tomigovy střely skončila také u gólmana.

Poslední slovo tak bohužel měl Frýdek-Místek a využil k tomu zaváhání obrany Zubrů, která nechala hodně prostoru Danielu Volnému a ten posunul domácí do vedení. Přerov se pokoušel o hru bez brankáře, při minutové power play už však na vyrovnání nedosáhl a velmi slibně rozehraný zápas tak ztratil.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Začátek byl z naší strany velmi lehkovážný, ale pak jsme do utkání dostali. Vyrobili jsme však řadu hrubých chyb, které domácí využili k tomu, aby zkorigovali stav. V závěru jsme po neproměněných šancí přepustili iniciativu soupeři a ten rozhodl. Vůbec nejsem spokojený s výkonem, kterému chyběla větší bojovnost a srdíčko. Bez toho se hrát nedá. Hráči se musí zamyslet a v neděli ve Žďáru předvést úplně jinou hru.