Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Tým Zubrů doma udolal Havířov a v boji o postupovou čtyřku si polepšil

Junioři: Tým Zubrů doma udolal Havířov a v boji o postupovou čtyřku si polepšil
P ř e r o v – V lize juniorů už zbývá do konce základní části jen několik kol, proto boj o postupovou čtyřku začíná vrcholit. Zubři v neděli na domácím ledě hostili Havířov, dalšího soupeře, který se hodně touží protlačit do finálové skupiny. Přerov neměl dobrý vstup do zápasu, ale velkou bojovností postupem času získával převahu a nakonec hodně důležité utkání zvládl. Po výsledku 4:3 Zubrům náleží tři body.
14.kolo, neděle 17.11.2013
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
4:3
(2:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Gazda (Tomeček), 20. Kebza (Šťastný R., Mašíček), 36. Šťastný R. (Šnirc), 53. Školoud (Šnirc) – 2. Matějek (Lenomar), 9. Diviš (Matějek, Vyčesaný), 31. Matějek (Caruk). Rozhodčí: Vaněk – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 114. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Grigárek – Kužílek, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Tomeček, Duda, Běhal – Gazda, Řezáč, Kebza – Spěvák, Šnirc, Školoud – Siegel, Kubal, Nohál – Němec
Slanina – Deutsch, Potočný, Graca, Gawlas, Flamík, Chroboček, Vyčesaný, Caruk, Lenomar, Matějek, Suchý, Diviš, Taras, Bednář

Komentář k zápasu

Zatímco v Hodoníně měli Zubři výborný vstup do utkání, proti Havířovu se jim naopak nepovedl. Sice střelou brzy zahrozil Mašíček, ale gólově se prosadil soupeř. Tomáš Matějek si nabruslil před Grigárka a u tyče protlačil kotouč. Hned vzápětí tečoval na druhé straně nastřelený puk Kebza, ale Slaninu nepřekonal, proto znovu udeřil Havířov. Jan Diviš se v pádu dokázal prosadit nad Grigárkův beton.

S přibývajícími minutami se Přerov začal zvedat a pro snížení využil vlastního oslabení. Tomeček poslal kotouč do jízdy Martinu Gazdovi, který se protáhl přes obránce u mantinelu a famózní střelou do šibenice upravil stav na 1:2. Zubři po gólu ožili a v poslední minutě úvodního dějství slavili vyrovnání. K dorážce se dostal Karel Kebza a Slanina musel lovit puk z brány podruhé.

Ve druhé třetině se šance střídaly na obou stranách. Za Havířov se mohl znovu prosadit Matějek a v dresu domácích sahal po obratu ve skóre Kebza. V polovině zápasu dokázal Grigárek skvělým zákrokem zastavit přečíslení, ze kterého střílel Vyčesaný, ale po chvilce už gólová radost hostů přišla. Tomáš Matějek zůstal před brankou na chvíli volný a trefil puk pod horní tyčku.

Na další vyrovnání ale přerovský tým znovu nemusel čekat dlouho. Po buly zkoušel střílet Roman Šťastný a kotouč přes klubko hráčů proletěl až za záda brankáře Slaniny.

Za vyrovnaného stavu šel zápas do třetí periody, která začala z přerovské strany dvojnásobnou přesilovkou. Domácí ji však nesehráli dobře a pohrdli po chvilce i další, ve které tvrdě střílel Tomeček a dorážel Kebza. Trest za to naštěstí nepřišel, naopak se Zubrům z velké snahy podařilo jít do konečně do vedení. Šnirc poslal puk mezi kruhy na Petra Školouda, který pěkně trefil prostor nad ramenem brankáře.

Havířovská snaha v závěru o vyrovnání byla podpořena téměř tříminutovou hrou bez gólmana. Odkrytou bránu mohl trefit Mašíček a také Gazda, ale kotouč skončil vedle. Hosté ohrožovali v poslední minutě Grigárkovu svatyni Gracou, Přerov už však těsný náskok uhájil a připsal si důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Dnes se nám vůbec nevydařil začátek zápasu, ale dokázali jsme se zvednout a ještě do konce první třetiny vyrovnat, což bylo hodně důležité. Zápas byl pak vyrovnaný. Po dvou nevyužitých přesilovkách pět na tři jsme se naštěstí prosadili a šťastným závěrem uhráli zápas na vítězství. Jsme za tři body rádi, protože jsme po Hodonínu hráli s dalším velmi silným soupeřem, který bojuje o čtyřku.

Jaromír Venglář (AZ Havířov): Zápasu by asi více slušela remíza, protože byl hodně vyrovnaný. Škoda že jsme po dobrém začátku ztratili náskok. Domácí nás ze dvou přesilovek pět na tři ve třetí třetině nepotrestali, ale pak už se jim podařilo vstřelit gól a naše snaha v závěru už skončila bez úspěchu.