Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři obrali o body lídra tabulky! Na ledě Hodonína rozhodovala hned první třetina

Junioři obrali o body lídra tabulky! Na ledě Hodonína rozhodovala hned první třetina
H o d o n í n – Liga juniorů už zdárně překonala reprezentační pauzu, proto si v pátek mohla odškrtnout jedno z dalších kol základní části. Zubři bojující o postupovou čtyřku se představili v Hodoníně, tedy na ledě lídra tabulky, kde se drtivá většina gólových momentů udála už v první třetině. Přerov si čtyřmi trefami vypracoval náskok, který si držel až do samotného závěru a nakonec zvítězil 5:3. V neděli junioři hostí doma Havířov, dalšího soka ze špice tabulky.
13.kolo, pátek 15.11.2013
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
3:5
(2:4, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Vrba (Sedlák), 19. Výmola (Kučera), 59. Tomi (Černohous) - 4. Řezáč (Běhal), 6. Mašíček (Adámek, Kebza), 8. Kebza (Řezáč), 11. Školoud (Spěvák, Kundrátek), 53. Kebza (Řezáč, Gazda). Rozhodčí: Humpolíček - Klein, Toman. Vyloučení: 11:9, navíc Tomi (Hodonín) 10 minut osobní trest - Siegel (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.
Zollpriester (11. Šlapák) – Sedlák, Polesný, Vanek, Kukliš, Frolek, Prčík, Strapina, Výmola – Buřič, Flora, Vrba, Šála, Janota, Kučera, Křivánek, Tomi, Černohous
Grigárek – Běhal, Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Adámek, Duda, Gazda, Řezáč, Kebza, Spěvák, Snirc, Školoud, Siegel, Kubal, Nohál, Němec

Komentář k zápasu

Úvodní desítky vteřin nijak nenasvědčovaly tomu, že by se měl spustit brankostroj hostujících Zubrů. V končící čtvrté minutě se však hosté z ničeho nic dostali do vedení, když povedenou akci Běhala zakončil Patrik Řezáč. Pak sudí Humpolíček vyloučil v krátkém sledu dvojici hodonínských hráčů a Přerov měl výhodu dvojnásobné početní výhody, kterou dokázal bleskově na konci šesté minuty zužitkovat zásluhou kapitána Dominika Mašíčka.

Hosté pokračovali v klasické přesilovce, zatlačili hodonínskou čtveřici před jejich brankoviště a v závěru Sedlákova trestu navýšil vedení Zubrů už na tříbrankový rozdíl Karel Kebza. To vše v probíhající osmé minutě a s Drtiči to vypadalo zle nedobře. I přes zaspaný začátek a dvě inkasované branky v oslabení se mladí Drtiči nevzdali a dál bojovali.

Odměnou jim v polovině první části byla snižující trefa z hole Lukáše Vrby, ale hosté si tříbrankový náskok vzali po půlminutě hry zpět. Za Zollpriesterova záda namířil přesně Petr Škalouda a mladý hodonínský brankář přenechal své místo mezi třemi tyčemi svému kolegovi Šlapákovi. Přestřelka první třetiny však stále nebyla u konce. V devatenácté minutě snížil po asistenci Kučery Marek Výmola na rozdíl dvou branek.

Od druhé části se výkon hodonínských mladíků o poznání zlepšil a svěřenci trenérského dua Prčík - Krupica si vypracovali více brankových příležitostí. Ale hosté, vědomi si dvoubrankového náskoku, se nikam nehnali, zahušťovali hru ve středu hřiště a spoléhali se zejména na brejkové situace. I přes to se mladé pušky ze Slovácka dostaly do několika slibných příležitostí. Flora, Šála, Kučera a po nich i Sedlák a Černohous si na dobře chytajícím Grigárkovi vylámali zuby a druhá část tak žádnou změnu skóre nepřinesla.

Po pár střídáních v poslední periodě předvedl domácí Černohous a hostující Siegel přítomným divákům nefalšovaný pěstní souboj, který nakonec dopadl lépe pro hodonínského útočníka. Nicméně za tuto potyčku byli oba kohouti odměněni po zásluze trestem na 2+2 minuty. Plynulost hry v závěrečné třetině hodně poznamenala častá vyloučení a to na obou stranách, které ale ani jeden z týmů nedokázal přetavit v branku.

Ve třiapadesáté minutě se ale hosté trefili do černého popáté a Karel Kebza svou druhou brankou v dnešním zápase pohřbil veškeré domácí šance a potvrdil vítězství a tříbodový zisk pro hosty z Hané. Drtiči vzápětí navíc dvakrát v rozmezí necelé minuty faulovali, nabídli soupeři další výhodu o dva hráče a připravili se tak i o teoretické naděje na zdramatizování zápasu. Definitivní tečku za dnešním utkáním udělali necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou domácí, kteří třetí brankou, jejíž autorem byl Jakub Tomi, upravili skóre na konečných 3:5 z pohledu domácích.

Autor: Jan Hochman, www.shkhodonin.cz

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (SHK Hodonín): Do dnešního zápasu jsme mohli být hrdí na domácí neporazitelnost, ale dnes přijel tým plný výborně technicky, ale především bruslařsky vybavených hráčů. Kámenem úrazu dnes byla první třetina, kterou jsme si nechali utéct. Potrestaná přesilovka pět na tři a následně i zbytek početní výhody nás prakticky poslal do tříbrankové ztráty. Dvě branky jsme navíc dostali po hloupých chybách v obranné fázi. V druhé třetině jsme soupeře téměř k ničemu nepustili a naopak jsme si vypracovali několik gólových šancí, ale bez efektu. V závěru utkání jsme počítali s variantou stáhnutí sestavy na tři formace, bohužel jsme vzápětí dostali pátou branku, která nás definitivně zlomila.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Víme, že Hodonín má velmi silný tým, proto jsme se na zápas během reprezentační přestávky dlouho připravovali. Utkání ovlivnil náš dobrý začátek, který jsme využili gólově a hráči splnili všechny pokyny. Soupeř se snažil dostat zpět do zápasu, ale taktickou hrou a bojovností jsme ho k tomu nepustili. Myslím si, že je naše výhra zasloužená.