Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Šlágr kola s Porubou prohráli Zubři nešťastně gólem v poslední minutě

Junioři: Šlágr kola s Porubou prohráli Zubři nešťastně gólem v poslední minutě
P ř e r o v – Juniorská liga měla v neděli na programu poslední kolo před reprezentační pauzou a přinesla velký šlágr, kterým byl zápas Přerova s Porubou. Bitva dvou týmů z vyrovnaného čela tabulky se ve skóre přelévala ze strany na stranu, domácí pak dokonce vedli 3:2 a mohli svůj náskok zvýšit, jenže neproměnili řadu šancí a po srovnání soupeře inkasovali z velké chyby v obraně 37 sekund před koncem. O další body bude juniorka bojovat až 15. listopadu v Hodoníně.
12.kolo, neděle 27.10.2013
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
3:4
(1:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Karola (Gremlica), 30. Spěvák (Gremlica, Řezáč), 40. Šťastný D. (Gazda, Mašíček) – 4. Maček D., 27. Schwarz (Baca), 52. Rataj (Král), 60. Rataj. Rozhodčí: Hradil – Laczko, Novák. Vyloučení: 1:3, navíc Hradil (Přerov) trest ve hře – Pasker (Poruba) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.
Loučka – Tomeček, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Běhal, Stuchlík – Gazda, Řezáč, Šťastný D. – Čelko, Šnirc, Hradil – Spěvák, Karola, Gremlica – Němec, Siegel
Šrámek – Pobuta, Gola, Baca, Puškár, Schwarz, Pšeja, Štěpán, Brnčál, Mišenko, Rataj, Šípek, Maček D., Ryška, Holáň, Král, Havránek, Pasker

Komentář k zápasu

Úvodní pasáž zápasu patřila Zubrům a domácí díky velké aktivitě mohli slavit rychlé vedení. Gremlica posunul puk k brankovišti na Daniela Karolu, který nekompromisně zakončoval nad rameno Šrámka. Ve vedení však Přerov dlouho nevydržel, po dvou minutách totiž střílel z kruhu David Maček a Loučkovi propadl puk u tyče.

Stejný hráč hostujícího týmu mohl dokonce stav obrátit ve prospěch Ostravanů, ale po Tomečkově špatné rozehrávce tentokrát na Loučku nevyzrál. Ve čtrnácté minutě byli naopak blízko gólu Zubři, když David Šťastný parádně prokličkoval až před kasu, Řezáč se ovšem z dorážky neprosadil.

Druhá část přinesla na úvod obrovskou šanci Poruby, proto Loučka musel být opět ve střehu. Do velkého ohrožení se dostal Brnčál, avšak minul. Zubři pak nevyužili několik slibných šancí v podání Gazdy a Řezáče, proto přišel trest. Dobře najetý Jakub Schwarz obešel celou obranu a Loučka po blafáku podruhé inkasoval.

Přerov se mohl postarat o bleskové vyrovnání při rychlém přečíslení, ale ťuk – ťuk kombinaci zakončil David Šťastný pouze do boční konstrukce brány. Domácí se však gólu přece jen dočkali a bylo srovnáno. V polovině zápasu přihrával Gremlica zpoza brány na Michala Spěváka, který střelou bez přípravy trefil volné místo u tyče.

V závěru třetiny se přerovské obraně utrhl Pasker, jenže svůj únik neproměnil a platilo tak otřepané pravidlo nedáš – dostaneš. Osmnáct vteřin před koncem střílel po Gazdově přihrávce David Šťastný a Přerov poslal soupeři krásný gól do šatny.

Do třetí části vstupovala Poruba velkou snahou o vyrovnání a Loučka musel být ve stupni nejvyšší pohotovosti. Po šťastném odrazu puku na něj sám mířil Brnčál, ale kotouč skončil vedle brány. Zanedlouho už Ostravané slavili gól, když David Maček na čáře dorážel, po debatě však rozhodčí potvrdil, že puk celým svým objemem do brány neprošel.

V dalším průběhu měli domácí několik šancí na pojistku náskoku, jenže trefila se naopak Poruba. Karola byl sice faulován, ale rozhodčí nechal hru pokračovat a Tomáš Rataj vyrovnal. Diváci už začali přemýšlet nad prodloužením, to se však nekonalo. Zubři udělali velkou chybu v obraně a Tomáš Rataj strhl vedení na stranu Poruby. Přerov se už o vyrovnání pokoušel marně a připsal si hodně nešťastnou porážku.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Za stavu 3:2 jsme ve třetí třetině měli využít šance a soupeři odskočit. Místo toho jsme inkasovali a po naší chybě v poslední minutě Poruba rozhodla o svém vítězství. Utkali jsme se s velmi silným soupeřem, který byl v závěru šťastnější.