Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vítězná série juniorů skončila, Zubři padli na ledě poslední Karviné po nájezdech

Vítězná série juniorů skončila, Zubři padli na ledě poslední Karviné po nájezdech
K a r v i n á – Pět zápasů trvala vítězná série juniorského týmu HC ZUBR Přerov. V pátečním utkání na ledě poslední Karviné našli Zubři přemožitele a mohli být rádi, že získali alespoň jeden bod za remízu po šedesáti minutách. Nájezdová loterie vyzněla lépe pro domácí mužstvo. Přerov přitom dlouhou část zápasu držel nadějný stav, v závěru však čtyřicet vteřin před sirénou zachraňoval remízu. Před reprezentační přestávkou budou junioři v neděli od 11:00 hostit doma Porubu.
11.kolo, pátek 25.10.2013
HK Karviná - HC ZUBR Přerov
HK Karviná - HC ZUBR Přerov
5:4sn
(1:2, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Pniok (Tkáč), 23. Orság (Dubnický), 43. Kasperlík O. (Dubnický, Motálek), 53. Moržol (Kasperlík M.), rozhodující nájezd Tkáč – 3. Vrána (Hradil), 13. Kebza (Řezáč), 38. Vrána (Spěvák), 60. Gazda (Řezáč). Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 51. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Motálek – Kalus, Nevelóš, Pniok, Orság, Pilch, Kasperlík O., Moržol, Kasperlík M., Anestis, Czylok, Malík, Brél, Dubnický, Václavík, Tkáč, Medve, Juhász
Grigárek – Mašíček, Běhal, Šťastný R., Kundrátek, Adámek, Duda – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Kočiřík – Spěvák, Hradil, Vrána – Kubal, Nohál

Komentář k zápasu

Přerovský tým nezahájil zápas dobře, Grigárek musel po dvaceti vteřinách zasahovat proti střele Martina Kasperlíka, ale dostal se z první šance do vedení, když Motálka z kruhu propálil Marek Vrána. Náskok Zubři udrželi kvůli následnému faulu jen malou chvíli. V přesilovce se natlačil před bránu Ondřej Pniok a bylo vyrovnáno.

Strhnout vedení mohl Přerov zakrátko opět na svou stranu, jenže Gazdův bekhend Motálek s velkým štěstím lapil na brankové čáře a Čelko v oslabení své sólo zakončil jen do gólmana. O chvíli později už ale modrožlutí slavili. V přesilovce střílel Řezáč, odražený kotouč se dostal na hůl Karla Kebzy, který rychle objel kasu a u tyče zakončil. Závěr první části přinesl ještě početní výhodu v podání Karviné, ta však využita nebyla.

Druhou třetinu otevřel parádní akcí Šnirc, který slalomem prošel od vlastní brány až před Motálka, ten však kotouč betonem zastavil. Přišla proto opět šance domácích a tentokrát s gólovým koncem. Nad rameno brankáře Grigárka zakončoval Radek Orság.

V další příležitosti Karviné pak byl Martin Kasperlík, ale udeřilo až v závěru druhé třetiny na protější straně. Spěvák našel volného Marka Vránu, kterému vyjetý Motálek chtěl puk vypíchnout, jenže přerovský útočník udělal kličku a pohodlně poslal puk do prázdné brány.

I do třetí periody si Zubři nesli jednogólový náskok, ale znovu o něj brzy přišli, tentokrát dokonce při vlastní přesilovce. Ondřej Kasperlík si v úniku počínal výborně a zakončením k tyčce nedal Grigárkovi šanci. Závěr utkání si Přerov hodně zkomplikoval dvěma po sobě jdoucími fauly, proto Karviná dostala téměř minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři.

Modrožlutí ji nedokázali ubránit a Dominik Moržol přes clonící hráče Grigárka prostřelil. Zubři však zbraně nesložili a v závěru jim pomohla i trocha štěstíčka. Se začátkem power play čtyřicet vteřin před koncem vystřelil z kruhu Řezáč a Martin Gazda puk tečoval mimo Motálkův dosah.

Po remíze 4:4 tak zápas musely rozhodnout až nájezdy. Z přerovské trojice Šnirc, Gazda, Řezáč neuspěl ani jeden, naopak domácí se ve třetí sérii prosadili kapitánem Tomášem Tkáčem a získali bod navíc.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): K zápasu jsme přistoupili lehkovážně, skoro bych řekl až nezodpovědně. Sice jsme se ujali vedení, ale soupeř se hodně snažil nás tlačit a my jsme se po celý nedokázali úplně dostat do tempa. Bylo to zapříčiněno i velkým počtem vyloučení. Na faly jsme doplatili při čtvrtém gólu a v závěru se nám se štěstím podařilo vyrovnat. Pokud chceme v dalších zápasech zvítězit, tak musíme výkon rapidně zlepšit.