Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Další vítězství juniorů! Po kanonádě v Brně se Zubři protlačili do čela tabulky

Další vítězství juniorů! Po kanonádě v Brně se Zubři protlačili do čela tabulky
B r n o – Juniorští Zubři pokračují ve výborných výkonech a v zápasu na ledě brněnského Warrioru, který načal druhou polovinu základní části, hladce zvítězili 7:0. Základ k pátému úspěchu v řadě položili už v první třetině, kdy soupeře nalomili třemi slepenými góly. Ve druhé periodě domácí chvilku bojovali o snížení, ale neprosadili se, proto přišla třetí část a v ní definitivní rozhodnutí. Zubři se prosadili ještě čtyřikrát a pomohli brankáři Grigárkovi udržet čisté konto. Protože Hodonín zaváhal ve Žďáru, dostali se junioři o skóre do čela tabulky.
10.kolo, neděle 20.10.2013
HCM Warriors Brno - HC ZUBR Přerov
HCM Warriors Brno - HC ZUBR Přerov
0:7
(0:3, 0:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 11. Kočiřík (Šnirc, Adámek), 12. Spěvák (Hradil, Vrána), 12. Řezáč (Kebza), 41. Kebza, 53. Hradil (Spěvák, Vrána), 57. Hradil (Siegel, Kundrátek), 60. Mašíček (Gazda, Řezáč). Rozhodčí: Polák – Pospíšil, Toman. Vyloučení: 5:7, navíc Dobšák (Warrior Brno) 10 minut osobní trest – Běhal (Přerov) 10 minut osobní trest, Šťastný R. (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 22:41. Průběh utkání: 0:7.
Růžička (12. Vávra) – Řeřucha, Malíř, Sedlák, Huml, Křenek, Dobšák, Novotný, Král, Kousalík, Weiss, Fábry, Majola, Novosad, Pelikán, Klaus
Grigárek – Adámek, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Běhal, Kužílek – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Kočiřík – Spěvák, Hradil, Vrána – Němec, Siegel

Komentář k zápasu

Přerovský tým měl od úvodního buly jasnou převahu, ze které pramenila spousta šancí. Otevřít skóre mohl Kebza a po něm hned také Řezáč, ale Růžička kotouč v obou případech zachytil. Skórovat se Zubrům podařilo až v desáté minutě, kdy Adámek našel mezi kruhy Lukáše Kočiříka a ten už nedal Růžičkovi šanci zasáhnout.

Trefa odstartovala gólovou sprchu pro domácí. Hned v další minutě pěknou kombinaci zakončoval osamocený Pavel Hradil a za čtrnáct vteřin zvyšoval na 3:0 pro Zubry střelou nad beton brankáře Patrik Řezáč. Po slepených gólech sáhlo Brno k výměně gólmanů, a tak Růžičku nahradil Vávra.

Brňané poprvé zahrozili až ve třinácté minutě, kdy šla střela Kousalíka do horní tyče a v samotném závěru úvodní části trefil Novotný po Králově přihrávce Grigárka do ramene.

Ve druhé dvacetiminutovce se hra více vyrovnala, a to hlavně z důvodu vyloučení na straně Zubrů. V přesilovce dotíral před Grigárkem volný Kousalík, ale kotouč skončil mimo brankový prostor. O chvíli později mohl Přerov ještě více uklidnit Kebza, který zakončoval z bekhendu do tyče a sérii nevyužitých šancí prodloužil domácí Král, jenž pro změnu narazil na Grigárkovu lapačku.

Po bezgólové druhé části přišla na řadu třetí a ta začala pro brněnské Válečníky smolně. Sedlák totiž v závaru u brány chtěl kotouč rukou odehrát za ni, ale přihrál na hůl u tyče volného Karla Kebzy, pro kterého už nebyl problém skórovat. Zanedlouho přála Zubrům i trocha štěstí, po střele Sedláka totiž mohl Majola dorazit volný puk u brankové čáry, jenže trestuhodně minul.

Tato nevyužitá šance už domácí Warrior definitivně zlomila a závěr patřil jednoznačně Přerovu. Osm minut před koncem dostal puk do jízdy Pavel Hradil a zakončení nad betonem provedl výborně. Stejný hráč byl také u dalšího úspěšného momentu, když zužitkoval přihrávku Siegela a trefil se brankáři Vávrovi mezi nohy. Tečku za vydařeným zápasem pak udělal v poslední minutě při přesilovce Dominik Mašíček krásnou střelou od modré čáry.

Ohlasy trenérů

Vítězslav Hájek (HCM Warrior Brno): Do zápasu jsme vůbec nenastoupili podle našich představ, chtěli jsme soupeře co nejdéle držet, aby nedal gól. Dá se říct, že rozhodly ty dvě minuty v první třetině, kdy se Přerov třikrát prosadil. Bylo sice ještě hodně času a hlavně ve druhé třetině jsme měli šance, ale bohužel jsme je nevyužili. Třetí třetina kopírovala tu první, bez dobré obranné činnosti se prostě hrát nedá.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): V první třetině se nám podařilo potrestat soupeřovy chyby a výsledkem byl rozdíl tří gólů. Díky naší nekázni jsme ale pak domácím povolili hru srovnat, a proto byly během druhé šance na obou stranách. Od třetí třetiny už jsme se znovu vrátili k naší hře a zvýraznili jsme vítězství. Jsem rád, že nám to vyšlo, protože Brno bývá nepříjemným soupeřem.