Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorští Zubři znovu uspěli za tři body, v pátečním derby si vyšlápli na Prostějov!

Juniorští Zubři znovu uspěli za tři body, v pátečním derby si vyšlápli na Prostějov!
P r o s t ě j o v – Páteční podvečer patřil derby juniorů v Prostějově, kde Zubři po domácí sérii zahájili pro změnu venkovní a vstup do ní byl úspěšný. Přerovský tým si vyšlápl na nejlépe bránící tým soutěže, který v osmi zápasech inkasoval patnáct gólů. Po první třetině na tom byli Jestřábi lépe, ale od druhé třetiny přebrali otěže zápasu Zubři a v dramatickém závěru ho dovedli do vítězství 4:2. Junioři zvítězili počtvrté v řadě a o další úspěch budou v neděli bojovat na ledě Warrioru Brno, kde zahájí druhou polovinu základní části.
9.kolo, pátek 18.10.2013
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
2:4
(1:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Kovařík (Kaluža), 56. Medek (Wind) – 31. Gazda, 38. Čelko (Šťastný R.), 56. Kočiřík (Šťastný R.), 60. Gazda. Rozhodčí: Held – Nazad, Trunečka. Vyloučení: 11:9, navíc Matoušek (Prostějov) 10 minut osobní trest + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4
Strašák – Arnošt, Liška, Krček, Vykopal, Prokop, Čamek, Medek, Mašek, Matoušek, Hofman, Wind, Dočkal, Adam, Kaluža, Galeta, Gatěk, Kovařík
Grigárek – Adámek, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Běhal, Kužílek – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Kočiřík – Spěvák, Hradil, Vrána – Kubal, Nohál

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu jako první zahrozili Zubři a brankář Strašák musel řešit střelu Hradila, na delší čas to však byla jediná příležitost přerovského týmu. Jestřábi byli aktivnější a při šanci Prokopa jim k otevření gólového účtu chybělo málo. Puk poskakoval v brankovišti, ale za čáru se nedostal. Přerov následně pohrdl přesilovkou a byl za to potrestán v 11. minutě, kdy si Kalužou nastřelený kotouč sebral Richard Kovařík a z dorážky se nemýlil.

O dvě minuty později už mohlo být vedení Jestřábů dvoubrankové. Matoušek totiž krásným slalomem prošel až před Grigárka, ale jeho svatyni naštěstí přestřelil. Zubrům se poté nevydařila ani další početní výhoda, a tak po dvaceti minutách byl stav 1:0.

Do druhé třetiny nastoupil Přerov o poznání lépe. Grigárek sice musel likvidovat ostrou palbu od Matouška a Kaluži, ale také před bránou Jestřábů se tvrdě střílelo, což dvakrát předvedl Kužílek. Těsný náskok měl Prostějov až do poloviny zápasu a v té době o něj přišel. Martin Gazda nabral rychlost na křídle a střelou nachytal Strašáka na nedbalkách. Kotouč propadl do brány a bylo vyrovnáno.

Trefa přerovský tým viditelně ještě více nakopla a další chuť do hry dodalo Zubrům ubráněné oslabení. Začalo se také hodně vylučovat, k čemuž dopomohla ostrá dorážka Čamka, po které se strhla šarvátka. Závěr druhé části patřil modrožlutým barvám, které posunul do vedení pěknou Šťastného střely Ondřej Čelko.

Ve třetím dějství byli Jestřábi při snaze o vyrovnání brzděni oslabením, jenže Zubři z výhody opět nic nevytěžili. Sedm minut před koncem měli domácí obrovskou šanci na vyrovnání, když dostal Kaluža puk zpoza brány od Čamka, ale kasu trestuhodně minul. Tato akce odstartovala nesmírně dramatický závěr.

Blíže k vítězství nasměroval přerovské mužstvo Lukáš Kočiřík, který famózní střelou z kruhu vyčistil růžek brány od pavouků, ale Prostějov se brzy dostal znovu do kontaktu. Běhalem zbytečně nastřelený puk prošel okolo mantinelu do středního pásma, kde ho získal Wind a vyslal do nájezdu Robina Medka, jenž nad Grigárkovo rameno snížil.

V posledních momentech museli Zubři řešit oslabení a navíc se domácí pokusili o hru bez brankáře. K vyrovnání měli blizoučko, protože kotouč skákal těsně před brankovou čárou, ale Grigárek jej fantasticky vyrazil. Definitivní podobu výsledku tak stanovil Martin Gazda, který získal puk a zpečetil přerovské vítězství gólem do prázdné brány Jestřábů.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): První třetina se mi vůbec nelíbila. Chtěli jsme nastoupit na soupeře důrazně, ale to se nám nedařilo. Hráli jsme úplně bez pohybu a domácí toho využili k získání náskoku. Muselo proto v kabině přijít upozornění, které pomohlo. Od druhé třetiny už nám to začalo fungovat a aktivitou jsme otočili stav na 1:2. Po třetím gólu jsme v závěru udělali chybu. Soupeř snížil a dokonce měl přesilovku, byli jsme však při prostějovském power play šťastnější a gól do prázdné brány zápas už rozhodl.