Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorští Zubři v domácí přestřelce zdolali Žďár, diváci viděli patnáct gólů

Juniorští Zubři v domácí přestřelce zdolali Žďár, diváci viděli patnáct gólů
P ř e r o v – Velkou přestřelku nabídlo o pátečním večeru sedmé kolo Ligy juniorů, v němž Zubři na domácím ledě hostili Žďár nad Sázavou. Modrožlutí měli průběh utkání během jeho první poloviny jasně ve svých rukou, ale laxní hrou si ho pak výrazně zkomplikovali. Soupeř z Vysočiny snížil ze 7:1 až na 7:5, naštěstí však ve třetí třetině už znovu zvýšenou snahu Zubrů neustál a z MEO Arény si odvezl desetigólový příděl. V neděli junioři hrají znovu doma, tentokrát proti Opavě.
7.kolo, pátek 11.10.2013
HC ZUBR Přerov - SKLH Žďár nad Sázavou
HC ZUBR Přerov - SKLH Žďár nad Sázavou
10:5
(4:1, 3:4, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Gazda (Řezáč, Mašíček), 11. Šnirc (Haničinec, Spěvák), 16. Hradil (Kužílek), 19. Řezáč (Šťastný R., Kebza), 26. Haničinec (Spěvák, Adámek), 30. Kebza (Gazda, Řezáč), 30. Haničinec (Spěvák), 51. Šťastný R. (Kebza, Řezáč), 53. Hradil (Nohál), 58. Šnirc (Spěvák, Haničinec) – 19. Gregar, 31. Štěrba, 31. Škorpík (Břeska), 38. Štěrba (Peška, Gregar), 40. Pazourek (Staněk, Škorpík). Rozhodčí: Kika – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 84. Střely na branku: 47:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:5, 10:5.
Grigárek (40. Loučka) – Adámek, Mašíček, Šťastný R., Běhal, Kužílek, Foltýn – Gazda, Řezáč, Kebza – Spěvák, Šnirc, Haničinec – Hradil, Kubal, Nohál – Siegel, Němec, Václavíček
Krásný (16. Zelený, 30. Krásný) – Štěrba, Vondráček, Škorpík, Peška, Břeska, Novotný, Bednář, Navrátil, Staněk, Vlček, Vítek, Vacek, Pazourek, Gregar

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu se na větší šanci čekalo do páté minuty, kdy Řezáč místo zakončení před kasou ještě posunul kotouč na Kebzu, který trefil pouze gólmana. Tutovkou se Zubři osmělili a z další akce už se urodila první změna stavu. Martin Gazda ostře dorážel a kotouč skončil za zády brankáře Krásného. Hned vzápětí hrály Plameny minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři, Přerov však oslabení zvládl s bravurou a po jeho skončení udeřil podruhé. V přečíslení připravil Haničinec prostor pro zakončení Radimu Šnircovi, který nezaváhal.

Žďár se snažil o odpověď, jenže Břeska minul Grigárkovu bránu, a tak domácí znovu trestali. Kužílkem nastřelený kotouč sebral Pavel Hradil a lehce zakončil do poloprázdné klece, kterou po Krásném převzal náhradník Zelený. Do konce první třetiny ještě bylo rušno, když Martin Gregar prošel přes obranu a snížil na 3:1, ale hladoví Zubři se zakrátko prosadili počtvrté. Patrik Řezáč si zamíchal s kotoučem za bránou a rychlým výpadem překvapil gólmana u tyče.

Ve druhé třetině hráli Zubři po dvou faulech dvě minuty dvojnásobnou přesilovku, jenže ani z obrovského tlaku se neprosadili. Nakonec je to ale mrzet nemuselo, protože další pasáž už byla gólová. Studenou sprchu začal přesnou střelou Martin Haničinec, o chvíli později prostřelil Zeleného Karel Kebza a následná povedená akce Martina Haničince znamenala nejen vedení 7:1, ale také další změnu ve žďárské svatyni.

Bohužel výraznější vedení domácí tým doslova ukolébalo a na sedm minut se chopil taktovky soupeř z Vysočiny. Nedůraz Zubrů při rozehrávce potrestal Jan Štěrba, střelou na Grigárkovo rameno se pak prosadil Adam Škoprík, na 7:4 snižoval dokonce v oslabení po šťastném odrazu kotouče Jan Štěrba a na drama zadělal ještě do konce druhé tercie David Pazourek.

Po změně stran a důrazném varování v kabině se hra Zubrů ve třetí třetině už znovu zlepšila a domácí rozhodli o svém vítězství. K dosažení osmého gólu Přerov využil faul Pazourka oceněný na dvě plus dvě minuty a Jakub Kužílek střelou od modré znovu vrátil na hole modrožlutých větší klid. Plameny se ještě snažily zahrozit Gregarem, ale v závěru už dál skórovali jen Zubři. Devátou trefu zařídil z dorážky Pavel Hradil a konečný stav 10:5 přišel z rychlé akce Radima Šnirce, který střelou pod horní tyč nedal brankáři Žďáru žádnou šanci.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Nejsme kvůli nemocem kompletní, takže musíme v sestavě improvizovat. První třetina byla z naší strany dobrá, utekli jsme soupeři až na 4:1, ale v té druhé po dalších gólech přišlo velké polevení, které se nám nemůže stávat. V kabině jsme si proto pak museli některé věci hlasitě vyříkat a třetí třetina už znovu odpovídala našim představám. Dali jsme další tři góly a zaslouženě zvítězili.

Václav Marek (SKLH Žďár nad Sázavou): Z naší strany to byl takový nešťastný zápas, který asi rozhodla už první třetina. Za stavu 7:1 se nám sice podařilo udělat drama, ale to bylo hlavně z toho důvodu, že domácí přestali hrát důrazněji. Ve třetí třetině už nás vyloučení na dvě plus dvě minuty definitivně potopilo.