Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři zahájili sérii tří domácích zápasů vítězstvím nad Frýdkem-Místkem

Junioři zahájili sérii tří domácích zápasů vítězstvím nad Frýdkem-Místkem
P ř e r o v – Juniorští Zubři v neděli zahájili sérii tří domácích duelů v řadě. Zatímco venku se jim nedaří, tak na svém ledě naopak sbírají body, což potvrdili právě v utkání šestého kola proti Frýdku-Místku. Soupeř přijel do MEO Arény jen s dvanácti hráči do pole a výrazné převaze Zubrů dlouho a statečně odolával. Modrožlutí střelecky dominovali, po dvou gólech však svému protivníkovi nadělili až ve druhé a třetí třetině. Junioři se v příštím týdnu doma ještě střetnou se Žďárem nad Sázavou a Opavou.
6.kolo, neděle 6.10.2013
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
4:0
(0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Nohál (Šnirc), 35. Řezáč (Gazda, Tomeček), 47. Stuchlík (Řezáč), 56. Stuchlík (Nohál). Rozhodčí: Kika – Kašík, Vožda. Vyloučení: 6:7, navíc Kebza (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Káňa (Frýdek-Místek) trest ve hře. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 53:20 (17:7, 19:8, 17:5). Průběh utkání: 4:0.
Grigárek – Tomeček, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Stuchlík, Kužílek – Gazda, Řezáč, Kebza – Němec, Šnirc, Nohál – Hradil, Kubal, Gremlica – Václavíček
Cieslar – Blažek, Hamhalter, Vančo-Minařík, Káňa, Mamula, Matěj, Kočko, Ďuriček, Rykala, Volný, Fojtík, Čahoj

Komentář k zápasu

Zubři měli hodně aktivní vstup do zápasu, jenže Řezáč ani Tomeček nedokázali na brankáře Cieslara vyzrát. Frýdek zahrozil obrovskou šancí v páté minutě, kdy obraně ujel Rykala a byl Kundrátkem zastaven pouze za cenu trestného střílení, které však faulovaný neproměnil. Přerov svého soupeře dál výrazně převyšoval ve střelbě i v počtu šancí, bezbrankové skóre se však do konce první třetiny nezměnilo, přestože Gremlicův průnik a Hradilova dorážka hlasitě po gólu volaly.

Druhá část začala tečí Fojtíka, který Grigárka hodně vystrašil. Domácí se však rychle vrhli do protiútoku, z něhož konečně přišel gól. Po Šnircově přihrávce si sjel před bránu Filip Nohál a Cieslara nachytal střelou k levé tyči. Zanedlouho nastřelil Kebza tyčku frýdecké svatyně, ale brzy přišel druhý přesný zásah.

Tlak domácích nabral obrovských rozměrů a v gól jej přetavil pohotově střílející Patrik Řezáč. V závěru druhé periody přišel důležitý moment, Zubři totiž přečkali více než minutové oslabení ve třech. Hamhalter s Mamulou se dorážkami snažili o snížení stavu, leč neúspěšně.

V úvodu třetí třetiny ohrožoval přerovskou bránu Kočko, ale ze strany frýdeckého mužstva to bylo zase na delší dobu vše. Domácí znovu rozjeli střelecké manévry, z nichž přišla pěkná rána Michala Stuchlíka od modré čáry, která znamenala vedení 3:0.

Přerovský gólman nepustil za svá záda ani puk pro Mamulově šanci sedm minut před koncem, a tak se znovu prosadili Zubři. Na modré se opět napřáhl Michal Stuchlík, který v přesilovce nechytatelnou pumelicí prostřelil vše před sebou. Závěr utkání ještě okořenila bitka mezi Kebzou a Káňou, ve které padaly rány pěstmi, stav 4:0 už se ale do konečného klaksonu nezměnil.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Frýdek je hodně nebezpečné mužstvo, které má svoji hru založenou na dobré obraně. Hráče jsme upozorňovali na jeho brejky a málem jsme brzy inkasovali z trestného střílení. Poté jsme zvýšili agresivitu, dostali soupeře pod obrovský tlak, ze kterého jsme se dokázali prosadit. Důležitým momentem bylo ubráněné dvojnásobné oslabení, třetí třetina už pak byla znovu v naší režii a dalšími dvěma góly jsme potvrdili zasloužené vítězství.

Miroslav Kameník (HC Frýdek-Místek) Přijeli jsme do Přerova jen s dvanácti hráči a navíc někteří z nich běžně nedostávají tolik příležitostí. Je škoda, že se nám nepodařilo využít trestné střílení, mohl pak vývoj zápasu vypadat trochu jinak. Byli jsme pod velkým tlakem a domácí zvítězili naprosto zaslouženě.