Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři první venkovní utkání nezvládli, z Poruby si přivezli vysokou porážku

Junioři první venkovní utkání nezvládli, z Poruby si přivezli vysokou porážku
O s t r a v a – Minulý víkend hráli junioři oba zápasy na domácím ledě, ale v pátek poprvé vyrazili na venkovní utkání. Jejich cílovou stanicí byla Poruba, která se letos netají ambicemi hrát o ty nejvyšší příčky. Tým Zubrů nedokázal navázat na úspěšný zápas s Karvinou a v malé mrazivé hale, přezdívané „Calex“ prohrál zcela jasně 2:7. Přerovské mužstvo vyrobilo během utkání spoustu chyb, které nadšeně hrající soupeř dokázal velmi tvrdě trestat. Napravit velký nezdar mohou junioři v nedělním domácím mači s Hodonínem.
3.kolo, pátek 27.9.2013
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
7:2
(2:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Maček D. (Gola, Mihal), 19. Pasker (Ryška), 33. Kaleta (Rataj, Ryška), 39. Brnčál (Gola), 43. Ryška (Puškár), 57. Pobuta (Maček D., Gola), 60. Maček D. (Gola) - 32. Hradil (Čelko), 50. Řezáč (Haničinec). Rozhodčí: Klapetek - Kopřiva, Jureček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 32:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.
Šrámek - Pobuta, Gola, Baca, Puškár, Bolek, Schwarz, Pšeja, Kaleta, Brnčál, Mišenko, Rataj, Maček D., Mihal, Ryška, Holaň, Havránek, Pasker
Grigárek - Šťastný, Kundrátek, Adámek, Mašíček, Foltýn, Duda, Běhal - Čelko, Šnirc, Hradil - Haničinec, Řezáč, Kebza - Kubal, Gazda, Nohál - Siegel, Němec

Komentář k zápasu

Přerovský tým měl do zápasu dobrý nástup, který dokumentoval střelou Adámek a za malou chvíli dokonce Gazda napálil puk do horní tyče porubské brány. Domácí RT TORAX o sobě dal vědět až na konci páté minuty, kdy rychlou akci zakončoval nepřesně Holaň. Bezbrankové skóre se poprvé měnilo v minutě deváté, když v závaru před kasou získal puk Gola a vybídl k dorážce Davida Mačka.

Zubři hráli zanedlouho přesilovku, ve které se však urodila pouze Řezáčova střela z kruhu. To domácí byli bohužel úspěšnější a nepotřebovali k tomu ani početní výhodu. Ryška si všiml velkého okna v přerovské obraně, přihrál přesně do jízdy na hůl Jana Paskera, který se precizně trefil nad Grigárkovo rameno.

Na začátku druhé části modrožlutí ubránili oslabení, jenže znovu nechybělo mnoho a velká chyba mohla být tvrdě ztrestána. Gola s Mačkem se totiž dostali do rychlého přečíslení, jenž musel Grigárek hasit ostrým vymrštěním lapačky. Přerov se dlouho nemohl střelecky prosadit, podařilo se mu to až v polovině utkání z akce dvou na jednoho. Pavel Hradil místo přihrávky na Šnirce zvolil střelu a kotouč pod paží propadl Šrámkovi do brány.

Nadechnutí Zubrů ale bohužel bylo jen velmi krátké. Hned v další minutě se totiž střelou k tyči prosadil Jakub Kaleta a když těsně před koncem druhé periody uspěl s velmi důraznou dorážkou Denis Brnčál, vedla Poruba již 4:1.

Ve třetí části se přerovský tým snažil s výsledkem něco udělat, avšak bojovně hrající domácí byli proti. Gazdova střela postrádala přesnost, a tak znovu přišla gólová chvíle Ostravanů. V přesilovce se po rychlé souhře dostal kotouč na modrou k Filipu Ryškovi, který propálil vše před sebou.

Deset minut před koncem ještě vykřesal malou naději Patrik Řezáč, jehož střela pod horní tyč byla výstavní, ale Poruba odmítla jakékoliv možné nepříjemnosti a ještě do brány Zubrů poslala dva kotouče. Nejdříve se prosadil dorážející Pavel Pobuta a konečnou podobu výsledku dal gól Davida Mačka, po jehož rychlé kličce u tyče skončil puk jen pár centimetrů za brankovou čárou.

Ohlasy trenérů

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Přijel hodně těžký soupeř, celý týden jsme se na něj připravovali a body jsou pro nás hodně dobré, protože s Přerovem je hodně těžké vyhrávat. A nám se to dnes podařilo. Pozitivem proč jsme dnes vyhráli; tak zlepšili jsme hlavně pohyb na brankovišti, tlak do brány, důraz na brankovišti, z čehož padali branky. Co nám nejde, jsou přesilovky. Proměňování přesilovek na to, kolik jim na trénincích věnujeme času je hodně malá. Každopádně výborné tři body s těžkým soupeřem.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Přijeli jsme s nějakou taktikou, kterou jsme z kraje zápasu plnili, ovšem o celém utkání rozhodly naše obrovské individuální chyby v obranné třetině, kdy jsme vybídli ze sedmi gólů minimálně pětkrát soupeře skórovat. Projevila se nezkušenost mladších hráčů. Nicméně i když jsme se dostali ve druhé třetině do kontaktu, tak jsme opět po hrubce soupeře pustili do utkání. Nebyli jsme produktivní v šancích, do kterých jsme se dostali. Z naší strany nepovedené utkání, pro nás ponaučení, že se takto nedá hrát o body.