Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorost porazil Jestřáby a postup má na dosah

Mladší dorost porazil Jestřáby a postup má na dosah
P ř e r o v - Velmi významný krok dnes udělal mladší dorost Zubrů v boji o postup. Hostil druhé Jestřáby, kteří mohli v případě svého vítězství v boji o postup do extraligy ještě trochu zamíchat "kartami". Zubři zápas dobře zahájili, když se hned v první minutě ujali vedení. Jestřábi však bojovali celý zápas a větší část zápasu byla velmi vyrovnaná s šancemi na obou stranách. Po chybě přerovské obrany navíc hosté poměrně brzy vyrovnali. Klíčový pro vývoj utkání byl závěr 2.třetiny, kdy se za stavu 2:1 pro Zubry podařilo obelstít hostující obranu domácímu Pochylovi a minutu poté vše ještě pojistit Kubíčkovi. Stav 4:1 už si Zubři ve 3.třetině nenechali vzít a svůj náskok na Jestřáby již zvýšili na 11 bodů. I když teoreticky ještě nemají postup zajištěn, tímto vítězstvím si pro něj už velmi výrazně nakročili.
24.kolo, neděle 10.2.2013
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
4:1
(2:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Metelka (Žůrek), 19. Šťastný (Kubíček), 39. Pochyla (Blahunek), 40. Kubíček (Sirota) - 8. Pavel. Rozhodčí: Bičan - Dohnal, Dučák. Vyloučení: 7:2 navíc Skácel (Prostějov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Kašpárek - Blahunek, Kubíček, Žůrek, Pochyla, Navrátil J., Klapal, Peterka, Válek, Sedlák, Miklík, Sirota, Zdráhal, Metelka, Šťastný, Hotěk
Zapletal - Tománek, Ondrýsek, Lauryn, Šťerba, Navrátil M., Liška, Křesala, Chujac, Němec, Lang, Nevřela, Pavel, Skácel, Vystavěl, Ondroušek, Janeček, Kořenek

Komentář k zápasu

Zubři zahájili zápas velmi dobře. Už po 41 sekundách vystřelil ještě z poměrně velké vzdálenosti Jakub Metelka. Jeho střela šla těsně nad ledem k levé tyči branky, kterou hájil gólman Jestřábů Zapletal. Puk místo v jeho lapačce ale skončil v síti a Zubři se tak rychle ujali vedení 1:0. Další část zápasu byla dlouho vyrovnaná. Šance se střídaly na obou stranách a jednu z nich v 8. minutě po chybě domácí obrany využil prostějovský Jan Pavel k vyrovnání na 1:1. Jestřábi pak měli 52 sekund dokonce výhodu přesilovky 5 na 3, ale Zubři se ubránili. Druhý gól vstřelili Zubři v 19. minutě, když z podobného místa opět těsně nad ledem vypálil tentokrát k opačné tyči Denis Šťastný. Jinak výborně chytající gólman hostů Zapletal, který zlikvidoval řadu vyložených šancí Zubrů, se musel i tentokrát trochu červenat a Zubři se před koncem první třetiny ujali vedení 2:1.

Hned po 75 sekundách se těsně před Zapletalem objevil zcela volný Pochyla, ale prostějovský gólman zvýšení Zubrů zabránil. Tlak Jestřábů začal ve druhé třetině výrazně sílit a na dostřel branky se během ní dostávali častěji než Zubři. Při jedné šanci Prostějova si Zubři museli pomoci faulem a šli do čtyř. Během této přesilovky nejdříve Jestřábi trochu zaspali v obraně a Blahunek se přibližně po jedné minutě oslabení dostal do sólového nájezdu. Jestřábům nezbylo než jej přidržet. Rozhodčí nařídil trestné střílení, Pochylovi však Zapletal dokázal puk vypíchnout holí ještě před střelou. 16 sekund před koncem téže přesilovky Zubři opět faulovali a už podruhé se museli bránit ve třech proti pěti. Během těchto několika sekund měl gól na hokejce Pavel, ale Kašpárek perfektně zasáhl. Zubři tak přečkali i druhé oslabení 3 na 5. Nápor Jestřábů pokračoval i po té, ale o osudu zápasu rozhodl závěr druhé třetiny. 99 sekund před druhou sirénou obehrál rychlejší Michal Pochyla soupeřovy obránce a z nájezdu skóroval - 3:1. Tečku za gólovým účtem dnešního zápasu udělal ještě 21 sekund před druhou sirénou Miroslav Kubíček, který po několika střeleckých pokusech svých spoluhráčů dorážel puk k levé tyči z prostoru mezi kruhy - 4:1.

Hosty ctí, že ani za tohoto stavu nepolevili a snažili se s ním i v poslední třetině ještě něco udělat. Například ve 44. minutě se sám před Kašpárkem u pravé tyče jeho svatyně objevil dnes určitě nejlepší hráč hostů Pavel, přerovskou branku však těsně minul. Zubři už pak ale měli zápas pod kontrolou a hosty už do výraznější šance nepustili. Sami mohli ještě ve 47. minutě zvýšit, když se do sólového nájezdu dostal Pochyla. Zapletal však proti jeho nájezdu hodně povyjel a střelu vyrazil. 76 sekund před sirénou ještě byli vyloučeni Zubři a Jestřábi si vzali oddechový čas. Odhodlali se k závěrečné power play. Z počátku sice měli puk na svých holích, ale do vyložené šance se nedostali, naopak asi půl minuty před koncem se Zubrům podařilo puk vyhodit přes celé kluziště a udržet jej pod svou kontrolou daleko od své branky až do konce zápasu. Vyhráli tak zcela zaslouženě 4:1.