Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vyhrocený duel juniorů s Porubou rozhodly nájezdy

Vyhrocený duel juniorů s Porubou rozhodly nájezdy
P ř e r o v – Juniorský tým se usadil na domácím kolbišti, kde v pátek absolvoval druhý ze série tří zápasů. Zatímco s Hodonínem Zubři bodovali naplno, ve střetnutí s Porubou rozhodovaly až nájezdy, v nichž Přerované po špatné koncovce prohráli. Konto si tak vylepšili pouze o bod. Od začátku se hrálo pohledné utkání, kterému nechyběla tvrdost, ale ta se ve třetí části změnila v nedisciplinovanost. Vyhrocený duel přinesl řadu vyšších trestů, zejména na straně soupeře. Přerov sice krátce vedl, ale poté byl nucen dotahovat dvougólové manko. V neděli junioři zakončí domácí sérii zápasem se suverénním Vsetínem.
28.kolo, pátek 1.2.2013
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
3:4sn
(0:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 21. Tomeček (Kebza), 43. Gazda (Hradil), 51. Chovanec (Vávra) - 27. Rataj (Palkovič), 35. Maček D. (Dusík, Piják), 42. Rataj (Palkovič), rozhodující nájezd Rataj. Rozhodčí: Volf - Dohnal, Novotný. Vyloučení: 6:9, navíc Spěvák (Přerov) 5 minut + do konce utkání - Kaleta (Poruba) 10 minut osobní trest, Dusík (Poruba) 10 minut osobní trest + do konce utkání, Ryška (Poruba) 10 minut osobní trest, Mihal (Poruba) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.
Dohnal - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Tomiga - Loupal, Matušenko, Šnirc - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch - Hradil, Gazda, Chovanec - Fibrich
Maček M. - Pobuta, Ryška, Piják, Dusík, Palkovič, Vrána, Kaleta, Baca, Rataj, Puškár, Maček D., Franek, Mihal, Kofroň, Demel, Rosypka, Kysučan

Komentář k zápasu

První třetina začala pěkně zostra. Oba týmy dokázaly spálit velké množství šancí. Na přerovské straně to byl například Matušenko, který orazítkoval břevno po krásné přihrávce mladého Čelka. Jiskřilo se i na druhé straně, kde se v ložence objevil Dusík, ale také s jeho šancí si domácí brankář poradil. A jelikož první část hry již více příležitostí na gól nepřinesla, tak šly oba týmy do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé periody vstoupili lépe hosté, kteří nešetřili střelami. Paradoxně však skóre otevřeli Zubři. Krásnou pumelicí se trefil od modré čáry Jaroslav Tomeček. Přerovským bekům se pak nedařily rozehrávky a po jedné takové získal puk Tomáš Rataj, který forhendovým blafákem vyrovnal. Chyby znamenaly i vylučování, a tak další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po střele od modré nebyli přerovští hráči důslední, což využil k úspěšné dorážce David Maček.

V poslední části se děly velké věci. Nejprve znovu chybovala domácí obrana, která dovolila Porubě zvýšit vedení. Tomáš Rataj dostal výbornou přihrávku a zakončoval do téměř prázdné brány. Jenže netrvalo dlouho a Přerov našel odpověď. Ke kotouči se mezi kruhy dostal Martin Gazda a nechytatelnou ránou přesně do vinklu nedal porubskému gólmanovi šanci. Poté si Zubři vypracovali pár přečíslení, které však nedokázali využít. Bod ze zdánlivě ztraceného utkání se jim však přece jen podařilo vydolovat. Vávra vystihl rozehrávku soupeře, z modré čáry vystřelil a Ondřej Chovanec kotouč tečoval mimo dosah brankáře.

V závěrečných minutách se na ledě i mimo něj přiostřilo, a tak hokejová krása zcela zmizela. Za stavu 3:3 následovaly nájezdy, které lépe zvládl porubský tým. Ostravané skórovali Ratajem a Rosypkou, zatímco domácí nájezdníci ani jednou neproměnili.