Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři doma porazili bez potíží druhý Frýdek-Místek

Junioři doma porazili bez potíží druhý Frýdek-Místek
P ř e r o v - Ve 23.kole ligy juniorů přivítali domácí Zubři v MEO Aréně prozatím druhý tým v tabulce Frýdek-Místek. Zubři si velmi rychle vytvořili dvoubrankový náskok, když dokázali ukázkovým provedením využít hned své první dvě přesilové hry. Soupeře se jim díky tomu podařilo téměř na celou úvodní třetinu zatlačit do defenzívy a do velkých šancí je prakticky nepustili. V jejím závěru své vedení ještě zvýšili. Teprve druhá třetina byla vyrovnanější a i po ní šly oba týmy do šaten se stejným brankovým rozdílem jak po první siréně. V poslední třetině se utkání velmi přitvrdilo, trestné lavice prakticky nevychladly, rozhodčí byli nuceni udělit i ty nejpřísnější tresty jako například trest ve hře. Hostům to však nijak nepomohlo, Zubři dovedli zápas k zaslouženému vítězství 6:2.
23.kolo, pátek 11.1.2013
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
6:2
(3:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Kebza ( Čelko), 8. Spěvák (Rajnoch, Tomeček), 19. Tomeček (Rajnoch, Řezáč), 30. Šťastný (Kebza, Bauer), 35. Bauer (Šťastný), 56. Šťastný (Čelko, Bauer) - 31. Jakubowski (Suchý), 40. Mičulka (Suchý). Rozhodčí: Dobeš - Vožda, Wesley. Vyloučení: 10:11 navíc Bartek (F-M) trest ve hře; Matušenko, Tomeček (oba Přerov), Alina, Mamula (oba F-M) 10 min osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Sklenář - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Klusal, Chovanec, Gazda, Matušenko, Čelko, Bauer, Kebza, Spěvák, Řezáč, Rajnoch, Hradil
Baldík - Golasovský, Kurajský, Bartek, Alina, Minařík, Suchý, Slovák, Blažek, Fiala, Vacula, Mamula, Jakubowski, Mičulka, Kočko, Hamhalter, Čintala, Masarovič

Komentář k zápasu

Hned po 74 sekundách se byli nuceni Zubři bránit v oslabení, ale soupeře před Sklenáře nepustili, naopak přibližně po minutě přinutili faulovat i hosty. Po návratu vyloučeného přerovského Kebzy uzamkli Zubři Frýdek před brankáře Baldíka a asi po 20 sekundách předčasně ukončil hostům oslabení přesnou střelou do sítě Kebza. Ani na svou druhou přesilovku, která začala po dalších 4 minutách, nepotřebovali Zubři delší čas. Před brankou se prosadil po ukázkové rozehrávce Spěvák. Stav 2:0 měli sice Zubři prakticky pod kontrolou, ale zvýšil ho až 110 sekund před koncem první třetiny Tomeček - 3:0, který vymetl všechny pavouky z levého vinklu Baldíkovy svatyně.

Teprve po přestávce se hra celkem vyrovnala, ale vyložených šancí jsme viděli jen minimum. Gólu se diváci dočkali až přibližně v polovině třetiny, když Rajnochovu střelu dorážel u branky Tomeček - 4:0. Chvíli poté dostali Zubři opět výhodu přesilové hry. Tentokrát však při ní hned v úvodu zapomněli na obranu a hosté ji přečíslili v akci 2 na 1. Suchého pas přesně našel před Sklenářovou svatyní Jakubowského a na jeho dobře umístěnou střelu do vinklu neměl přerovský gólman příliš šanci. Dalšího gólu dosáhli Zubři až v úvodu 35.minuty, když prudce střílel od modré čáry Šťastný a jeho střelu šikovně tečoval Bauer - 5:1. Zubři sice měli krátce před koncem druhé třetiny asi 20 sekundouvou přesilovku 5 na 3, ale využít ji nedokázali. Naopak po jejím konci pouhých 25 sekund před koncem 2.části opět připustili hostujícího Mičulku do sólového nájezdu a ten ojedinělou šancí nepohrdl - 5:2.

V poslední třetině příliš hokejového umění k vidění nebylo. Hráči se hodně často napadali a hlavní rozhodčí s nimi neměl žádné slitování. Celkem čtyřikrát dnes poslal rozhodčí hráče na trestnou lavici kvůli úderům do oblasti hlavy a krku a tudíž i na desetiminutové osobní tresty. Vše vyvrcholilo zvláště v posledních deseti minutách, kdy tímto trestem potrestal tři hráče. V 55. min dokonce byl úder hostujícího Barteka tak tvrdý, že našeho hráče zranil a inkasoval trest ve hře. O necelé dvě minuty později uzavřel skóre utkání při hře 4 na 4 na konečných 6:2 Šťastný. Zubři díky tomuto vítězství se téměř dotáhli na druhý Frýdek- Místek, na nějž mu aktuálně chybí dva body.