Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři si doma zastříleli, Šumperk smetli osmi góly

Junioři si doma zastříleli, Šumperk smetli osmi góly
P ř e r o v – Bodové konto přerovských juniorů je po nedělním střetnutí patnáctého kola o tři kousky bohatší. Zubři si totiž velmi hladce poradili se Šumperkem, který vyprovodili z ledu výsledkem 8:1. První třetina však jasné vítězství domácího týmu vůbec nenaznačovala. Hra byla velmi vyrovnaná a šance se střídaly před oběma brankáři. Od druhé periody už ale parta Zubrů zlepšila produktivitu a Šumperk se s narůstající gólovou ztrátou dostával do čím dál větších problémů. Ve druhé a třetí třetině Přerov nastřílel po čtyřech brankách a zvítězil naprosto přesvědčivě.
15.kolo, neděle 18.11.2012
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
8:1
(0:0, 4:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 26. Matušenko (Loupal), 29. Kratochvíl Š. (Bauer), 36. Kratochvíl Š. (Tomeček), 37. Hradil (Šťastný), 46. Loupal (Andrýsek, Mašíček), 48. Čelko (Tomeček, Kratochvíl Š.), 54. Tomeček (Kratochvíl Š.), 60. Čelko (Tomeček, Kratochvíl Š.) - 54. Langr (Malý). Rozhodčí: Škach - Velinský, Švarc. Vyloučení: 6:7, navíc Mašíček (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 8:1.
Sklenář J. - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Klusal - Loupal, Matušenko, Kebza - Hradil, Zapletal, Bauer - Čelko, Fibrich, Kratochvíl Š.
Hoffmann (37. Řoutil) - Navrátil, Vepřek, Feledík, Pražák, Nemeškal, Holinka, Prokopec, Stanislav, Žalčík, Horváth, Galuška, Kobza, Langr, Malý, Kovář, Nastoupil, Nedopil, Pšeja

Komentář k zápasu

Utkání začalo v opatrném tempu, ale trošku více z něj měli přece jen hráči Šumperka. Hned v úvodní minutě tvrdě fauloval Mašíček a šel si odpykat trest. Tato přesilovka mohla hosty nakopnout, ale nestalo se tak. Všechny šance skončily na dnes výborném Sklenářovi. Ve 4. minutě mohli hosté jásat poprvé, když si našel odražený kotouč Langr, ale nepřekonal Sklenáře. V 8. minutě udělal závar před hostující brankou Matušenko a lehkou strkanici ukončil až hvizd rozhodčího. Ještě v předposlední minutě ukázal všem přerovským hráčům záda šumperský Prokopec, ale opět nechal jen vyniknout Jiřího Sklenáře.

Druhá část hry byla v přerovském podání naprosto odlišná od té první. Nejprve však zazvonila tyčka za Sklenářem po střele Navrátila. Od této šance už úřadovali jen přerovští hráči. Začal to všechno Daniel Matušenko, když si našel kotouč mezi kruhy a vystřelil přesně do vinklu. Poté přišla využitá přesilová hra. Hokejové harakiri spáchal gólman Šumperka, když neměl přehled o situaci a důrazný Šimon Kratochvíl dopravil kotouč tam, kde jej vidíme nejraději. Snížit poté mohl Langr, když všem ujel, ale nezamířil přesně.

Trest přišel zanedlouho. U mantinelu zpracovala těžký kotouč jedna z osobností dnešního mače, obránce Tomeček, který milimetrově přes houšť hokejek našel svého spoluhráče Šimona Kratochvíla a ten už neměl problém dopravit kotouč do opuštěné klece. Výbornou produktivitu završil v přerovském dresu hrající Pavel Hradil, když v přesilovce dorážel z hranice brankoviště mezi betony gólmana Hoffmana, který se už nechal raději vystřídat náhradníkem Řoutilem.

Ve třetí třetině se čekalo, s čím přijde Šumperk, ale Přerov si držel dál tempo z druhé periody. S velkým štěstím se prokličkoval před bránu Jan Loupal a procedil kotouč pod rukou gólmana, čímž zvýšil skóre. Poté se Přerov dostal do přesilovky a dobrou ránu od modré tečoval Ondřej Čelko mimo Řoutilův dosah. Krátce na to se Šumperk ubránil dvěma oslabením a sám dokázal korigovat. Opět se dostal do samostatného úniku Tomáš Langr a puk z něj zasunul za brankovou čáru.

Přerov se nenechal rozhodit a dál pokračoval ve své hře, z níž navýšil vedení. Ke slovu se dostal také Jaroslav Tomeček, který využil přihrávku zpoza brány a z první napálil kotouč mezi betony šumperského gólmana. Pět minut před závěrem ještě jel sám na bránu Matušenko, ale neproměnil, a tak závěrečná tečka přišla až v poslední minutě. Nejdůraznější na brankovišti byl Ondřej Čelko a dal výsledku krásnou konečnou podobu 8:1.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): V první třetině měl Šumperk dobrý pohyb a vytvořil si celkem dost šancí, ale velkým lajdáctvím v koncovce nás postavil na nohy. Klidně jsme mohli prohrávat 0:3. Góly jsme ale dali ve druhé třetí my a od té chvíle byl lepší pohyb na naší straně. Po druhé třetině jsme hráče nabádali, aby pokračovali ve výkonu. To se podařilo a dalšími góly jsme výhru potvrdili. Šumperk už pak v závěru definitivně odpadl.