Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři doma po pěkném obratu porazili Hodonín

Junioři doma po pěkném obratu porazili Hodonín
P ř e r o v – Juniorský tým HC ZUBR Přerov poslední tři střetnutí neodehrál dobře, získal v nich pouze jeden bod a hodně toužil po zlepšení, které by jej dostalo zpět do vyšších pater tabulky. K tomu má v současné době možnost doslova ideální, protože se hned třikrát v řadě představí doma. Úvodní zápas s Hodonínem ovšem nezačali Zubři nejlépe a ve druhé periodě dokonce povolili soupeři vedení o dva góly. To však Drtiči v závěru promrhali, protože se jim stala osudnou hodně velká nedisciplinovanost. Přerov třemi góly otočil skóre duelu na svou stranu a Hodonín po vypjatých posledních minutách porazil těsně 4:3.
9.kolo, pátek 19.10.2012
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
4:3
(1:1, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Rajnoch (Vávra), 52. Loupal (Kebza), 54. Kratochvíl Š. (Sklenář V., Šťastný), 55. Loupal (Andrýsek) - 1. Smetana (Oško, Máša), 30. Vrba (Kučera), 34. Smetana (Vrba). Rozhodčí: Cik - Loun, Novotná. Vyloučení: 8:9, navíc Šťastný (Přerov) 10 minut osobní trest - Fojtík (Hodonín) 10 minut osobní trest, Smetana (Hodonín) 10 minut osobní trest, funkcionář / vedoucí týmu (Hodonín) trest ve hře. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.
Sklenář J. - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Sklenář V., Tomeček, Tomiga, Klusal - Loupal, Kebza, Rajnoch - Spěvák, Řezáč, Bauer - Šnirc, Kratochvíl M., Kratochvíl Š. - Zapletal, Koutský, Hradil
Luner - Tomi, Duchoslav, Vrba, Strapina, Smetana, Fojtík, Kučera, Kukliš, Sedlák, Hlavačka, Jurík, Oško, Máša

Komentář k zápasu

Utkání začal daleko lépe Hodonín, který se hned z první vážnější šance dostal do vedení. Časomíra ještě neodkrojila ani 40 vteřin, když se ve skrumáži nejlépe zorientoval Lukáš Vrba a procedil kotouč do sítě. Ve 3. minutě se na druhé straně proháčkoval až před gólmana Šimon Kratochvíl, ale střelou mezi betony neuspěl.

Branku vstřelil až Michal Rajnoch, který si sjel na útočnou modrou pro přihrávku a bekhendem po ledě vyrovnal. V 7. minutě zaváhala přerovská obrana, když pustila do sólového úniku hostujícího Juríka, ale gólman Sklenář byl úspěšnější. Podobná situace se opakovala ještě o pět minut později s tím rozdílem, že najížděl Fojtík, ale také nedal.

Druhá třetina začla v tempu viditelně klidnějším. Ve 25. minutě střílel od modré čáry Tomeček a přerovské barvy nerozjásal ani dorážející Bauer. Na druhé straně už bohužel hořelo. Minutu před polovinou zápasu vystihl kotouč na modré čáře Lukáš Vrba a bombou mezi betony Sklenáře prostřelil. Poté Přerov vrhl všechny síly do útoku a Rajnoch to zkoušel z mezikruží, ale neúspěšně.

O dvě minuty později byl sám před brankářem Řezáč, ukličkoval gólmana, jenže kotouč mu v poslední chvíli utekl. Hodonínu v tomto čase stačilo málo. V další obrovské šanci se ocitl Radoslav Smetana a stahovačkou po vzoru Lukáše Kašpara překonal Sklenáře potřetí. Ve 38. minutě střílel z mezikruží Bauer, ale nebyl úspěšný.

Poslední část hry patřila jednoznačně od začátku až do konce Přerovu. Hned z kraje třetiny byl před prázdnou bránou zcela nekrytý Šnirc, ovšem gólman Hodonína předvedl skvostný přesun a zázračný zákrok. Po obrovském tlaku a řadě nevyužitých šancí se kotouč odrazil devět minut před koncem zápasu na Jana Loupala a ten již neměl problém dorazit jej za brankovou čáru.

Poté se hra rozbila častými vyloučeními. Ta dokázal zužitkovat Přerov. Nejprve vyrovnal v 54. minutě Šimon Kratochvíl po krásné ťuk-ťuk kombinaci a zanedlouho vybojoval kotouč v rohu útočného pásma Andrýsek pro Jana Loupala, který procedil kotouč pod rukou gólmana hostí. Hosté se odhodlali ke hře vabank a po jedné za špatných rozehrávek mohl přidat pátý gól Kebza, ale trefil jen síťku opuštěné branky z vnější strany.