Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V Kolíně starší dorostenci neuspěli, baráž se díky tomu vyrovnala

V Kolíně starší dorostenci neuspěli, baráž se díky tomu vyrovnala
K o l í n – Starší dorost měl na svém kontě dlouhou sérii zápasů bez porážky, ale ve třetím barážovém utkání na ledě kolínského stadionu bohužel padl. Začátek měl Přerov sice nadějný, ale poté díky velkému počtu faulů nabídl domácím řadu přesilovek, ve kterých byli Kozlové s podporou potřebného štěstí nekompromisní. O osudu rozhodla druhá třetina, do které Zubři vstupovali za stavu 2:2, avšak čtyřikrát inkasovali a ztrátu už poté dohnat nedokázali. Přerov musel místy snášet hru domácích za hranicí pravidel, ne všechny jejich ostré fauly ale byly dostatečně potrestány. Po porážce 4:7 jsou Zubři před víkendovými zápasy baráže na druhém místě se ziskem pěti bodů. V neděli mají volný los a příští týden se hned dvakrát představí na domácím stadionu.
BAR3, pátek 16.3.2012
SC Marimex Kolín - HC ZUBR Přerov
SC Marimex Kolín - HC ZUBR Přerov
7:4
(2:2, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Fiala (Marvánek, Šifta), 13. Spitzer (Kočí), 21. Šifta (Marvánek), 27. Šifta (Marvánek), 30. Spitzer (V. Nedbal), 35. Krumpholc (Pohl), 54. Fiala (Hejný) - 3. Čelko (Rajnoch, Šnirc), 8. Rajnoch (Zbořil), 38. Andrýsek (Rajnoch), 52. Zbořil (Rajnoch). Rozhodčí: Nečas - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 5:7, navíc Hubáček (Kolín) 5 minut + do konce utkání, Šifta (Kolín) 10 minut osobní trest. Využití: 5:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 6:2, 6:4, 7:4.
Hermann - Pohl, Fiala, Hájek, Barták, Nedbal K., Skála - Tománek, Šifta, Jelínek, Hubáček, Kočí, Spitzer, Hejný, Pospíšil, Nedbal V., Krumpholc, Marvánek,
Mánek - Zbořil, Kundrátek, Šťastný, Mašíček, Andrýsek, Tomiga, Duda - Gremlica, Spěvák, Šnirc, Karola, Kratochvíl, Novák, Dostálek, Čelko, Rajnoch, Václavíček, Němec, Siegel

Komentář k zápasu

Přestože měl rychlou šanci domácí Pohl, Zubrům opět začátek vyšel. První útok předvedl pěknou kombinaci, na jejímž konci byla přesná střela Ondřeje Čelka. Zvýšit vedení mohli Zubři vzápětí, když Zbořil nahazoval kotouč na Hermanna. Rajnoch si však volného puku u betonu všiml pozdě a k dorážce se nedostal. Kozlové následně dokázali srovnat stav zásluhou Jiřího Fialy, který se štěstím od modré vše před sebou prostřelil. Z vyrovnání se ale Kolín radoval jen 19 vteřin. Hned v dalším střídání byla totiž před brankou úspěšná souhra Zbořila s Michalem Rajnochem a Přerov zase vedl.

Malý kousek navíc Zubry dělil od třetího gólu. Rajnoch v 10. minutě unikl domácím bekům a byl podražen Bartákem. Nařízené trestné střílení však neproměnil. Bohužel po chvíli platilo v hokeji známé „nedáš – dostaneš“. Hákováním se provinil obránce Zbořil a domácí tým přesilovku po přesné trefě Josefa Spitzera bleskově zužitkoval. Až do konce první periody už oba brankáři dobře zasahovali. Přerov však měl možnost jít znovu do vedení, jenže Novák pro Gremlicově přihrávce zpoza branky minul.

Ještě v závěru první části byl nesmyslně za zdržování hry vyloučen Mašíček a Kolín na startu druhé tercie opět z přesilovky rychle skóroval. Kratochvíl při rozehrávce ztratil kotouč a Pavel Šifta brankáře Mánka propálil. Potrestaný Mašíček krátce po návratu na led mohl faul napravit gólem. Z mezikruží ovšem nastřelil jen horní tyčku kolínské klece. Další obrovskou možnost posléze nevyužil Gremlica, který jel na Hermanna po Kundrátkově pasu zcela sám.

Další minuty se bohužel Zubrům vůbec nevydařily. Nezodpovědnost v obraně potrestal gólem na 4:2 Pavel Šifta a krátce po něm se opět ujala kolínská přesilovka. Modrožlutí nechali dorážet Josefa Spitzera, který s velkým štěstím protlačil puk za čáru. Paní Štěstěna přála Kozlům i nadále. Ve 35. minutě při další přesilovce nastřelil Tomáš Krumpholc brusli obránce Zbořila, od které se puk znovu těsně dokutálel do branky. Přerov rázem na domácí hodně ztrácel, ale ještě do konce prostředního dějství snížil. Na 6:3 upravil stav Jan Andrýsek, který u brankoviště skóroval ze vzduchu.

Ve třetí třetině se Přerov snažil nepříznivý stav zmírnit a měl k tomu skvělou příležitost. Po Hubáčkově ostrém faulu kolenem dostali Zubři pětiminutovou přesilovku, jenže ji doslova zahodili. Chyběla jim střelba. Šanci měl pouze Dostálek po obkroužení branky a Rajnoch u tyče. Přesto ještě tým z Hané vykřesal malou naději na úspěch. Rajnoch dobře zavezl kotouč do útočného pásma a přihrál jej na volného Mikuláše Zbořila, který střílel nad Hermannův beton.

Síly na vyrovnání však po chvilce našim borcům vzal další přesilovkový gól Kolína. Mánkovi po Spitzerově střele vypadl puk z lapačky a Jiří Fiala z otočky pohodlně dorážel. Závěr utkání přinesl ještě tresty na obou stranách, ale výsledek 7:4 už se do konečného klaksonu nezměnil.

Ohlasy trenérů

Václav Vaněk (TJ SC Kolín): V první třetině začal Přerov lépe, byl aktivnější a důraznější. My jsme se s tím hůře vyrovnávali, ale pak už to bylo lepší a lepší. Od druhé třetiny jsme byli hokejovější, což jsme potvrdili vstřelenými brankami. To nakonec rozhodlo. Zápas se divákům musel líbit, ale jeho slabým článkem byl rozhodčí, který z něj úplně zbytečně udělal guláš.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Začátek byl dobrý, ale bohužel jsme neproměnili trestné střílení, při kterém byla šance soupeři odskočit. Poté jsme nedisciplinovaností nabídli domácím přesilovky a v oslabení jsme díky našemu velmi laxnímu přístupu často inkasovali. Domácí ale měli v přesilovkách kus štěstí, mnohokrát se jim puk odrazil před bránu a nebo byl při gólu od nás tečován. Vybrali jsme si hodně smůly. Rozhodčí pustil Kolínu některé fauly a díky tomu máme zraněné hráče, ale na to se vymlouvat nemůžeme. V sestavě jsme pak museli různě improvizovat. Po dvou výhrách je porážky škoda. Čekají nás dva zápasy doma, které chceme zvládnout a věříme znovu ve velkou podporu fanoušků. Někteří nás přijeli povzbudit do Kolína a za to jim děkujeme.