Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost zahájil baráž v Kladně výhrou na nájezdy

Starší dorost zahájil baráž v Kladně výhrou na nájezdy
K l a d n o – Starší dorost HC ZUBR Přerov v neděli na kladenském ledě rozehrál baráž o postup do Extraligy. A hned v prvním utkání s týmem PZ Kladno, který patří mezi účastníky letošní nejvyšší soutěže, byl úspěšný. Začátek ovšem Přerov dobrý neměl. I když byla jeho aktivita hodně patrná, bohužel musel dohánět dvougólovou ztrátu. Ve druhé části hry se karta obrátila a Zubři už své šance dokázali zužitkovat. Druhá perioda nabídla slušnou gólovou přestřelku, ale ta třetí už naopak mnoho přesných střel nepřinesla. Padl pouze jediný gól do přerovské brány, a tak skóre bylo po základním čase nerozhodné 6:6. Během prodloužení mohly rozhodnout oba týmy, ale nakonec došlo až na samostatné nájezdy, ve kterých byl jediným úspěšným střelcem přerovský Dostálek.
BAR1, neděle 11.3.2012
PZ Kladno - HC ZUBR Přerov
PZ Kladno - HC ZUBR Přerov
6:7sn
(2:1, 3:5, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Veselý (Fiala), 12. Fiala (Krumpholc), 24. Šroubek (Dolgoš), 27. Kobes (Hájek), 39. Macháček (Fiala), 42. Veselý (Fiala) - 17. Karola (Kratochvíl), 26. Spěvák, 27. Dostálek, 30. Gremlica (Novák, Kundrátek), 31. Zbořil (Rajnoch), 36. Čelko (Dostálek), rozhodující nájezd Dostálek. Rozhodčí: Schmejkal - Žemlička, Nepomucký. Vyloučení: 5:3, navíc Krumpholc (PZ Kladno) 10 minut osobní trest, Rajter (PZ Kladno) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 33:61. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:6, 6:6.
Černý - Větrovec, Vrba, Dorociak, Krumpholc, Hanuš, Krpelan, Dolgoš, Šroubek, Hovsepjan, Fiala, Macháček, Veselý, Zíma, Hájek, Rajter, Kobes, Marks
Mánek - Mašíček, Zbořil, Andrýsek, Tomiga, Kundrátek, Šťastný, Duda - Rajnoch, Šnirc, Čelko - Karola, Kratochvíl, Spěvák - Dostálek, Novák, Gremlica - Václavíček, Siegel, Němec

Komentář k zápasu

V první třetině se očekával velký nápor extraligového Kladna, jenže byli to Zubři, kteří tempo hry diktovali. Domácí brankář proto v krátkém sledu musel likvidovat střely Čelka a Zbořila. Otevřít skóre mohl Přerov v 8. minutě, kdy Čelko našel před brankou během přesilovky zcela volného Rajnocha, který však kotouč dostatečně nezvedl. Za nevyužití šancí Zubři draze zaplatili a po velkých chybách inkasovali hned dvakrát. Nejdříve dostal velký prostor dokonce v oslabení před brankou Petr Veselý, jenž se trefil přesně mezi Mánkovy betony a posléze v přesilovce udeřil také Martin Fiala. I za dvougólového manka byl Přerov lepším týmem a ještě do konce první třetiny snížil zásluhou Daniela Karoly, který po Kratochvílově přihrávce zpoza branky nekompromisně zavěsil.

Druhá perioda odstartovala kladenským přečíslením, které brankář Mánek dobrým zákrokem vyřešil, ale o chvíli později už nestačil na střelu k tyči v podání Josefa Šroubka. Zubři znovu ztráceli dva góly, ovšem brzy se jim vyplatil důraz před brankou. Při závaru si totiž kotouč našel Michal Spěvák a poslal jej pod horní tyč. Stejnou mincí však za malý moment opláceli také domácí. Petr Kobes z dorážky upravil stav na 4:2. Tento gól odstartoval na straně Kladna velkou sérii zmatků při rozehrávce a Zubři řadu chyb soupeře tvrdě trestali. Bleskově se ostrou střelou prosadil Vlastimil Dostálek a krátce před polovinou střetnutí byl úspěšný také Martin Gremlica. Rázem byl stav srovnán na 4:4 a Přerov dostal ještě větší chuť do hry. Tu dokumentoval dalšími střeleckými pokusy, které byly úspěšné. Mikuláš Zbořil vystihl znovu nepřesnost Kladna před brankou a ve 36. minutě propálil vše před sebou také Ondřej Čelko. Poslední slovo v gólově hodně bohaté třetině měli však domácí, kteří Vladimírem Macháčkem při přesilovce snížili na 5:6.

Třetí třetina už větším počtem gólů okořeněna nebyla. Padl pouze jeden hned na jejím začátku do přerovské branky. O vyrovnání se postaral kapitán Petr Veselý, kterého Zubři v úniku nedokázali pokrýt. Ve 45. minutě mohlo jít Kladno znovu do vedení, když se Mánek proti Kobesovi vydal daleko z branky. Přerovský brankář měl při sobě nejen velké štěstí, ale také obránce Tomigu, který kotouč odpálil v posledním momentu z brankové čáry. Ještě v téže minutě měl nadějnou příležitost také přerovský Novák, jenže ani ze dvou dorážek nedokázal Černého překonat. Závěr třetí třetiny už další gól nepřinesl, přestože kladenský Veselý měl dvě skvělé příležitosti. V obou ujížděl sám na Mánka, avšak kotouč mu v rozhodující chvíli sjel z hole.

Nerozhodný stav 6:6 vydržel i po pětiminutovém prodloužení a tak došlo v úvodním utkání baráže na samostatné nájezdy. V nich byl úspěšný pouze ve druhé sérii Vlastimil Dostálek, který pěkně provedeným blafákem zařídil Přerovu jeden bod navíc. Domácí nájezdníci Šroubek, Veselý a Fiala si na brankáři Zubrů vylámali zuby.

Ohlasy trenérů

Ivo Kyndl (PZ Kladno): První třetina byla slušná, ale v té druhé jsme měli obrovské problémy s organizací hry. Hlavně co se týká obranné činnosti. Bohužel jsme druhou třetinu prohráli, ale naštěstí se nám hned na začátku té třetí podařilo srovnat. V závěru jsme dokonce měli dvě obrovské šance na rozhodnutí, ale ani jeden nájezd nám nevyšel. V prodloužení gól nepadl a penalty jsou vždy loterie. Chtěli jsme první zápas baráže vyhrát, porážka nás dost mrzí.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Začátek zápasu jsme měli dobrý, jen byla škoda, že jsme soupeři vlastními chybami dovolili ohrozit branku. Kladno toho využilo a dostalo se do vedení 2:0. Kluci ale ukázali velkou chuť do hry a ve druhé třetině se jim podařilo stav otočit. Třetí třetina a prodloužení byly vabank, vyhrát jsme mohli my, ale také soupeř. Nakonec jsme zvládli nájezdy a máme dva body, se kterými jsme hodně spokojení. S domácím trenérem jsme se shodli, že se hrál výborný hokej. Na středeční zápas doma se všichni moc těšíme a věříme, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků.