Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorost v Havířově bojoval, na body ale nedosáhl

Mladší dorost v Havířově bojoval, na body ale nedosáhl
H a v í ř o v – Mladší dorostenci HC ZUBR Přerov měli první letošní duel ELIOD Extraligy předehraný už na konci listopadu a proto je premiéra v roce 2012 čekala až v neděli na ledě Havířova. Tam byli Zubři po celý zápas lepším týmem, ale na body bohužel dosáhnout nedokázali. Přerovské barvy šly do vedení v závěru první periody, ovšem druhá část hry přinesla změny stavu na druhé straně. Během sedmi minut se hráči AZetu trefili třikrát a rázem byli mnohem spokojenější. Zubři se sice ještě ve třetí třetině snažili, po ostrém faulu Gajdoše hráli dokonce pět minut v početní výhodě, ale došlo už pouze na snížení skóre. Havířov nakonec porazil Přerov 5:3. Získat body se tak modrožlutí mohou pokusit v dalším utkání. Ve středu od 14:45 mladší dorost hostí na domácím stadionu Porubu.
23.kolo, neděle 15.1.2012
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
5:3
(0:1, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 32. Pořízek (Fejko, Bednář), 37. Pořízek (Chroboček), 39. Chroboček (Pořízek), 48. Pořízek (Bednář, Chroboček), 51. Fejko (Pořízek) - 18. Novák (Nossek), 42. Matlocha (Blahunek), 54. Blahunek (Ministr, Daniš). Rozhodčí: Golaň - Janda, Lazecký. Vyloučení: 6:5, navíc Gajdoš (Havířov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3.
Šimeček - Heinzl, Mareček, Chroboček, Kiss, Medve, Trombik - Stružík, Peterek, Pořízek, Fejko, Kurovský, Pacas, Holeš, Gajdoš, Polak, Beneš, Bednář.
Vaculík - Hradila, Daniš, Sedlák, Podepřel, Metelka, Jančařík, Žůrek, Smolka - Blahunek, Kubíček, Vlach, Pochyla, Tomaník, Ministr, Solař, Weintritt, Nossek, Bochňák, Matlocha, Novák.

Komentář k zápasu

Začátek utkání nepřinesl moc pohledného hokeje, spíš samé nepřesnosti a spoustu zakázaných uvolnění. První zákrok domácího brankáře Šimečka přišel až v 8. minutě, hostující Vaculík musel zasahovat až o minutu později, když pálil Gajdoš. Ve 12. minutě domácí první útok zatlačil přerovské, ale střely Chrobočka a Fejka v síti neskončily. O čtyři minuty později měl obrovskou šanci přerovský Weintritt, ale promáchl před poloprázdnou brankou.

Na začátku 18. minuty se dostali Zubři do vedení – Nossek obkroužil branku, Šimeček jeho střelu vyrazil a Tomáš Novák dorážel do odkryté branky. Za minutu mohlo být vyrovnáno, ale závar Azetu brankou neskončil, přerovský gólman Vaculík puk zalehl v brankovišti. Minutu před koncem první části mohli hosté vést po Novákově teči o dvě branky, ale Šimeček se štěstím puk vyrazil. V úplném závěru třetiny měli hosté další šance při závaru před Šimečkem, ten však nakonec brance zabránil.

Hned po začátku prostřední části zápasu mohli domácí vyrovnat, když jeli Bednář s Pořízkem dva na jednoho, jisté brance zabránil obětavým zákrokem obránce Přerova, který nohou zastavl střelu mířící do odkryté klece. Ve 25. minutě hráli hosté přesilovku, vytvořili si tlak, avšak domácí obrana jim skórovat nedovolila. Po přesilovce tlak Přerov trval, ale poté, co se utkání přeneslo do své druhé poloviny, se Havířovští zlepšili a ve 32. minutě i se štěstím vyrovnali – nahozený puk se odrážel od klubka hráčů, až nakonec skončil v síti. Autorem byl označen Radek Pořízek.

Od 36. minuty už domácí svého soupeře přehrávali a přidali další dvě branky. Ve 37. minutě bleskově využil Radek Pořízek přesilovku, když střelou z otočky prostřelil Vaculíka. Za další dvě minuty už to bylo 3:1, když tvrdá rána Davida Chrobočka od modré čáry prošla Vaculíkovi přes hokejku. V závěru třetiny o sobě dali vědět opět hosté, konkrétně Matloch, který předvedl pěkný průnik, ale Šimeček mu v brance s notnou dávkou štěstí zabránil. Po čtyřiceti minutách tak Azet vedl 3:1.

Začátek třetího dějství přinesl přesilovku Přerova, kterou hosté rychle využili zásluhou Dominika Matlochy, jenž vymetl růžek Šimečkovy branky. Zubři vycítili svou šanci na bodový zisk a zle zatápěli domácím. Ve 45. minutě mohlo být vyrovnáno, když Šimeček neudržel skákavý puk, ten už mířil za brankovou čáru, ale domácí gólman jej v poslední chvíli zastavil.

O minutu později měl obrovskou šanci domácí Pořízek, jenž byl sám před Vaculíkem. Se svou šancí nenaložil nejlépe – poslali puk nad branku. Chvíli po něm musel řešit šance hostí Šimeček a byl úspěšný. Ve 48. minutě předvedli nádhernou akci domácí, kombinace na jeden dotek po ose Chroboček-Bednář-Pořízek skončila střelou do prázdné branky.

V 51. minutě přidal pátou branku domácích Kryštof Fejko, jenž střelou pod víko využil přesilovku – po šesti vteřinách od jejího začátku. O dvě minuty později měli hosté možnost zvrátit vývoj zápasu, když jim domácím nabídli dlouhou přesilovku 5 na 3. Nejprve fauloval Pacas, jenž dostal 2 minuty za hákování, chvíli poté si Gajdoš nevybíravým sekáním vykoledoval trest na 5 minut a do konce zápasu. Přerovští přesilu o dva hráče využili po 16 vteřinách – Ivo Blahunek dorazil Novákovu střelu a snížil na 5:3.

Následující 4 minuty a 44 vteřin dlouho přesilovku 5 na 4 už hosté využít nedokázali. Přesto zkusili 41 vteřin před koncem hru bez brankáře se šesti bruslaři v poli. Tato jejich snaha však k brance nevedla, ani domácím se nepodařilo dostat puk do opuštěné branky hostí a stav tak zůstal nezměněn.

Přestože byl Přerov většinu zápasu lepším týmem, nakonec odjel s prázdnou – byla to už sedmnáctá porážka Zubrů v řadě. Havířovští si připsali pátou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (HC AZ Havířov): Dneska jsme se dlouho nedokázali prosadit. Soupeř hrál disciplinovaně a agresivně bránil. Ve druhé třetině jsme šťastným gólem vyrovnali a pak i z minima šancí vytěžili maximum – další dva góly. Ve třetí třetině jsme byli horším týmem, ale soupeř to nedokázal využít. Vítězství jde na konto produktivity první pětky.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Zápas se mi i přes porážku hodnotí poměrně dobře. V první třetině jsme domácí zaskočili aktivitou a z ní vyplývaly naše šance. Škoda, že jsme jich nevyužili více než jednu. Ve 2. třetině domácí laciným gólem vyrovnali a pak byli lepším týmem. Ve třetí třetině jsme zase 10 minut byli lepší my, snížili jsme na rozdíl jedné branky, ale soupeř pak opět odskočil. Důležitým momentem byl gól na 1:1. Moc chválím kluky za předvedenou hru. Ostudu jsme rozhodně neudělali, spíše naopak.