ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Olomouc - Přerov (sobota 16:15)  |  PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Dračí lodě: Zubři si znovu po roce dojeli pro třinácté místo

Dračí lodě: Zubři si znovu po roce dojeli pro třinácté místo
P ř e r o v – Areál přerovské Laguny na pravém břehu řeky Bečvy opět po roce ožil závody Dračích lodí. V pořadí už pátý ročník tradičního festivalu opět přilákal obrovské množství návštěvníků a rozhodně se bylo na co dívat. I v letošním roce se závodů v kategorii Fun Open zúčastnili hokejisté HC ZUBR Přerov, kteří chtěli po loňském premiérovém startu vylepšit ne zrovna úspěšnou třináctou pozici. Z celkově čtyřiadvaceti posádek v kategorii Fun Open si Zubři po roce znovu dojeli pro třinácté místo.
Pátý ročník závodů Dračích lodí na přerovské Laguně se opravdu vydařil. Krásné slunečné počasí přilákalo k vodě během dvou dnů obrovské množství diváků, kteří mohli dohromady na trati sledovat více než 70 rozjížděk v kategoriích Fun Open, Firmy Open, Pohár dračic, Pohár policie a Pohár škol. V nejvíce obsazené kategorii Fun Open, která čítala celkem 24 posádek, tedy o šest více než loni, po roce znovu startovali i přerovští hokejisté. Museli se však během závodů smířit s menším handicapem, neboť oproti jiným týmům se na vodu tolik nedostávají a před samotnými závody letos absolvovali jen několik tréninků v rámci letní přípravy na novou sezónu. Úvodní tři kola rozjížděk byly na programu už včera a dnes všechny posádky odjezdily rozjížďku čtvrtou a následně také finálový závod o konečné umístění.

Přerovští Zubři se v závodě všemi silami snažili vylepšit loňské postavení na 13. místě. Po čtyřech rozjížďkách přišla na řadu matematika a součet tří nejlepších časů nakonec nominoval všechny posádky do finálových závodů o konečné umístění. Zubři mohou nejvíce litovat sobotní druhé a třetí rozjížďky, které jim rozhodně nevyšly podle představ a jejich výsledný čas se postupně zvyšoval. Součet tří nejlepších časů nakonec Zubry poslal do boje o 11. - 15. místo. Ve velmi vyrovnané finálové rozjížďce, kde byly časové odstupy opravdu minimální obsadili třetí a celkově tedy ve své kategorii letošních závodů Dračích lodí 13. místo. Přerovští Zubři si tak udrželi umístění z loňského roku.

A jaké by mohly být závody Dračích lodí v příštím roce? Přerovským hokejistům v kategorii Fun Open může přibýt nový a zároveň hodně nebezpečný konkurent. Do příštích závodů se totiž chtějí přihlásit i hokejoví fanoušci s posádkou Meofans a vyzvat hokejisty k velkému souboji.

Časy posádky HC ZUBR Přerov v jednotlivých rozjížďkách:


1.rozjížďka   2.rozjížďka   3.rozjížďka   4.rozjížďka   o umístění
   45.78         46.72         47.42         44.67        46.04

Konečné pořadí kategorie Fun Open
O pohár primátora statutárního města Přerova ing. Jiřího Lajtocha

1. SKP Dragon Force, 2. Dračí dech Hranice, 3. Jamajka, 4. Sedmá rota, 5. Hasiči Žešov, 6. Přerovští kapříci, 7. Otrokovičtí šneci, 8. Delfín, 9. Resta, 10. Esdécé, 11. Malá městská pramice, 12. Hasiči Přerov, 13. HC ZUBR Přerov, 14. Žabaři, 15. Zbrašov, 16. Pozdní sběr, 17. Demolition Team, 18. Neutral Team, 19. Vosí úlet, 20. Brdský Draci, 21. Žížaláci Chropyně, 22. Pobřežní střífka, 23. MyKingové, 24. Ovaří mix.

Fotogalerie ze závodů Dračích lodí na přerovské Laguně

Videosestřih ze závodů