Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Zubři na ledě Komety vysoko prohráli

Starší dorost: Zubři na ledě Komety vysoko prohráli
B r n o – Na duel pátého kola s Kometou Brno by měli starší dorostenci HC ZUBR Přerov rychle zapomenout. V metropoli Moravy byl totiž jejich výkon zcela odlišný, než který byl k vidění minulou sobotu při domácím střetnutí s Havířovem. Už od samotného počátku byla Kometa výrazně lepším týmem a svoji převahu dokázala vyjadřovat i gólově. V první třetině se trefila třikrát a další puky se do branky Zubrů dostaly hned po přestávce. Do poloviny zápasu tak bylo o vítězi jasně rozhodnuto. Jediný přerovský gól zaznamenal v závěru druhé třetiny během přesilovky obránce Tomáš Červínek. Zubři brněnské Kometě podlehli vysoko 1:9 a v sobotu v pravé poledne odehrají na domácím ledě derby s Olomoucí.
5.kolo, pátek 21.9.2012
HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov
HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov
9:1
(3:0, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Boltvan (Jenyš), 6. Vaverka (Balaštík, Kusko), 12. Jenyš (Boltvan), 21. Garčic (Boltvan, Jenyš), 25. Štancl (Kozel), 27. Jenyš (Koch), 33. Zohorna (Nohel, Kozel), 57. Kozel, 59. Boltvan (Štancl, Jenyš) - 38. Červínek (Nohál). Rozhodčí: Čech - Klein, Lukš. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 41:18. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 9:1.
Jekel - Koch, Štancl, Marcello, Švejda, Vlček, Hájek - Denk, Kozel, Nohel, Vaverka, Jenyš, Balaštík, Garčic, Kusko, Zohorna, Boltvan, Grünwald, Kubeš
Grigárek (27. Málek) - Slavík, Hurta, Maršálek, Červínek, Kundrátek, Běhal, Duda, Metelka - Gremlica, Rybka, Karola - Nohál, Němec, Kubal - Václavíček, Müller, Blahunek - Novák, Kubíček

Komentář k zápasu

Hned od samotného úvodu zápasu bylo jasné, který tým by měl tahat za delší konec pomyslného provazu. Již ve druhé minutě sehrála ideálně přečíslení dva na jednoho dvojice Pavel Jenyš a Jakub Boltvan, který celý výpad elegantně zakončil, když po převzetí přihrávky ihned nestřílel ale položil si gólmana na led, obkroužil jej a jemně poslal puk do branky.

Na druhou branku museli diváci čekat zhruba tři minuty. V přesilovce nechali hosté trestuhodně osamoceného Jana Vaverku těsně před Grigárkem. Když tak Balaštík poslal přesný pas z rohu kluziště, stačilo již brněnské třináctce jen nasměrovat kotouč mezi betony brankáře Přerova. Tomu bylo ještě hůř přesně v čase 12:00, kdy si spolupráci jako při první brance zopakovali Boltvan s Pavlem Jenyšem. Tentokrát si však prohodili role. V první třetině se už skóre neměnilo a domácí tak šli do kabin s tříbrankovým vedením.

Ve druhé dvacetiminutovce se domácí prosadili ještě dřív, než v té první. Po padesáti čtyřech sekundách využil Richard Garčic Boltvanův pas zpoza branky a i s odrazem o tyčku poslal puk za brankovou čáru. Necelé čtyři minuty poté, vsítil pátý domácí gól obránce Patrik Štancl, který při přečíslení dva na jednoho vzal zodpovědnost na sebe, překvapivě nepřihrávala volnému Zohornovi a prudkou střelou na vzdálenější tyč napnul síť.

Šestá branka Komety již vyhnala z brány Přerova Jakuba Grigárka, namísto něj přišel jeho jmenovec Málek. Právě při brance na půltucet totiž Grigárek poprvé v utkání opravdu zachyboval, když si sám srazil do branky nahození Pavla Jenyše od pravého mantinelu. Málkovi vydrželo čisté konto necelých šest minut než ho překonal Radim Zohorna. Ten dostal mezi kruhy přesný pas od Nohela a zacílil těsně pod břevno.

Hosté se přeci jen trochu zvedli, pomohly jim k tomu i přesilové hry, Chvíli hrála Kometa dokonce ve třech. První branku Zubra však vsítil Tomáš Červínek až při klasické početní výhodě, kdy se ujala jeho rána z mezikruží, kterou Jekel moc neviděl. Po dvou třetinách tedy bylo skóre 7:1.

Chvíli po startu závěrečné třetiny se hosté radovali z branky, ta však nemohla být uznána, protože ve skrumáži před Jekelem jeden z přerovských forvardů do puku evidentně kopl. Jinak třetí třetina mnoho zajímavého nenabídla a i na gól se čekalo poměrně dlouho. Přišel až v 57. minutě a znovu se radovalo Brno. Adam Kozel si za svou aktivitu v zápase vysloužil branku z těsné blízkosti.

Kometu gól nabudil k závěrečné snaze o nastřílení deset branek. Další z nátlakových akcí pak využil Jakub Boltvan, jehož útok s Jenyšem a Garčicem na křídlech v zápase opravdu vynikal. Kýženého dvouciferného výsledku se nakonec Brňané nedočkali, přesto po utkání mohli bujaře oslavit plný bodový zisk po demolici nováčka soutěže.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Kometa Brno): Přerov byl nelehký soupeř, ostatně žádný lehký ani v extralize není. V minulém kole porazil Havířov, nějakou sílu tedy ten tým má. My jsme zvládli začátek, kdy jsme chtěli dostat soupeře pod tlak. Podařilo se nám vstřelit brzy gól, druhý, třetí. De facto celý zápas rozhodlo asi prvních deset minut, kdy jsme byli výrazně lepší.

Petr Školoud (asistent trenéra HC ZUBR Přerov): Z naší strany není co hodnotit. Předvedli jsme velice špatný výkon, který se zdaleka nepodobal výkonům, jež jsme předváděli doteď. Měli jsme velkou bojovnost, což k nováčkovi patří. Dnes jsme ale hráli naprosto odevzdaně a soupeř nás ve všem převýšil. Měl chuť hrát. Je to samozřejmě zasloužené vítězství Brna.