Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost v Plzni vysoko prohrál, o vítězi série předkola rozhodne závěrečné střetnutí

Dorost v Plzni vysoko prohrál, o vítězi série předkola rozhodne závěrečné střetnutí
P l z e ň – Hokejisté Přerova podlehli v druhém utkání osmifinále play-off Extraligy dorostu Plzni na jejím ledě vysoko 0:7. Domácí Škoda se rychle uklidnila, už po pěti minutách vedla o tři góly. Zubři ve zbylém průběhu duelu inkasovali ještě čtyřikrát, šesti body se blýskl útočník reprezentance do 18 let Adam Benák. Stav série je tak po dvou zápasech nerozhodný 1:1. O postupujícím do čtvrtfinále rozhodne sobotní třetí souboj, který proběhne opět na západě Čech.
PP-O2, pátek 15.3.2024
HC ŠKODA Plzeň - HC ZUBR Přerov
HC ŠKODA Plzeň - HC ZUBR Přerov
7:0
(3:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Benák (Kamas, Úbl), 3. Slačík (Benák), 5. Úbl (Reisnecker, Benák), 39. Úbl (Benák, Kamas), 41. Úbl (Benák, Slačík), 52. Tománek (Fodor, Mašek), 57. Slačík (Benák, Úbl). Rozhodčí: Svobodová, Zeliska – Černohlávek, Štěpánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 83. Střely na branku: 48:19. Průběh utkání: 7:0. Stav série: 1:1.
Houdek – Mašek, Kocek, Černý, Boskovic, Kamas, Reisnecker – Slačík, Tománek, Fehér, Křepel, Maxa, Fodor, Úbl, Klatovský, Bělík, Benák, Slováček
Šejba – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Hilšer, Miklas, Švejcar, Došlík, Koudela, Dobřecký, Mátl, Kurial, Frnka, Vlk

Komentář k zápasu

Škoda nastoupila do zápasu s Adamem Benákem, který v této sezóně hrál za plzeňský A-tým a juniorku, věkem však stále patří mezi dorostence. A jeho genialita se hned ukázala. Hned po 25 vteřinách získal Adam Benák puk na pravém kruhu, poté si s ním popojel na osu hřiště, odkud vykouzlil fantastický švih k tyči. Přerov si posléze zahrál početní výhodu, jenomže místo vyrovnání znovu udeřili indiáni. Benák tentokrát skvěle napadal za hostující brankou a puk se přívětivě odrazil k Davidu Slačíkovi, jenž se ranou pod horní tyč nemýlil. Na konci páté minuty to již bylo o tři branky. Benák od zadního mantinelu našel na modré čáře Reisneckera, jehož pokus Šejba jen vyrazil a pohotový Matyáš Úbl z hranice brankoviště dopravil kotouč do sítě. I Zubři měli svou velkou šanci, po hezké žabičce byl zcela sám před Houdkem Mátl, plzeňský brankář se ale prezentoval povedeným zákrokem. Na druhé straně hrozil z pravého kruhu Tománek, skóre se však neměnilo. V závěru ještě pálili Fodor s Reisneckerem, jenomže Šejba byl pozorný. Po dvaceti minutách tak vedla Škoda 3:0.

Prostřední část začali lépe hosté, hned po pár vteřinách ujel plzeňské obraně Koudela, jeho únik ale Houdek dokázal pokrýt. Z protiútoku nejprve zahrozil Reisnecker, který si nabruslil až před gólmana. Ten jeho pokus pouze vyrazil a záhy dorážející Fodor minul branku. O minutu později jel sám na Šejbu i Slačík, nicméně ani on si nevedl o poznání lépe. Nedlouho poté byl sám na levém kruhu Fodor, útočník Škody mířil na bližší tyč, tu měl brankář Přerova dobře pokrytou. V polovině zápasu Slačík ve vlastním oslabení skvěle získal kotouč pro své barvy, následně střílel od modré čáry Kamas, domácí obránce každopádně trefil jen prostředek brány. Na opačné straně na sebe vzal odpovědnost po rychlém brejku Pala, Houdek však nadále držel čisté konto. Ve vyložené šanci následně neuspěl ani Klatovský, který byl sám na levém kruhu. Až v samotném závěru Adam Benák našel za brankou Matyáše Úbla, který si posléze vybruslil před ní, svou první ránou ještě neuspěl, z dorážky už se ale nemýlil. Po čtyřiceti minutách tak Škoda již vedla o čtyři branky.

Na startu závěrečné dvacetiminutovky přišla nádherná kombinace celého prvního útoku Plzně. Slačík rozehrál kotouč na levou stranu, kam si najel Benák, ten posléze krásnou přihrávkou našel před zcela prázdnou bránou Matyáše Úbla, který tím završil svůj čistý hattrick. Přerovský Vlk se posléze snažil o čestnou branku hostů, avšak svou lapačkou parádně zasáhl Houdek. Plzeňský Tománek si zase všiml dobře rozjetého Maxy, který měl prostor na levém kruhu, posléze ale trefil jen připravenou rukavici brankáře Přerova. Škoda měla zápas nadále plně pod kontrolou, Benák v další příležitosti krásně od zadního mantinelu našel před brankou Úbla, který si již položil brankáře, poté ale pod ním nedokázal zamést kotouč do branky. Nedlouho poté už se nicméně indiáni znovu prosadili. Mašek na modré čáře oslovil Fodora, jehož pokus tečoval do horního rohu hostující branky Matěj Tománek. Sedmou branku Západočechů měl po krásné práci Slováčka na hokejce Křepel, ostrou ranou nicméně branku minul. Indiáni ale přece jen ještě jednou skórovali. Tři a půl minuty před koncem Benák opět rozdával radost, když z pravé strany našel před brankou hokejku Davida Slačíka, jenž se nadvakrát proti Šejbovi dokázal prosadit.