Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dvě Hradilovy trefy nestačily, juniorka Zubrů doma podlehla Českým Budějovicím

Dvě Hradilovy trefy nestačily, juniorka Zubrů doma podlehla Českým Budějovicím
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v druhém kole skupiny O udržení DHL extraligy juniorů nestačili na domácí půdě na České Budějovice 2:4. Skóre otevřel na konci první třetiny hostující Michal Kusak, na začátku druhého dějství vyrovnal Radim Hradil a v 38. minutě vrátil Motoru vedení Štěpán Hoch. Ten se v poslední desetiminutovce prosadil podruhé, poté navíc využil přesilovku Radek Tomas. Přerovský Hradil už pouze z trestného střílení snížil.
UDR2, sobota 9.3.2024
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
2:4
(0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Hradil (Hlávka, Hyža), 58. Hradil (TS) – 20. Kusak (Humeník, Remeš), 38. Hoch (Kříž, Tomas), 52. Hoch (Tomas, Willmann), 56. Tomas (Pitel, Hoch). Rozhodčí: Šudoma, Vrba – Komínek, Kráľ. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Žurek – Janek, Billa, Tomiga, Pekr, Holík, Bárta, Škňouřil – Hyža, Švejda, Ozollapa, Hradil, Halík, Kuchta, Nášel, Buršík, Hlávka, Hanák, Mots, Kolařík
Mařík – Bystřický, Placek, Vachun, Willmann, Tůma, Gřegořek – Kusak, Kuprijanov, Tomas, Humeník, Pitel, Kříž, Lev, Sochor, Remeš, Hoch

Komentář k zápasu

Hosté začali aktivněji a brzy se radovali z gólu, blízko stojící rozhodčí však puk za brankovou čárou neviděl. Na druhé straně měl velkou šanci volný Švejda, jenže křížnou střelou minul. Motor měl poté více ze hry a 45 sekund před přestávkou šel do vedení. Z pravé strany to zkusil Michal Kusak a klečícímu Žurkovi puk propadl do brány.

Přerov odpověděl v čase 21:15 – Radim Hradil mířil mezi betony, Mařík kotouč neudržel a domácí útočník ho z brankoviště dorazil do sítě. Jenže na konci druhé třetiny Zubři chybovali u zadního mantinelu v obranném pásmu a Štěpán Hoch je přesnou střelou z pravého kruhu do horního rohu branky potrestal.

Zkraje závěrečné desetiminutovky bylo s Hanáky ještě hůře. Tomas při protiútoku našel najetého Štěpána Hocha, jenž tečoval puk za Žurkova záda a připsal si druhý gól v utkání. V 56. minutě měl snadnou práci Radek Tomas, v přesilovce mu stačilo z bezprostřední blízkosti trefit prázdnou část domácí branky. Přerov už skóre pouze zkorigoval, Radim Hradil jel trestné střílení a našel volné místo Maříkovými betony.