Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka začala boje o záchranu vítězně. V derby loupila na ledě rivala z Olomouce

Juniorka začala boje o záchranu vítězně. V derby loupila na ledě rivala z Olomouce
O l o m o u c – Hokejisté Přerova v prvním kole skupiny O udržení DHL extraligy juniorů zvítězili na ledě Olomouce 4:2. Zubrům se v hanáckém derby dařila hra ve speciálních týmech. Skóre otevřel při vlastním oslabení Tadeáš Hlávka, další přerovské góly přidali z přesilovek Jan Billa, Petr Švejda a Radim Hradil. Svěřenci Davida Kudělky a Jiřího Sklenáře tak v tabulce předskočili České Budějovice a posunuli se z posledního místa na předposlední.
UDR1, čtvrtek 7.3.2024
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
2:4
(0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 40. Tomeček, 53. Smýkal (Bošek, Tomeček) – 3. Hlávka (Hradil), 29. Billa (Hanák, Švejda), 48. Švejda (Hanák, Tomiga), 49. Hradil (Hlávka, Holík). Rozhodčí: Čuňočka, Skopal – Bubela, Viskot. Vyloučení: 4:7, navíc Burkov (Olomouc) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 22:43. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.
Frgál – Šabatka, A. Drábek, Smýkal, Stratil, Compel, Panáček, Růžička, Sedláček – Burkov, Koudelný, Havel, Belan, Turek, K. Drábek, Tomeček, Šotkovský, Bošek
Žurek – Janek, Billa, Tomiga, Pekr, Holík, Bárta, Škňouřil – Hyža, Švejda, Ozollapa, Hradil, Halík, Martiňák, Nášel, Buršík, Hlávka, Hanák, Kuchta, Kolařík

Komentář k zápasu

Ve druhé minutě sice zamířil na trestou lavici přerovský Ozollapa, jenže do vedení šli přesto právě jeho spoluhráči. Hostům se povedlo vyhodit puk ven z obranného pásma a po srážce dvou Olomoučanů na útočné modré čáře překonal Frgála střelou do horního rohu branky unikající Tadeáš Hlávka. Mora si poté zahrála přesilovku pět na tři, Tomeček však v největší šanci trefil pouze tyč.

Ve 23. minutě hostující střídačka málem slavila, když se za Frgálem puk odrazil od tyčky. V polovině zápasu Zubři bleskově využili klasickou početní převahu. Hned po patnácti sekundách od jejího začátku přesně zamířil Jan Billa, Frgál se nestačil přesunout. Kohouti krátce před druhou přestávkou snížili, po rychlém přechodu do útočného pásma se prosadil Michal Tomeček, když se štěstím propasíroval kotouč za ležícího Žurka.

Ve třetí části domácí oslabil Burkov, za zásah do oblasti hlavy a krku dostal trest na pět minut a do konce utkání. Zubři po startu přesilovky dvakrát udeřili v rozmezí dvaceti vteřin. V čase 47:59 se kotouč ocitl před Frgálem a pohotový Petr Švejda ho procedil do sítě. Po chvilce přidal čtvrtou přerovskou branku Radim Hradil, jenž se trefil nekompromisně k levé tyči. Olomouc zareagovala v 53. minutě: Matěj Smýkal u levé tyčky Žurkovy brány dostal puk na hůl a z první zakončil přesně. Kohouti mohli v závěru zápas ještě zdramatizovat, všechny jejich pokusy při hře bez brankáře znásobené přesilovkou se ale ukázaly jako neúspěšné.