Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostencům se zápas v Mladé Boleslavi nepovedl, inkasovali celkem devět branek

Dorostencům se zápas v Mladé Boleslavi nepovedl, inkasovali celkem devět branek
M l a d á B o l e s l a v – Hokejisté Přerova v předposledním duelu nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu podlehli Mladé Boleslavi na jejím ledě vysoko 0:9. Zubři si tak připsali dosud nejvýraznější porážku v této sezoně. O výsledku a vítězi zápasu rozhodla už první třetina, ve které Hanáci dostali čtyři góly. Druhé střetnutí v rámci tripu sehrají od sobotních 12:00 hodin na půdě Hradce Králové.
46.kolo, pátek 8.3.2024
BK Mladá Boleslav - HC ZUBR Přerov
BK Mladá Boleslav - HC ZUBR Přerov
9:0
(4:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Vasiak (Kristek, Beran), 7. Šilhavý (Matějka, Kristek), 14. Vasiak, 17. Kristek (Šilhavý), 28. Šilhavý (Churáček), 28. Hanyš (Maxin, Beran), 49. Hrouda (Václavík, Čermák), 57. Hanyš (Beran, Václavík), 58. Matějka (Kristek, Hájek). Rozhodčí: Čáp – Moleková, Thuma. Vyloučení: 10:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 9:0.
F. Kovář – Šilhavý, Hájek, Hora, Čermák, D. Kovář – Hanyš, Kristek, Ždanov, Beran, Matějka, Vasiak, Václavík, Churáček, Hrouda, Maxin, Fink
Šejba (17. Trnka) – Mozr, Pohanka, Vlk, Cífka, Matyáš, Kočara, Zahradníček – Miklas, Dobřecký, Koudela – Frnka, Švejcar, Mátl – Hilšer, Kurial, Došlík

Komentář k zápasu

V úvodním dějství ukázala Mladá Boleslav dominanci a zařídila si parádní náskok. Již v páté minutě nahrál Kristek do mezikruží, kde Sviatoslav Vasiak už jen uklidil puk do poodkryté branky. V přesilovce pět na tři na něj navázal Rostislav Šilhavý, který se trefil od modré čáry. Přerov se sice také dostal k šancím, jenže ty nedokázal využít. Boleslav nepolevila a další gól přidala ve 14. minutě, kdy Zubři zaváhali při rozehrávce. Nakonec udělal chybu ještě Šejba, jenž se snažil vyhodit, ale místo toho kotouč poslal na rozjetého Sviatoslava Vasiaka a ten nezaváhal. Tím však divoká první třetina neskončila, na konci 17. minuty se z dorážky prosadil Jakub Kristek a vyhnal Šejbu na střídačku. V bráně jej nahradil Trnka.

Do další třetiny Bruslaři naskočili v klidnějším tempu a hostům dali prostor na hru. Přerovu se ale nepodařilo snížil ani z jedné akce a boleslavský útočný vlak se tak opět rozjel. Zkraje 27. minuty dostal Rostislav Šilhavý přihrávku podél mantinelu a od modré čáry vypálil do sítě za Trnkovými zády. Za pouhých 20 sekund se domácí radovali znovu. Po průniku Maxima usměrnil kotouč za střídajícího brankáře Zubrů Petr Hanyš. Na druhé straně se pokoušel zkorigovat skóre Matyáš, na Kováře však nevyzrál.

Ve třetí třetině se na gól čekalo do 49. minuty. Pak se Ondřej Hrouda zmocnil puku odraženého od Trnkových betonů a v zakončení se nemýlil. Středočechům se vydařil i závěr utkání. Po Beranově přihrávce zamířil do volné části hostující branky Petr Hanyš a stejně jako předtím Vasiak a Šilhavý zaznamenal druhou trefu během zápasu. V něm Přerované inkasovali ještě jednou, z pravého kruhu vystřelil přesně ke vzdálenější tyči Trnkovy branky Filip Matějka.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Soupeř paradoxně vstoupil do utkání lépe. Nám pomohla první vstřelená branka, od té doby jsme měli zápas pod kontrolou. Jsem rád, že jsme Přerovu nedovolili vstřelit gól a zároveň jsme ukázali i slušnou produktivitu. V neposlední řadě jsem rád, že jsme si tímto vítězstvím pojistili jistotu čtvrtfinále. Každopádně nás ještě zítra čeká poslední zápas základní části, což je teď priorita.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Vstup do zápasu se nám vůbec nepovedl a nezvládli jsme první třetinu. Od toho se pak odvíjelo celé utkání, takže jsme se museli znovu nastartovat. Když jsme ale měli nějaké šance, nedokázali jsme je proměnit a vzápětí jsme inkasovali.