Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost se proti Mladé Boleslavi gólově neprosadil, naopak inkasoval pět branek

Dorost se proti Mladé Boleslavi gólově neprosadil, naopak inkasoval pět branek
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v dohrávce devátého kola nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu prohráli na domácím ledě s Mladou Boleslaví 0:5. Zubři místo vyrovnání z některé z šancí v druhé třetině dostali druhý gól a 44 sekund před druhou sirénou ještě třetí. Prosadit se pak nedokázali ani v závěrečném dějství, brankář Robin Šejba naopak ještě dvakrát kapituloval.
36.kolo, úterý 20.2.2024
HC ZUBR Přerov - BK Mladá Boleslav
HC ZUBR Přerov - BK Mladá Boleslav
0:5
(0:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Kristek (Matějka, Čermák), 35. Kurka (Beran, Hanyš), 40. Matějka (Kristek, Šilhavý), 51. Piskač (Kristek, Fink), 51. Kurka (Hanyš, Kovář). Rozhodčí: Schenel – Kaprál, Kunc. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 139. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 0:5.
Šejba – Pohanka, Matyáš, Pala, Kočara, Mozr, Cífka, Zahradníček – Dobřecký, Židlík, Frnka, Hilšer, Miklas, Švejcar, Kováč, Koudela, Vlk, Mátl
F. Kovář – Šilhavý, Hora, Hájek, Piskač, Čermák, Doležel, D. Kovář – Hanyš, Kurka, Matějka, Václavík, Churáček, Hrouda, Fink, Beran, Kristek, Maxin

Komentář k zápasu

Na gól se čekalo do 12. minuty. Potom se k pravé tyči domácí branky protáhl Jakub Kristek a bekhendem zakončil mimo dosah Šejbovy lapačky. Největší šanci Zubrů na vyrovnání měl v přesilovce Cífka. Ten hostujícího brankáře dokázal prostřelit, za Františka Kováře však ještě před brankovou čárou zaskočil jeden ze spoluhráčů.

Ve druhé části minuli přerovskou bránu Beran a vzápětí Maxim, na druhé straně Miklase vychytal Kovář a unikající Mátl v obrovské šanci přestřelil. Vedení Středočechů zvýšil v 35. minutě Adam Kurka, který po neúspěšném přečíslení Hanáků a protiakci svého týmu sklepl kotouč za přesouvajícího se Šejbu. V čase 39:16 na něj navázal Filip Matějka, jenž tečoval do sítě pokus Kristka.

Deset minut před koncem normální hrací doby přihrál Kristek pro změnu Matiáši Piskačovi a ten těsně vedle pravého kruhu zamířil nad pravý beton přerovského gólmana. Za dalších 24 sekund udeřili hosté popáté. Střelu Davida Kováře tečoval Hanyš, Šejba puk vyrazil před sebe a Adam Kurka ho dorazil do prázdné brány.