Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci se proti Vítkovicím vrátili do zápasu, na domácí půdě však přesto padli

Dorostenci se proti Vítkovicím vrátili do zápasu, na domácí půdě však přesto padli
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v pátém kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu prohráli doma s Vítkovicemi 2:4. Zubři zásluhou gólů Tadeáše Cífky v přesilovce a Filipa Vlka dokázali dotáhnout dvoubrankovou ztrátu. Ve třetí třetině ale poté dvakrát inkasovali a se skóre už se jim ve zbývajícím průběhu duelu pohnout nepodařilo. Další zápas čeká Hanáky v sobotu, kdy se opět na své půdě představí proti Třinci.
32.kolo, čtvrtek 11.1.2024
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
2:4
(0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 32. Cífka (Miklas, Mozr), 43. Vlk (Švejcar) – 7. Zachariasz (Daněk, Nazad), 21. Mareš (Zatloukal, Nazad), 44. Plško (Nazad, Drábek), 56. Šebesta (Zachariasz). Rozhodčí: Škach – Horák, Špiroch. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
Trnka – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Frnka, Miklas, Švejcar, Došlík, Koudela, Židlík, Mátl, Brovják, Kováč, Vlk
Špírek – Fojtík, Drábek, Szarowski, Zatloukal, Lyčka, Vítek – Svozil, Daněk, Plško, Šebesta, Zachariasz, Man, Mareš, Kisza, Nazad, Rončka, Hofman

Komentář k zápasu

Vítkovice měly v první třetině více ze hry, překonat Trnku ale dokázaly pouze jednou. V sedmé minutě dorazil volný puk do branky Olaf Zachariasz. Ostravané pak nevyužili zkrácenou přesilovku pět na tři, stejně jako ve druhé třetině Zubři. To už hosté vedli o dva góly, 37 sekund po startu druhé části potrestal Matyášovo vyloučení tečí Maxmilián Mareš.

V klasické početní výhodě se pak prosadil i Přerov. Krásnou kombinaci zakončil po Miklasově otočce do prázdné brány Tadeáš Cífka. Zubři začali Vítkovice přehrávat a mohli srovnat, Frnka ani Švejcar ale své šance neproměnili.

Domácí dokázali smazat zbývající manko až ve 43. minutě, po Švejcarově buly v útočném pásmu rychle vystřelil do vzdálenějšího horního rohu Špírkovy branky Filip Vlk. Vítkovice si však zanedlouho podruhé v utkání pomohly přesilovkou, z vrcholku levého kruhu překonal Trnku Adam Plško.

O odpověď se pokoušel Vlk či Miklas, Špírek ale hosty pokaždé podržel. Znovu tak udeřili Ostravané, Šimon Šebesta se po přihrávce Zachariasze trefil nad Trnkovu vyrážečku a do levého horního rohu přerovské brány. Na výsledku už nic nezměnila ani střela Paly, kterou lapačkou zastavil Špírek, nebo závěrečný nápor Zubrů při hře bez brankáře.