Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci proti Pardubicím jen dotahovali a na úvod nadstavby si připsali porážku

Dorostenci proti Pardubicím jen dotahovali a na úvod nadstavby si připsali porážku
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v úvodním kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu podlehli doma Pardubicím 3:5. Zubři se sice díky dvěma brankám Filipa Frnky a trefě Tadeáše Cífky v přesilovce třikrát dostali na dostřel, Dynamo jim ale pokaždé dokázalo odskočit zpátky na dvougólový rozdíl. Hanákům tak k vítězství nepomohlo ani 38 zákroků brankáře Jonáše Trnky.
29.kolo, pátek 22.12.2023
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
3:5
(1:3, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Frnka (Miklas, Došlík), 27. Frnka (Cífka, Mozr), 48. Cífka (Mozr, Došlík) – 6. Rolinek (Macek), 8. Korec (Vápeník, P. Tvrdík), 19. Ruml (Macek, Krčál), 30. Křečan (Řehořek), 58. Mikeska (Joska). Rozhodčí: Blaha – Kučera, Mikšík. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 22:43. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.
Trnka – Pala, Pohanka, Mozr, Cífka, Burda, Matyáš, Špičák – Koudela, Švejcar, Vlk – Miklas, Došlík, Frnka – Vyroubal, Kováč, Navrátil – Židlík
Veřmiřovský – Ruml, Řivnáč, Vápeník, Novosad, Řehořek, Křečan – Drábek, Sekanina, Krčál, Lempach, Korec, Rolinek, V. Tvrdík, P. Tvrdík, Joska, Mikeska, Macek

Komentář k zápasu

Ze zápasu uplynulo přesně pět a půl minuty a hosté šli do vedení. Dorážka jejich kapitána Tomáše Rolinka přeletěla Trnku a zapadla ke vzdálenější tyči. Zanedlouho se navíc Pardubice prosadily podruhé, Vápeníkovo nahození tečoval do horního rohu přerovské branky Lukáš Korec.

Zubři snížili v čase 11:56. Do šance se protáhl Filip Frnka a blafákem do bekhendu překonal Veřmiřovského. V závěru první třetiny nicméně znovu udeřili Východočeši, v ponechané výhodě dorazil Mackův pokus do sítě Ondřej Ruml.

Po přestávce mohl druhou trefu přidat Rolinek, domácím pomohla levá tyč. Tu trefil na druhé straně také Došlík, který zakončoval přečíslení dvou proti jednomu. Přerov se opět na kontakt dostal ve 27. minutě. Po úniku z pravé strany nadvakrát dopravil kotouč za Veřmiřovského záda Filip Frnka a zaznamenal druhý gól v utkání.

Při vlastním oslabení mířil do tyče přerovské brány Macek, v polovině duelu pak projel obranou Zubrů Filip Křečan a umístil puk vedle betonu klečícího Trnky. Kontrovat se snažili Frnka, Švejcar nebo Koudela, Veřmiřovský ale Pardubice podržel.

Ve třetím dějství si Hanáci pomohli přesilovkou. Tu s výhodou dvou hráčů sice nevyužili, v klasické převaze však z hranice levého kruhu vystřelil Tadeáš Cífka a i zásluhou dobré práce clonícího Miklase skóroval. Miklas poté mohl vyrovnat, kotouč se vykutálel těsně vedle hostující branky. Pojistku na výhru Dynama přidal v 58. minutě Martin Mikeska, jenž po Joskově přihrávce do mezikruží zakončil do protipohybu Trnky.