Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorce nepomohly k bodům v Hradci ani dvě využité přesilovky, lvům těsně podlehla

Juniorce nepomohly k bodům v Hradci ani dvě využité přesilovky, lvům těsně podlehla
H r a d e c K r á l o v é – Hokejisté Přerova v 25. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů prohráli na ledě Hradce Králové těsně 2:3. Hanákům se v druhé třetině podařilo dotáhnout jednogólovou ztrátu, přesilovku využil Adam Tomiga. Zanedlouho se dokonce radovali z obratu, rozhodčí však branku neuznal a ještě do přestávky pak udeřili naopak Východočeši, a to dokonce dvakrát. Dan Bárta v 51. minutě při další početní výhodě už pouze snížil.
53.kolo, sobota 24.2.2024
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
3:2
(1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Hora (Novotný, Beneš), 35. Hora (Černý, Pinkas), 40. Beneš (Novotný, Černý) – 28. Tomiga (Bárta, Hlávka), 51. Bárta (Hradil, Tomiga). Rozhodčí: Červenka, Hacaperka – Hradil, Kotlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Tuček – Pavelka, Bezpalec, Pinkas, J. Aschenbrenner, Fiala, Černý, Havlíček – Beneš, Matašovský, V. Aschenbrenner, Dommers, Hrdlička, Zámečník, Vencl, Hora, Prášek, Novotný, Mach, Dobner
Žurek – Tomiga, Mozr, Bárta, Holík, Billa, Janek – Mots, Hlávka, Švejda, Šťastný, Ozollapa, Halík, Hanák, Šindler, Dobša, Martiňák, Hradil

Komentář k zápasu

Hradec mohl poslat do vedení Novotný, jeho střela skončila na tyči a vzápětí hosty několikrát podržel Žurek. Ten zastavil i velké šance Zámečníka a Matěje Beneše, poté si poradil s pokusem Dommerse. Na druhé straně hradeckou branku ve vlastním oslabení těsně minul Janek. Domácí udeřili v 19. minutě: Tomáš Hora střílel po Novotného přihrávce do prázdné části přerovské branky.

Zubři ve druhé třetině neuspěli z dorážek, ve 28. minutě ale už vyrovnali. Adam Tomiga zamířil za přesouvajícího se Tučka a využil přesilovku. Zanedlouho už se Přerov radoval z vedoucího gólu, rozhodčí však rozpažil na znamení, že hosté neskórovali. Ve zbytku prostřední části pak dvakrát slavili Východočeši. Při vyloučení Holíka si připsal druhou trefu Tomáš Hora a 49 sekund před sirénou nadvakrát překonal Žurka Matěj Beneš.

Snížit se pokoušel Švejda, Tučkovi po jeho střele pomohla tyč. Deset minut před koncem poté zneškodnil možnost Dobši, v čase 50:29 nicméně Zubři přece jen zadělali na drama. Při další početní výhodě našel od modré čáry volné místo u pravé tyče domácí brány Dan Bárta. Jenže dál už se skóre neměnilo. Vyrovnání měl sice na hokejce Martiňák, na Tučka však nevyzrál.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Hradec v první třetině jasně kontroloval hru. Bylo to vidět na jeho pohybu, posouvání kotouče i počtu šancí, které si vytvořil. Teprve od druhé části jsme nějakým způsobem srovnali krok. Mrzí mě jedině náš neuznaný gól, který jsme dali po polovině zápasu. Rozhodčí to neviděl, my jsme to viděli, i na televizi to bylo vidět. Další střídání tam byl neodpískaný faul na našeho hráče, o zhruba třicet sekund později faul našeho hráče z podobné situace a v oslabení jsme inkasovali. Kvalita je určitě na straně soupeře, bylo to vidět. My můžeme jenom bojovat a bojovali jsme. Možná jsme mohli vyrovnat, každopádně musím ocenit Hradec i vlastní kluky. Na ledě dnes nechali duši, bojovali a chtěli.