Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři v zápase „o šest bodů“ doplatili na bídnou koncovku a s Motorem prohráli

Junioři v zápase „o šest bodů“ doplatili na bídnou koncovku a s Motorem prohráli
P ř e r o v – Juniorští hokejisté Přerova v důležitém utkání extraligové nadstavby O účast v play-off neuspěli. Doma se jim podařilo vstřelit pouze jeden gól a Českým Budějovicím podlehli 1:3. Zubry sice v první třetině poslal do vedení David Buršík, další slibné šance ale hanácký celek v premiéře pod trenéry Davidem Kudělkou a Jiřím Sklenářem využít nedokázal. V druhé části otočil skóre dvěma trefami Marcel Kříž a v 57. minutě pečetil výhru Motoru z trestného střílení Michal Kusak.
52.kolo, čtvrtek 22.2.2024
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
1:3
(1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Buršík (Mots, Hradil) – 30. Kříž (Bystřický, Tomas), 39. Kříž (Pitel, Tomas), 57. Kusak (TS). Rozhodčí: Grygera, Maršálek – Vašíček, Viskot. Vyloučení: 2:3, navíc Hyža (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Remeš (České Budějovice) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci:175. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Žurek – Janek, Tomiga, Pekr, Holík, Bárta, Polame – Buršík, Hyža, Švejda, Šťastný, Ozollapa, Hradil, Hanák, Šindler, Dobša, Hlávka, Mots, Halík
Mařík – Bystřický, Vachun, Placek, Willmann, Buzek, Tůma, Lukáš – Humeník, Pitel, Hoch, Sochor, Lev, Tomas, Kusak, Aulický, Remeš, Kříž

Komentář k zápasu

Začátek zápasu byl z obou stran nervózní. Motor si po faulu Hyži mohl pomoct pětiminutovou přesilovkou, využít ji však nedokázal. V čase 14:10 udeřil Přerov, po průniku a přihrávce Motse usměrnil puk do prázdné části branky David Buršík.

Zkraje druhé třetiny hosté skórovali, gólová dorážka ale nemohla platit, protože rozhodčí těsně předtím přerušil hru. Na druhé straně objel takřka prázdnou bránu Buršík, trefil ji ale nedokázal. Jihočeši srovnali při hře ve čtyřech na obou stranách. Po levém křídle projel Marcel Kříž a bránící Tomiga si jeho přihrávku před branku srazil do sítě.

Zubrům mohl vrátit vedení aktivní Buršík, po nájezdu do mezikruží Maříka nepřekonal. Zanedlouho po neúspěšném přečíslení Motoru střílel Remeš a Žurek vytáhl těžký zákrok lapačkou. Obrovské šance pak zahodili domácí Ozollapa a Švejda, kteří se neatakovaní řítili na Maříka. Přerov to mohlo mrzet, České Budějovice totiž v čase 38:52 dokonaly obrat. Marcel Kříž z dorážky využil přesilovku a zaznamenal druhý gól v zápase.

V úvodu třetího dějství se před hostujícího obránce dostal Ozollapa, Maříka ale mezi betony neprostřelil. Velkou možnost k srovnání měl v 48. minutě po faulu na svou osobu jeho krajan Mots, jenže z trestného střílení mířil jen do těla budějovického brankáře. Poté mezi kruhy projel Hradil a Mařík zakročil levým betonem.

Pětiminutovou přesilovku si zahráli také Zubři, během ní však unikajícího Kusaka fauloval Holík. K nařízenému trestnému střílení se postavil sám faulovaný Michal Kusak, položil si Žurka a bekhendem zvednul puk pod horní tyč. Tím rozhodl o vítězství Motoru.