Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka opět veze z jihu Čech tři body, proti Motoru rozhodla čtyřmi góly ve druhé části

Juniorka opět veze z jihu Čech tři body, proti Motoru rozhodla čtyřmi góly ve druhé části
Č e s k é B u d ě j o v i c e – Hokejisté Přerova v 17. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů zvítězili na ledě Českých Budějovic 5:2. Zubři se po nerozhodné první třetině čtyřikrát prosadili během druhého dějství, Motor pak už dokázal pouze snížit. O přerovské branky se postaralo pět různých střelců: Tadeáš Hlávka, Adam Holík, Tobiáš Kuchta, Matěj Halík a David Buršík. Hanáci tak v jihočeské metropoli uspěli stejně jako v prosinci minulého roku, tehdy tam zaznamenali výhru 3:2.
45.kolo, čtvrtek 25.1.2024
HC Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov
HC Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov
2:5
(1:1, 1:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Kuprijanov (Putz, Kříž), 40. Hoch (Sochor, Humeník) – 14. Hlávka (Hradil, Polame), 29. Holík (Hlávka, Hradil), 30. Kuchta (Hanák, Škňouřil), 34. Halík (Hyža, Bárta), 34. Buršík (Hlávka, Hradil). Rozhodčí: Červenka, Jechoutek – Dědek, Pěkný. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5.
Mařík (34. Maleček) – Tůma, Placek, Vachun, Willmann, Buzek, Bystřický – Mojsejev, Kuprijanov, Tomas, Humeník, Pitel, Hoch, Aulický, Lev, Putz, Kusak, Sochor, Kříž
Žurek – Holík, Bárta, Škňouřil, Billa, Pekr, Polame – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Ozollapa, Hanák – Hyža, Halík, Dobša – Martiňák, Šťastný, Šindler

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. Skóre se mohlo měnit hned po necelých třech minutách, Humeník nastřelil tyč hostující branky. O tři minuty později poprvé výrazněji zahrozili Zubři. Hanák po objetí branky našel volného Ozollapu, přerovský útočník však z bezprostřední blízkosti nedokázal na Maříka vyzrát. Na první branku zápasu se nakonec čekalo do čtrnácté minuty. Tadeáš Hlávka měl dostatek prostoru v útočném pásmu k zakončení, srovnal si kotouč na čepeli a zamířil přesně. Odpověď však byla bleskurychlá. O dvě minuty později totiž Ilarion Kuprijanov předvedl pohlednou individuální akci, kterou završil vyrovnávací trefou.

Druhá dvacetiminutovka začala z obou stran opatrněji, klíčové momenty zápasu se nicméně blížily. V 29. minutě hráli hosté přesilovku čtyři na tři a dokázali ji využít. Hlávka vybídl k zakončení Adama Holíka a kapitán Přerova se nemýlil. O minutu a devět sekund později bylo z pohledu Zubrů ještě veseleji. Tobiáš Kuchta zkusil zaskočit Maříka rychlou střelou po otočce od mantinelu a povedlo se. Namlsaných hostů byl najednou plný led. V 34. minutě navíc zužitkoval rychlý protiútok Matěj Halík, čímž vyhnal Maříka z domácí branky. Jeho náhradník Maleček bez inkasovaného gólu dlouho nevydržel. Přesněji 36 sekund, poté přidal pátou trefu Přerovanů David Buršík. Jihočeši se sice postupně z gólové smršti soupeře zvládli oklepat a ještě do druhé sirény si vytvořili několik zajímavých šancí. Ujala se ale až akce Sochora, po které Žurka zblízka překonal Štěpán Hoch.

Ve třetí části už moc vyložených možností k vidění nebylo. Zubři si díky pečlivé defenzívě hlídali svůj náskok a nepouštěli Motor do výraznějšího tlaku před svojí brankou. Pokud se domácím podařilo prodrat se do šance, zasáhl sebevědomě chytající Žurek. Českým Budějovicím už nepomohly ani dvě početní výhody, tři body si tak odvezl Přerov.