Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Střelecká převaha, jenže nulová koncovka. Juniorka Zubrů znovu podlehla Pardubicím

Střelecká převaha, jenže nulová koncovka. Juniorka Zubrů znovu podlehla Pardubicím
P ř e r o v – Hokejisté Přerova nestačili v dohrávce 16. kola nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů na Pardubice 0:5 a prohráli osmé utkání v řadě. Zubři sice Pardubice přestříleli 38:25, jenže nedokázali vsítit ani jeden gól. Naopak Východočeši se dvakrát trefili během první i druhé třetiny a v závěrečné dvacetiminutovce stanovili konečné duelu.
44.kolo, pondělí 19.2.2024
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
0:5
(0:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Gromadzki (Pavlata, Hebek), 15. Fiala (Hebek, Tuláček), 26. Pavlata (Fiala), 39. Jaša (Hebek, Kalužík), 51. Jevtěchov (Dostál, Bartoň). Rozhodčí: Blaha, Šudoma – Beneš, Mikšík. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 139. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 0:5.
Žurek – Tomiga, Bárta, Holík, Billa, Janek, Pekr, Polame – Dobřecký, Hradil, Hlávka – Hanák, Švejda, Buršík – Kuchta, Ozollapa, Mots – Hyža, Šťastný, Martiňák
Tuláček – Kaštánek, Koudela, Kubánek, Rájek, Švec, Hebek – Kalužík, Burda, Štěpánek, Fiala, Dostál, Pilař, Jaša, Helikar, Pavlata, Bartoň, Gromadzki, Jevtěchov

Komentář k zápasu

Dynamo začalo aktivněji a v čase 3:20 šlo do vedení. Pavlatovu střelu, kterou Žurek poslal betonem před sebe, dorazil do branky Adrian Gromadzki. V patnácté minutě pak projel domácí obranou Adam Fiala a zamířil přesně k pravé tyči. Snížit mohl v oslabení Hradil, místo střely ale při přečíslení ještě přihrával Hlávkovi a pardubický obránce kotouč vypíchl.

Zkraje druhé třetiny zahodil velkou šanci Švejda, který zblízka nedokázal zakončit do z velké části prázdné branky. Poté si před branku najel Mots, Tuláček jej však betonem vychytal. Ve 26. minutě potřetí udeřili hosté, Žurka po buly v útočném pásmu bekhendem překonal Dominik Pavlata. Na druhé straně ve výhodné pozici minul branku Hanák a krátce před přestávkou navýšil pardubický náskok Tomáš Jaša. Ten zvedl puk nad padajícího gólmana a využil přesilovku.

Přerov se neprosadil ani v posledním dějství. Švejda sice během oslabení ujel sám na Tuláčka, ten ale jeho střelu k levé tyči vytěsnil vyrážečkou mimo bránu. Skóre uzavřel v 51. minutě Oleksij Jevtěchov, k němuž prošla přihrávka od zadního mantinelu a bez přípravy rozvlnil síť za Žurkovými zády.