Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka: Zubři jako první tým v nadstavbě zvítězili nad vedoucí Plzní za tři body

Juniorka: Zubři jako první tým v nadstavbě zvítězili nad vedoucí Plzní za tři body
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve dvanáctém kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů porazili Plzeň 4:2 a jako první soupeř v této části sezony na ni vyzráli v základní hrací době. Zubři doma využili přesilovku pět na tři i klasickou početní převahu. Dva góly vstřelil suverénnímu lídrovi tabulky David Buršík, který otevřel skóre už ve 24. sekundě. Jednou se trefili Tadeáš Hlávka a Jan Hanák. Za indiány snižovali jejich nejproduktivnější hráč Jakub Šiler a z přesilovky Matěj Houdek.
40.kolo, pondělí 8.1.2024
HC ZUBR Přerov - HC ŠKODA Plzeň
HC ZUBR Přerov - HC ŠKODA Plzeň
4:2
(2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Buršík (Hlávka, Hradil), 9. Hlávka (Hradil), 26. Buršík (Tomiga, Hradil), 49. Hanák (Kolařík, Halík) – 22. Šiler (Korčák, Mazanec), 55. Houdek (Řehoř, Mazanec). Rozhodčí: Maťašovský, Schenel – Bubela, Lainka. Vyloučení: 6:10, navíc Hanák (Přerov) 10 minut osobní trest, Nášel (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Švejda (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Janek (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Hlávka (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Pešek (Plzeň) 5 minut + do konce utkání, Mazanec (Plzeň) 5 minut + do konce utkání, Hořejší (Plzeň) 5 minut + do konce utkání, Cícha (Plzeň) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 164. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.
Vojtek – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Pekr, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Hanák, Halík, Kolařík – Kuchta, Nášel, Švejda – Martiňák, Šťastný, Šindler – Hyža
Jansa – Hodinář, Hromádka, Cícha, Skok, Houdek, Dolhý – Šiler, Koubek, Benák, Hořejší, Matějka, Beran, Pešek, Sabiniok, Mazanec, Hála, Iščenko, Korčák, Řehoř

Komentář k zápasu

Na výhře Přerova nic nezměnila ani hromadná bitka, která se odehrála 4,7 sekundy před koncem v prostoru střídaček a těsně u něj. Rozhodčí za ni oběma týmům rozdali po čtyřech trestech na pět minut a do konce utkání.

Zubři se rychle dostali do vedení. Z časomíry ještě neuplynula ani půlminuta a David Buršík dorazil do sítě střelu Hlávky. V deváté minutě navíc v útočném pásmu vybojoval kotouč Hradil a osamocený Tadeáš Hlávka po jeho přihrávce zakončoval do horního rohu plzeňské brány. Blízko dalšímu gólu byl ještě v první části Halík, který trefil tyč.

Hosté snížili zkraje druhé třetiny sekundu po skončení přesilovky, kdy Vojtka z pravé strany překonal Jakub Šiler a připsal si 33. juniorskou branku v aktuálním ročníku. Na druhé straně střílel Buršík a Plzeň znovu zachránila tyčka. Indiáni pak srovnali, předtím však jeden z nich povalil Vojtka na led a rozhodčí gól kvůli tomuto zákroku neuznali.

Hanákům vrátil dvoubrankový náskok druhou trefou v zápase David Buršík, jenž zblízka využil přesilovku pět na tři. Po polovině utkání nahazoval od modré čáry Dolhý a také domácím pomohla tyč. Velké šance ve zbytku prostředního dějství neproměnili přerovský Hlávka nebo hostující Koubek. Plzeň sice dokázala Zubry zatlačit, gólově však převahu nepotvrdila.

V čase 48:50 Přerov znovu potrestal plzeňský faul. Pokus Bárty do prázdné části branky ještě skvělým přesunem zneškodnil Jansa, zanedlouho jej ale z dorážky pokořil Jan Hanák. Hattrick mohl při oslabení zkompletovat Buršík, jenže Jansa jej vyrážečkou vychytal. Západočeši podruhé snížili v 55. minutě, při vyloučení Kuchty se o to ranou od modré čáry postaral Matěj Houdek.

Zdramatizovat zápas se po nedůrazu domácích u vlastní branky snažil Šiler, Vojtek ale proti křížné střele vytáhl zákrok betonem. Plzeň ještě v závěru zkusila hru bez brankáře, během které Kuchta zdálky nastřelil tyčku prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): K utkání jsme od začátku přistoupili velmi dobře. Odbojovali jsme ho, výborným výkonem to podpořil brankář. Škoda závěru, kdy došlo k hromadné potyčce, ale bohužel se stalo. Máme tři body a jdeme dál.