Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Naděje juniorky na body zhasly v poslední třetině, s Pardubicemi prohrála o tři góly

Naděje juniorky na body zhasly v poslední třetině, s Pardubicemi prohrála o tři góly
P a r d u b i c e – Hokejisté Přerova na úvod druhé čtvrtiny nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů a současně na konci kalendářního roku 2023 podlehli Pardubicím 2:5. Zubrům se ve druhé třetině podařilo vyrovnat, těsně před jejím vypršením ale dostali třetí branku. V závěrečné desetiminutovce pak inkasovali dvakrát krátce po sobě a s vývojem duelu proti Dynamu již nic nezmohli. O trefy Hanáků na východě Čech se postarali Tadeáš Hlávka a Petr Švejda.
37.kolo, sobota 30.12.2023
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
5:2
(2:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Jaša (Helikar, Hebek), 13. Krčál (Jaša, Gromadzki), 40. Pavlata (Fiala, Štěpánek), 52. Gromadzki (Rájek, Kubánek), 53. Fiala (Koudelka, Kaštánek) – 15. Hlávka (Hradil, Buršík), 28. Švejda (Holík, Janek). Rozhodčí: Barek, Svobodová – Hlinka, Hradil. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 51:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.
Tuláček – Kaštánek, Koudelka, Kubánek, Rájek, Křečan, Hebek – Kalužík, Burda, Štěpánek, Fiala, Pilař, Novotný, Krčál, Helikar, Pavlata, Bartoň, Gromadzki, Jaša
Vojtek – Tomiga, Němec, Bárta, Billa, Pekr, Škňouřil, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Hanák, Halík, Kolařík – Holík, Mašek, Švejda – Martiňák, Nášel, Šindler

Komentář k zápasu

Pozvolný vstup do zápasu prolomilo až Dynamo v desáté minutě, kdy Helikar vyslal po levém mantinelu Tomáše Jašu, který z úhlu překonal přerovského gólmana střelou do horního rohu. Netrvalo to ani tři minuty a Pardubice šly do dvoubrankového vedení. Postaral se o to David Krčál, který po Jašově přihrávce k pravé tyči z první zakončil do odkryté branky Přerova.

Následně ale přišlo snížení vedení poté, co Tadeáš Hlávka sebral kotouč na modré čáře a rychlým přesunem se dostal až před Tuláčka, kde přesně trefil mezeru mezi betony pardubického gólmana. V závěru třetiny mohl opět do dvoubrankového vedení poslat Dynamo Štěpánek, jenž se dostal do úniku, při kterém mířil na vzdálenější tyč, ale Vojtek skvěle koncem betonu jeho pokus eliminoval.

Druhou třetinu mohl otevřít Přerov, jenž se dostal do situace dva na jednoho, ale Hlávka nedokázal posunout kotouč na volného Tomigu. Srovnání však přišlo o pár minut později. Konkrétně v osmadvacáté minutě poté, co se do zakončení dostal Holík, který mířil mezi betony. Pardubický gólman jeho pokus vyrazil k najíždějícímu Petru Švejdovi, který trefil odkrytou branku. Dynamo se následně drželo více na kotouči, což přineslo ovoce v poslední minutě třetiny, kdy Fiala hledal Dominika Pavlatu před brankou, který se dobře zorientoval v předbrankovém prostoru a poslal Dynamo opět do vedení.

V závěrečné dvacetiminutovce se mohl blýsknout Hebek, ale jeho zakončení těsně minulo vzdálenější tyč přerovské branky. Třetí třetinu dirigovalo spíše Dynamo, které se ve dvaapadesáté minutě dostalo opět do dvoubrankového vedení. Skvělou individuální šanci zakončil mezi betony Adrian Gromadzki, který přešel přes tři bránící hráče. Závěrečná trefa zápasu přišla o minutu později. Pardubický první útok rozjel rychlou akci, při které Koudelka dobře našel Adama Fialu, jenž stanovil konečné skóre zápasu.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dynamo Pardubice): Dobře jsme vstoupili do utkání. Hned v první minutě jsme měli gólovou šanci do prázdné branky, ale bohužel jsme ji nedali. Poté jsme rychlými brankami odskočili na 2:0 a myslím si, že jsme zase mohli tu třetinu dohrát chytřeji a nepustit soupeře na kontakt. Co se týče druhé třetiny, tak tam jsme moc nechytili začátek. Soupeř to zkorigoval a poté byl v mnoha věcech lepší, ale naštěstí jsme to ke konci třetiny vzali opět do svých rukou a podařilo se nám odskočit na 3:2. Ve třetí třetině jsme gólem na 4:2 asi rozhodli zápas. Každopádně jsem rád, že máme tři body a že po tom minulém utkání jsme se vrátili opět na vítěznou vlnu, ve které snad budeme pokračovat v novém roce.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme nevstoupili dobře a hned v první třetině jsme prohrávali 1:2. Druhá třetina byla z naší strany lepší. Dostali jsme se vlastně do stavu 2:2, ale bohužel jsme neustáli závěr druhé třetiny, kde jsme dostali třetí gól a v závěru zápasu jsme to už nedokázali zvrátit.