Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka v čele se skvělým Vojtkem zdolala Hradec Králové a zvítězila potřetí v řadě

Juniorka v čele se skvělým Vojtkem zdolala Hradec Králové a zvítězila potřetí v řadě
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve čtvrtém kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů porazili doma Hradec Králové 5:2. Dva góly zaznamenal Matěj Halík, jednou se trefili Tadeáš Hlávka, Patrik Hyža a při závěrečné hře Východočechů bez brankáře Tobiáš Kuchta. Brankář Martin Vojtek se blýskl 39 zákroky, chytil i trestné střílení. Mountfield na Hané dvakrát vyrovnal, na body mu to ale nestačilo. Zubři prodloužili vítěznou sérii na tři zápasy, předtím si poradili s Pardubicemi a Českými Budějovicemi.
32.kolo, čtvrtek 14.12.2023
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
5:2
(1:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Hlávka (Hradil, Němec), 33. Halík (Kuchta, Janek), 39. Hyža (Mašek, Nášel), 50. Halík (TS), 59. Kuchta – 25. Matěj Beneš (Novotný, Michal Beneš), 37. Novotný (Pavič, Michal Beneš) Rozhodčí: Cabák, Gebauer – Vengřín, Veselý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 26:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Vojtek – Tomiga, Němec, Bárta, Pekr, Holík, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Halík, Kolařík – Hyža, Mašek, Švejda – Martiňák, Nášel, Šťastný
Tuček – Pavelka, Havlíček, Bezpalec, Hrbek, J. Aschenbrenner, Černý, Pavič – Vencl, Michal Beneš, Matašovský, V. Aschenbrenner, Hrdlička, Zámečník, Matěj Beneš, Sláma, Prášek, Novotný, Hendrych, Hora

Komentář k zápasu

Přerov otevřel skóre v čase 2:21. Tadeáš Hlávka usměrnil do sítě Hradilův pas a využil přesilovku. Hradec měl více ze hry a při vyloučení Kuchty trefil Matěj Beneš levou tyč domácí branky. Ve velké šanci se pak objevil Novotný, ale Vojtek jej rychlým přesunem na led ve stylu svého otce vychytal. Na druhé straně dorážel zblízka Mašek, nastřelil však jen sedícího Tučka.

V úvodu druhé třetiny mířil Hrdlička z pravé strany do vzdálenější tyče. Hosté vyrovnali ve 25. minutě. Novotný si všiml volného Matěje Beneše a ten se prosadil po blafáku do bekhendu. Zubrům vrátil vedení Matěj Halík, jenž napálil kotouč nad Tučkovo levé rameno. Michal Beneš pak mohl znovu odpovědět, jenže jeho pokus z trestného střílení na vyrážečku Vojtek zastavil.

Vzápětí se nicméně Mountfield přece jen podruhé radoval, po průniku od mantinelu na kraj levého kruhu uspěl bekhendem Adam Novotný. Hanáci ale ještě do konce prostředního dějství znovu odskočili, z dorážky do dolní části branky se o to postaral Patrik Hyža.

Do třetí třetiny si Přerov přenesl minutu a patnáct sekund přesilovky pět na tři, využít ji však nedokázal. V klasické početní výhodě naopak minul prázdnou domácí bránu Michal Beneš a odmítl vyrovnání.

Zubry poslal o dvě branky napřed Matěj Halík. Po faulu na Hyžu jel trestné střílení, při kterém si položil Tučka a zasunul puk za brankovou čáru. Hradci poté nepomohla ke zdramatizování duelu územní převaha ani hra se šesti bruslaři v poli. Při ní vystihl hostující rozehrávku Tobiáš Kuchta a zblízka pečetil výhru Přerova.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Hradec hrál velmi dobře. Na zápas jsme se připravovali po taktické stránce a až na pár individuálních chyb jsme velice dobře zvládali obrannou hru. Kluci to odbojovali od prvního do posledního, bereme cenné tři body.

Martin Vágner (Mountfield HK): Hodnocení je těžké. Samozřejmě se můžeme bavit o tom, jestli výsledek odpovídá výkonu, ale myslím si, že jsme hráli dobrý zápas. Soupeř čekal na naše chyby, byla tam vidět jeho dravost do předbrankového prostoru, z kterého koneckonců dal dva góly. Nechci říct, že si to zkušeně pohlídal, ale nám se do předbrankového prostoru úplně nechtělo. Právě na obou koncích hřiště před bránou se přitom teď rozhodují zápasy. Práce nám tam úplně nevoněla, jak u nás, tak u soupeře. Gratuluji Přerovu k vítězství. My se z toho musíme oklepat, řekli jsme si pár věcí a pojedeme dál. V sobotu nás čeká další zápas.