Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka si v derby poradila s Olomoucí a připsala si druhou extraligovou výhru

Juniorka si v derby poradila s Olomoucí a připsala si druhou extraligovou výhru
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v devátém kole DHL extraligy juniorů porazili doma v hanáckém derby Olomouc 4:2 a podruhé v sezoně zvítězili. Zubři dvakrát skórovali na konci třetin. Ve 20. minutě vyrovnal na průběžných 1:1 Petr Švejda, ve 40. minutě zase navázal na branku Radima Hradila z přesilovky Matěj Halík a zvýšil přerovský náskok. Kohouti snížili při oslabení, vzápětí ale využil další přesilovku Ondřej Kolařík.
9.kolo, čtvrtek 21.9.2023
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
4:2
(1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Švejda (Lysoněk, Buršík), 32. Hradil (Tomiga, Halík), 40. Halík (Hradil, Kuchta), 44. Kolařík (Holík, Hanák) – 17. Bošek (Panáček, Tomeček), 43. Tomeček (Koudelný). Rozhodčí: Čuňočka, Skopal – Vašíček, Viskot. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 185. Střely na branku: 46:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Ryšavý – Tomiga, Bárta, Holík, Billa, Pekr, Koblížek, Škňouřil – Hradil, Halík, Kuchta – Kolařík, Hanák, Hlávka – Buršík, Švejda, Lysoněk – Dobša, Mašek, Nášel
Frgál – Sedláček, Šlahora, Panáček, Bohatý, A. Drábek, Compel – Šotkovský, Tomeček, Koudelný – Bošek, Turek, Röss – Ruda, Smýkal, Pastrnek – Belan, Neoral, K. Drábek

Komentář k zápasu

V polovině první třetiny se snažil prosadit první útok Olomouce. Nejproduktivnější hráč hostů Tomeček po přihrávce Koudelného bekhendem těsně minul přerovskou branku. Na druhé straně vystřelil švihem Billa a brankáři kohoutů Frgálovi pomohla tyč.

Olomouc otevřela skóre v přesilovce. Nad levým kruhem pálil Lukáš Bošek a zamířil do pravého dolního rohu domácí brány. Přečíslení dva na jednoho pak zakončoval Belan, ale Ryšavý zasáhl vyrážečkou. Zubři srovnali 21 sekund před přestávkou. Frgál měl zakrytý výhled a Petr Švejda se trefil přesně nad jeho lapačku.

Přerov ve druhé části zvýšil aktivitu a ve 32. minutě otočil skóre. Tomiga během přesilovky našel Radima Hradila, který po ledě překonal padajícího Frgála. Při vyloučení domácího Kolaříka mohl odpovědět Ruda, jenže přerovskou bránu minul. Zubrům opět vyšel závěr třetiny. Hradil se prosmýkl mezi kruhy a dotírající Matěj Halík procedil puk za brankovou čáru.

Kohouti začali třetí dějství dvouminutovou přesilovkou. Tu sice nevyužili, zato udeřili v oslabení. Zubři zapomněli na volného Michala Tomečka, jenž pod dlouhém pasu Koudelného překonal Ryšavého pokusem na lapačku. Domácí se však čtyři sekundy před koncem přesilovky vrátili do dvoubrankového vedení. Nahození Ondřeje Kolaříka z levé strany usměrnil bránící Sedláček po horní tyč vlastní branky.

Olomouc si mohla pomoci dlouho přesilovkou pět na tři. Tomečkovu ránu bez přípravy zastavila tyč přerovské branky. Náskok Zubrů se poté snažili zvýraznit Hradil s Halíkem, po střele Tomigy v přesilovce ale ani jeden z nich kotouč za Frgála nedorazil.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Pro nás bylo důležité, že po prvním nešťastném gólu se nám v závěru první třetiny podařilo vyrovnat. Hlavně pro psychiku týmu to před druhou částí bylo podstatné. Po přestávce jsme byli aktivnějším celkem a šli jsme si za vítězstvím. Ve třetí třetině jsme si to sice trochu zkomplikovali, ale závěr utkání jsme ustáli. Kluky musím pochválit za bojovný týmový výkon.

Mojmír Trličík (HC Olomouc): Výhra domácích je zasloužená, od začátku jsme tahali za kratší konec. V první třetině jsme nehráli svůj systém hry. Ještě do přestávky jsme se sice částečně zlepšili a využili jsme přesilovku. Ve druhé části jsme ale měli tři vyloučení v řadě a někteří hráči kvůli tomu byli zavaření. Projevilo se to i v dalším průběhu zápasu. Soupeř šel do vedení a ve třetí třetině byl nadále aktivní. Sice jsme si tam vytvořili dobré možnosti, ale nevyužili jsme je. Domácím se z toho, co měli, povedlo utéct ještě o další gól. My jsme už na víc neměli, protože naše proměňování šancí je opravu mizerné.