Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka na Jihlavu nevyzrála ani v odvetě, stejně jako doma pětkrát inkasovala

Juniorka na Jihlavu nevyzrála ani v odvetě, stejně jako doma pětkrát inkasovala
J i h l a v a – Hokejisté Přerova v osmém kole DHL extraligy juniorů prohráli na ledě Jihlavy 2:5 a proti soupeři z Vysočiny podruhé v sezoně nezískali ani bod. Zubři sice odpověděli na první gól Dukly, při vlastním oslabení se v deváté minutě prosadil Tadeáš Hlávka. Domácí si ale pak vytvořili pohodlný čtyřbrankový náskok, který v závěru normální hrací doby už pouze zmírnil první trefou v juniorské extralize Tomáš Šťastný.
8.kolo, sobota 16.9.2023
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
5:2
(2:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Burkov (Číhal, Jeletz), 17. Burkov, 26. Báťa (Mrtka), 26. Číhal (Jonáš Jungwirth, Kuprijanov), 34. Nosek (Vandas, Vovsík) – 9. Hlávka (Bárta, Kuchta), 60. Šťastný (Martiňák, Škňouřil). Rozhodčí: Bejček, Zeliska – Hlinka, Jurak. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 91. Střely na branku: 46:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
Vejmelka – Číhal, Mrtka, Topol, Jeletz, Vovsík, Ludvík, Vandas – Burkov, Šabatka, Niederhafner, Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Nosek, Báťa, Rauš. Jáchym Jungwirth, Modl, Bulík, Váňa
Vojtek (26. Ryšavý) – Koblížek, Billa, Pekr, Tomiga, Bárta, Janek, Škňouřil – Hlávka, Buršík, Hyža, Švejda, Halík, Nášel, Holík, Šťastný, Kuchta, Mašek, Martiňák, Hanák

Komentář k zápasu

Dukla do zápasu proti nováčkovi z Přerova vstoupila výborně a už po 83 sekundách vedla. Číhalova střela od modré se odrazila mezi kruhy pro Maxima Burkova a estonský supertalent se nemýlil. Přerovu se ale v deváté minutě podařilo vyrovnat, dokonce ve vlastním oslabení. Tadeáš Hlávka obdržel přesný pas před branku a i s troškou štěstí překonal ležícího brankáře Vejmelku. Jihlava ale má ve svém kádru Maxima Burkova a po jeho geniální akci, kdy si udělal slalom ze tří protihráčů a z předbrankového prostoru zavěsil, šla znovu do vedení.

Na začátku druhé části sice Přerov ubránil oslabení, jenže minutu a půl po jeho skončení inkasoval. Mrtka našel na modré Šimona Báťu, jenž měl dostatek času připravit si puk na střelu a trefil se kolem lapačky Vojtka do sítě. Gólman hostů na střelu přes blokujícího spoluhráče příliš neviděl. Za dalších dvacet sekund vedla Dukla již 4:1, když po Kuprijanově přihrávce udělal na modré čáře kličku Lukáš Číhal a z levého kruhu propálil Vojtka, kterého tím vyhnal z branky. Ani Ryšavý ale nevydržel dlouho bez čistého konta, konkrétně necelých osm minut. Tomáš Vandas vystřelil od modré a Rostislav Nosek šikovnou tečí završil výbornou jihlavskou třetinu. Na skóre nic nezměnily ani další přesilové hry, každá na jedné straně.

Třetí část už příliš velkého vzruchu nepřinesla. Jihlavští poctivě bránili a navíc hrozili nebezpečnými výpady. Báťa ani Jungwirth svá zakončení však nezužitkovali. Dukla hrála nadále aktivně a obrana Přerova byla často pod tlakem, ale Ryšavý za svá záda další puk nepustil. Naopak v poslední minutě Přerovští dokázali snížit. Tomáš Šťastný využil protiútok dva na dva rychlou střelou z kruhů, proti které neměl Vejmelka šanci. Jihlavu to ale mrzet nemuselo, jelikož podruhé v sezoně nasázela soupeři pět branek.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Děkuji zápas za to, jakým způsobem zápas zvládli. Připravovali jsme se na těžký špíl, u kterého jsme věřili, že bychom ho měli zvládnout při stoprocentním nasazení a při maximálním výkonu všech hráčů. Dostali jsme se do vedení, ale dá se říct, že při naší přesilovce jsme si vstřelili téměř vlastní gól. Nějakou dobu jsme pak hledali správnou cestu zpět na koleje, po kterých bychom chtěli jet. Po nějakých věcech, na kterých pracujeme, se nám podařilo vstřelit góly a zápas až do konce kontrolovat. Ale znovu o tom musím mluvit a znovu budu podávat stížnost na rozhodčí. Když srovnám metr sudích, tak jsme ve Vítkovicích šli dvakrát do tří za fauly, po kterých jsme v utkání s Přerovem žádnou přesilovku nehráli. Hráli jsme ve Vítkovicích tři minuty v oslabení ve třech za fauly, které nedosahují úrovně toho, co projde na našem ledě.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Začal bych tím, že Jihlava vyhrála zaslouženě. Soupeři jsme ale vítězství darovali. Od začátku jsme si neplnili to, co jsme si řekli. Zápas rozhodla dvouminutovka ve druhé třetině, kdy jsme dvakrát inkasovali. Hráčům ale patří kredit za to, že zápas nezabalili. Třetí třetinu jsme zvládli a vyhráli jsme jí, což může být vzpruha do dalších zápasů. Ale musíme fungovat 60 minut, protože to nám v zápasech chybí. Máme vždy hluché období, za které jsme byli i tentokrát potrestáni. Nicméně výkon domácích to nesnižuje, vyhráli zaslouženě.