Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci porazili Vítkovice a posunuli se do první pětky. Koudela nasázel hattrick

Dorostenci porazili Vítkovice a posunuli se do první pětky. Koudela nasázel hattrick
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 14. kole Extraligy dorostu zvítězili doma nad Vítkovicemi 6:3, předskočili je v tabulce a posunuli se mezi pět nejlepších týmů. Zubři se po bezbrankové první třetině třikrát prosadili ve druhé i třetí části. Dvakrát přitom využili přesilovku, útočník Filip Koudela pak během poslední dvacetiminutovky zkompletoval hattrick.
14.kolo, sobota 21.10.2023
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
6:3
(0:0, 3:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 27. Wasserbauer (Dobřecký, Vlk), 30. Ryšavý (Koudela, Cífka), 35. Mozr (Švejcar, Mátl), 43. Koudela (Wasserbauer, Cífka), 54. Koudela (Dobřecký), 60. Koudela – 36. Zachariasz (Drábek), 55. Hofman (Drábek), 59. Nazad (Fasner, Douda). Rozhodčí: Gebauer – Kaprál, Rychlý. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 169. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3, 6:3.
Trnka – Pohanka, Mozr, Pala, Matyáš, Kočara, Cífka, Wasserbauer – Dobřecký, Frnka, Kurial, Ryšavý, Švejcar, Došlík, Koudela, Vlk, Mátl
Špírek – Sedlák, Drábek, Fojtík, Zatloukal, Kisza, Vítek – Fasner, Svozil, Plško, Douda, Zachariasz, Man, Mareš, Nazad, Rončka, Hofman

Komentář k zápasu

V prvním dějství měly šance na skórování oba týmy, diváci však gól neviděli. Nejblíže k němu měl hostující Zachariasz, který po otočce mířil do pravé tyče přerovské branky.

Stav 0:0 zlomil ve 27. minutě Marek Wasserbauer, který poslal puk do levého horního rohu brány a využil přesilovku. V polovině zápasu se navíc nadvakrát prosadil unikající Matěj Ryšavý a do třígólového vedení poslal Přerov střelou zdálky od mantinelu Marek Mozr. Vítkovice snížily při vyloučení Švejcara, k levé tyči se trefil Olaf Zachariasz.

Zkraje třetí části bleskově využil početní převahu Filip Koudela, jenž do sítě tečoval střelu Wasserbauera. Stejný hráč udeřil i v 54. minutě, kdy Špírka překonal mezi betony. Hosté zanedlouho odpověděli zásluhou přesného zakončení Marka Hofmana z pravé strany.

Na rozdíl dvou gólů zkorigoval stav v přesilovce Michael Nazad, který měl po přihrávce od Fasnera před sebou odkrytou bránu. Vítkovice si ještě v závěru zahrály výhodu šest na čtyři, útočné pásmo ale neudržely a do prázdné branky dovršil hattrick Filip Koudela.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Podali jsme disciplinovaný výkon s velkou mírou snahy, srdíčka a bojovnosti. Podařilo se nám dát góly a zároveň jsme soupeře nepouštěli do takových šancí jako jiné týmy. V důležitých momentech, kdy jsme udělali chybu, nás pak podržel gólman. Kluci šli za vítězstvím od prvního střídání. Až na třetí třetinu, kdy jsme měli zbytečně moc vyloučených a Vítkovice jsme pustili do hry. To už ale do konce zbývalo málo času. Klukům gratuluji k tomu, co předvedli. Tým má svůj potenciál, když chce, dokáže hrát proti každému soupeři.

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera): Rozdíl byl v nasazení. Přerov od první minuty jednoznačně ukázal, že chce zvítězit. My jsme možná až v posledních dvaceti minutách trochu přidali na obětavosti. Blahopřeji soupeři k výhře.