Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci v derby zastavili sérii porážek, Olomouc se jim doma povedlo vynulovat

Dorostenci v derby zastavili sérii porážek, Olomouc se jim doma povedlo vynulovat
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v osmém kole Extraligy dorostu zvítězili doma nad Olomoucí 3:0 a ukončili sérii tří proher v řadě. Zubry v hanáckém derby poslal do vedení ve čtvrté minutě Lukáš Mátl, další góly přidali do poloviny utkání Marek Wasserbauer a Filip Frnka. Brankář Robin Šejba vychytal premiérové čisté konto v této sezoně nejvyšší soutěže.
8.kolo, sobota 30.9.2023
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Mátl (Pala), 21. Wasserbauer (Dobřecký, Cífka), 29. Frnka (Dobřecký). Rozhodčí: Poláček – Kaprál, Přecechtěl. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 139. Střely na branku: 49:25. Průběh utkání: 3:0.
Šejba – Pohanka, Mozr, Pala, Matyáš, Špičák, Cífka, Wasserbauer – Dobřecký, Frnka, Kurial, Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Vlk, Mátl
Žbánek – Hubáček, Černý, Vaněk, Holéczy, Janeba, Holaň, Prokop – Bartok, Krásný, Harásek, Brym, Vogl, Sekanina, Koryčanský, Rohozyn, Navrátil, Minář

Komentář k zápasu

Přerov měl po většinu první třetiny více ze hry. Skórovat v ní ale dokázal pouze jednou, ve čtvrté minutě dorazil Palovu střelu do sítě zblízka Lukáš Mátl. Do dalších šancí se pak dostali Dobřecký nebo Došlík, Žbánka ale nepřekonali. Na druhé straně mohl z ojedinělé výraznější možnosti kohoutů vyrovnat najetý Minář, Šejba jeho bekhend na bližší tyč pokryl.

Zubři si do druhé části přenesli zbytek přesilovky a na jejím konci udeřili. Nad kruhy napřáhl Marek Wasserbauer a propálil vše před sebou. Vzápětí Šejba vychytal Sekaninu a Žbánek během přerovského oslabení zase unikajícího Dobřeckého. V čase 28:23 se domácí prosadili potřetí díky dorážce Filipa Frnky. Snížit mohl krátce před přestávkou Vaněk, Šejbovi při jeho ráně pomohla horní tyč.

Domácí si ve třetí třetině hlídali třígólový náskok. Šejbovi se pokoušeli sebrat čisté konto Krásny nebo Sekanina, Olomouc se však branky nedočkala. Zubři si ještě v závěru zahráli krátkou přesilovku pět na tři. Před Žbánka se z levé strany protáhl Švejcar, hostující brankář si ale s jeho zakončením poradil.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Po třech vyšších prohrách s Kometou, Vítkovicemi a Pardubicemi bylo těžké nastartovat se do vítězného módu. S klukama jsme si řekli, že musíme začít lépe a hrát lépe z defenzívy. Soupeře jsme až na pár šancí nepustili do většího tlaku. Dobře jsme forčekovali a hned v první třetině jsme proměnili šanci s jednoduchým gólem. To byl klíč k úspěchu. Hráli jsme jednodušeji a důsledněji do obrany. Vyplatilo se nám to. Mohli jsme dát i více branek, aby skóre vypadalo lépe pro fanoušky a sebevědomí hráčů. Máme ale na čem stavět. Musíme si uvědomit, že hokej není jen o hře dopředu, ale hlavně o hře zezadu.

Richard Brančík (HC Olomouc): Nedali jsme gól, takže jsme nemohli vyhrát. S přístupem, který máme, to bude těžké. Soupeř měl lepší pohyb a určitě víc chtěl.