Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Souboj bývalých klubových kolegů vyzněl pro Černohouse, dorost nestačil na Pardubice

Souboj bývalých klubových kolegů vyzněl pro Černohouse, dorost nestačil na Pardubice
P a r d u b i c e – Hokejisté Přerova v sedmém kole Extraligy dorostu prohráli na ledě Pardubic 2:8 a potřetí v řadě nebodovali. Dynamo, na jehož střídačce působí jako asistent bývalý přerovský trenér Vít Černohous, rozhodlo o svém vítězství ve druhé třetině. Tu vyhrálo 5:1 a vytvořilo si pohodlný šestigólový náskok. Za Zubry zkorigovali skóre Filipové Frnka a Koudela. Pro výběr Davida Kudělky a Aleše Verlíka jde zatím o nejvyšší porážku v probíhajícím ročníku.
7.kolo, čtvrtek 28.9.2023
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
8:2
(2:0, 5:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. V. Tvrdík (Křečan, Úlehla), 19. Krčál (Macek), 21. Ruml (Rolinek, Krčál), 25. Lempach (Křečan, Joska), 31. Joska (Šurc, Jansa), 35. Macek (Vápeník, Krčál), 40. Macek (Krčál), 59. Macek (Krčál) – 33. Frnka (Pohanka), 58. Koudela (Frnka, Dobřecký). Rozhodčí: Vepřovský – Kolář, Obr. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 48:23. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2, 8:2.
Tuláček – Vápeník, Ruml, Jaroš, Křečan, Jansa, Šurc, Řehořek – Krčál, Rolinek, Macek – V. Tvrdík, Úlehla, Lempach – Kafka, P. Tvrdík, Joska
Trnka (25. Šejba) – Wasserbauer, Pala, Cífka, Pohanka, Mozr, Matyáš, Kočara – Koudela, Dobřecký, Vlk – Frnka, Švejcar, Ryšavý – Mátl, Kurial, Došlík – Vyroubal

Komentář k zápasu

Bleskový start do zápasu se povedl Dynamu, které již v první minutě otevřelo gólové konto zápasu. Po Krčálově přihrávce od levého mantinelu se ke kotouči dostal Václav Tvrdík, který perfektní sólovou akcí prošel přes dvojici bránících hráčů a následně si položil i gólmana, kterého následně překonal

Poté měly Pardubice mírně navrch, což se mohlo zúročit v patnácté minutě, kdy dostal nabito na modrou Vápeník, jehož střela jen těsně přeletěla horní tyč. Gólová radost Dynama přišla znovu v závěru první třetiny, když se díky rychlé kombinaci a přihrávce Macka prosadil z úhlu David Krčál, jenž zvýšil vedení domácích

Podobně jako Dynamo vlétlo do první třetiny, vlétlo i do té druhé. Hned v první minutě rozjel rychlou akci Rolinek, který adresoval puk na Ondřeje Rumla, jenž se pokusil najít na druhé tyči volného spoluhráče, avšak přihrávka nevyšla, což se o jeho následném zakončení pod horní tyčku říct nedá. Hned o necelé čtyři minuty Pardubice slavily znovu poté, co přinesl dlouhý pardubický pobyt v útočném pásmu ovoce. Dlouhá kombinace skončila až u Štěpána Lempacha, který střelou z hranice pravého kruhu propálil Trnku, jenž byl po tomto gólu vystřídán Robinem Šejbou.

Pardubická dominance pokračovala v jednatřicáté minutě, kdy se po delším pobytu v útočném pásmu po přihrávce Šurce prosadil Václav Joska, jehož aktivita v předbrankovém prostoru dostala kotouč až za záda Šejby. O dvě minuty později však přišla odpověď Přerova, jenž díky dobré přihrávce Pohanky před branku a následnému zakončení Filipa Frnky z otočky vstřelil první branku v zápasu. Pardubice ze svého tempa neubraly a již v šestatřicáté minutě opět odskočily na rozdíl pěti branek potom, co pár vteřin po vyjetí z trestné lavice vsítil branku po skvělé kombinaci s Vápeníkem Vít Macek. V poslední minutě ještě navýšil na rozdíl šesti gólů opět Vít Macek, jehož neuvěřitelná šikovnost znamenala druhou branku v utkání pro pardubického útočníka.

Závěrečná dvacetiminutovka začala již o něco pozvolněji, avšak již ve dvaačtyřicáté minutě přišla velká šance z čepele Úlehly, kterému se nepodařilo zakončit přihrávku Jansy. Další velké šance nepřicházely až do závěru utkání, kde se Přerovu podařilo snížit po dobré kombinaci Dobřeckého a Frnky, kteří našli volného Filipa Koudelku, jenž bez zaváhání zakončil. O necelou půlminutu později přišla závěrečná tečka za utkáním potom, co Krčál přejel bleskově do útočného pásma, kde adresoval puk na Víta Macka, jehož zakončení znamenalo hattrick a vítězství Dynama.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): Velice dobře jsme vstoupili do zápasu. Prvních pět minut v první třetině bylo výborných. Dali jsme rychlý gól, což nám pomohlo. Poté jsme měli hodně šancí, ale chtěli jsme jich proměnit víc, nakonec jsme po první třetině vedli 2:0. Nicméně jsme ten zápas kontrolovali, hráli jsme to, co jsme chtěli, a jsme spokojení s tou hrou, jaká byla, a samozřejmě s výsledkem.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Pardubice byly lepší ve všem. V bruslení, v přihrávkách, v řešení situací na malém prostoru. Nebály se hrát hokej, což my jsme nehráli. My jsme od sebe odhazovali kotouče a báli se hrát. Báli jsme se, že budeme dělat chyby, a taky jsme je dělali. Soupeř byl dnes jednoznačně lepší, akorát ve třetí třetině jsme se zmohli na nějaký ten gól, ale za stavu 7:1 tým už nějakým způsobem povolí, takže nám soupeř dovolil nějakým způsobem hrát, ale pořád jsme byli tři kroky za ním. Gratulace soupeři k předvedené hře.