Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Ani na brněnskou Kometu starší dorostenci nestačili

Ani na brněnskou Kometu starší dorostenci nestačili
P ř e r o v – Starší dorostenci se bohužel dál topí ve velkých problémech. Na hodně potřebné body totiž nedosáhli ani v domácím utkání s brněnskou Kometou, které mělo až do úvodních minut druhé třetiny bezbrankové skóre. Pak ale Zubři smolně inkasovali a během další krátké chvíle povolili soupeři měnit stav znovu, a to hned dvakrát. V úvodu třetí části Zubři odmítli snížení, které by přineslo zdramatizování duelu, proto přišly další tresty v podobě inkasovaných gólů. Chvíli před koncem už Přerov stav jen mírně korigoval a nakonec Brňanům podlehl 1:6. O jedinou trefu domácích Zubrů se postaral útočník Štěpán Němec.
12.kolo, sobota 13.10.2012
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
1:6
(0:0, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 55. Němec (Nohál) - 25. Grünwald, 26. Vaverka (Grünwald), 29. Zbořil, 41. Kusko, 44. Zohorna (Kusko, Hájek), 58. Zbořil (Koblížek, Dymáček). Rozhodčí: Kika - Kratochvíl, Zouhar. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 15:36. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.
Grigárek (48. Málek) - Slavík, Červínek, Maršálek, Hurta, Duda, Metelka - Gremlica, Němec, Karola - Pecha, Rybka, Kubal - Nohál, Padalík, Müller - Blahunek, Kubíček, Novák
Jekel - Vaverka, Denk, Koch, Štancl, Kozel, Marcello, Hájek, Nohel, Ondráček, Švejda, Vlček, Koblížek, Dymáček, Garčic, Kusko, Zbořil, Zohorna, Boltvan, Grünwald, Kubeš

Komentář k zápasu

Utkání zahájila šancemi brněnská Kometa, proto byl brankář Grigárek vystaven několika střelám, ale pokusy Kuska i Koblížka zlikvidoval. Přerov důrazněji zahrozil až v sedmé minutě Padalíkem, který získal odražený kotouč, jenže z bezprostřední blízkosti Jekela mezi betony nepřekonal.

Posléze byli opět v šanci brněnští hráči a jejich možnost se rovnala stovce procent. Dojíždějící obránce Červínek ale výborně zabojoval a v pádu kotouč vypíchl. Hodně vzruchu přinesly i závěrečné minuty první třetiny, kdy nejdříve Hurta z velmi dobré palebné pozice nastřelil jen clonícího hráče a Grigárek musel proti rychlému protiútoku v podání Kozla vytáhnout velmi pěkný zákrok.

Druhou část odstartovalo přerovské oslabení, které Zubři zvládli, ale chvíli po jeho skončení přišla nedůrazná rozehrávka a Kometa díky pohotové dorážce Hynka Grünwalda vedla. Inkasovaný gól domácí rozhodil a po necelé minutě se stav měnil znovu. Brňané předvedli rychlé přečíslení, které ostře zakončil k tyči Jan Vaverka.

Snížit mohl po chvíli dobře najetý Červínek, jenže chytrou Karolovu přihrávku do volného prostoru před brankou v gól neproměnil. Zubři se poté bohužel znovu dostali do nesnází a třetí gól přišel brzy. Jakub Zbořil měl před brankou snadnou práci a navýšil vedení Komety už na 3:0.

Nedáš – dostaneš, platilo také na začátku třetí třetiny, kdy obrana Komety zaspala, čehož mohl využít Karola s Gremlicou. Druhý jmenovaný dostal k tyči kotouč jako na zlatém podnosu, ale odkrytou branku minul. Hned z protiútoku naopak přišla střela Silvestera Kuska a Zubři si nešťastně puk srazili do vlastní klece.

O malý moment později se Kometě podařilo pěknou kombinací využít přesilovku a zásluhou Radima Zohorny byl stav pro domácí už kritický. Alespoň částečného snížení se Přerov dočkal pět minut před koncem, kdy po Nohálově střele dorážel Štěpán Němec, ale konečné slovo zaznělo od soupeře. V další přesilovce tvrdě napálil puk do branky Jakub Zbořil, čímž stanovil konečný výsledek 1:6.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Po vysoké porážce v Havířově jsme se snažili hráče dobře naladit, aby k tomuto zápasu přistoupili maximálně zodpovědně. To se nám v první třetině dařilo, ale na začátku druhé opět přišla špatná chvilka, kdy jsme rychle inkasovali. Takové výpadky nás bohužel neuvěřitelně sráží do kolen. Pak jsme se znovu trochu nadechovali, jenže dva vlastní góly nás znovu rozhodily. Ani štěstíčko bohužel momentálně při nás nestojí. Musíme s tímto nepříjemným stavem co nejdříve něco udělat.

Roman Meluzín (HC Kometa Brno): Ze začátku byli domácí hodně nepříjemní, takže se nám nehrálo dobře. Od druhé třetiny jsme trochu přidali na pohybu, což vedlo ke vstřelení třech gólů a potom jsme přidali další. Přerov však i za stavu 0:5 ukázal velkou bojovnost a snažil se nepříznivý výsledek změnit.