Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší žáci: Na suverénní Liberec Zubři nestačili, navíc od něj schytali debakl

Starší žáci: Na suverénní Liberec Zubři nestačili, navíc od něj schytali debakl
P ř e r o v – Po pátečním nezdaru se Strakonicemi čekal na tým starších žáků doma jeden z nejtěžších soupeřů - Liberec. Ten i v duelu se Zubry potvrdil skvělé výsledky a šel znovu důrazně za vítězstvím. Domácí se dostávali přes bojujícího soka jen s velkými obtížemi. Bílí Tygři naopak od druhé části stříleli gól za gólem a dovedli duel k výsledku 0:7, který už Liberci s předstihem zajistil na závěrečném turnaji prvenství. Zubry v neděli čeká poslední utkání, ve kterém vyzvou brněnskou Kometu.
MČR, sobota 26.3.2016
HC ZUBR Přerov - Bílí Tygři Liberec
HC ZUBR Přerov - Bílí Tygři Liberec
0:7
(0:1, 0:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 9. Pray (Nezbeda, Jiruš), 22. Strnad (Hampl, Cikhart), 27. Pray (Holec, Nezbeda), 29. Jiruš (Pojsl), 43. Kollert (Šimáněk), 55. Cikhart (Kovář), 58. Jansa. Rozhodčí: Antonín – Bubela, Zapletal. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 304. Střely na branku: 13:39. Průběh utkání: 0:7.
Postava (27. Suchánek) – Holík, Raška, Svozil, Zábranský, Brázda, Zeman, Štíbr, Kolařík, Hradil, Ryšavý, Fencl, Petr, Martinec, Kleniar, Gréč, Hanák, Tarnoczy, Chytil, Jobánek, Kundrátek
Čajan (41. Švejdová) – Holec, Moc, Starý, Kovář, Hampl, Kollert, Šimáněk, Jiruš, Pojsl, Pokorný, Jansa, Pray, Strand, Cikhart, Jakubec, Nezbeda, Folda

Komentář k zápasu

Úvod utkání byl na šance poměrně chudý, jedinou měl liberecký Hampl, který se dostal s pukem až k bráně, ale Postavu nepřekonal. To se Severočechům podařilo až později v době, kdy hráli svou první přesilovku. Po pěkné souhře zakončoval do poloprázdné klece William Pray.

Vyrovnat mohl posléze domácí Hanák, ale Čajan jeho tutovku zblízka zlikvidoval. O malou chvíli na to pak skvěle zasáhl i Postava, který zkazil radost ostře zakončujícímu Cikhartovi.

Do druhé třetiny tak Liberec šel s jednobrankovým náskokem a po chvíli jej dokázal navyšovat. Nejdříve se Bílí Tygři prosadili v přesilovce pět na tři, kdy z mezikruží uspěl střílející Vojtěch Strnad. Další dvě trefy pak na sebe nenechaly dlouho čekat. William Pray na začátku sedmadvacáté minuty vyhnal Postavu na střídačku a Vojtěch Jiruš zakrátko překonal i náhradníka Suchánka.

Zubři se v této pasáži zápasu do šancí prakticky nedostávali a navíc hned zkraje třetího dějství inkasovali popáté, když se prosadil Tomáš Kollert. Až poté domácí znovu více ohrozili bránu soupeře, jenže Kleniar z bezprostřední blízkosti kotouč za brankářku Švejdovou, která nahradila Čajana, neprotlačil.

Přerovu nevyšlo ani přečíslení Rašky s Jobánkem, stejně jako dobrá akce Petra, po jehož střele Švejdová zasáhla lapačkou. V závěru tak přišla ze strany Liberce pečeť na vítězství. O šestý gól se postaral Jan Cikhart a na konečných 0:7 upravil výsledek v oslabení Filip Jansa. Liberečtí se tak po čtyřech výhrách již s předstihem stali mistry Žákovské ligy.