Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší žáci ve velké přestřelce neuspěli, od Strakonic dostali devět branek

Starší žáci ve velké přestřelce neuspěli, od Strakonic dostali devět branek
P ř e r o v – V pátek se tým starších žáků pustil na domácím Mistrovství republiky do dalšího soupeře, ale z utkání proti Strakonicím nedokázal vytěžit ani bod. Po špatném začátku se sice Zubři zlepšili a byli během druhé třetiny blízko smazání čtyřgólové ztráty, ale místo toho jim poté soupeř opět odskočil a rozhodl utkání ve svůj prospěch. V hodně velké přestřelce Přerované podlehli Strakonicím 5:9. Sobotním sokem Zubrů bude silný Liberec, který dosud ve třech zápasech neztratil ani bod.
MČR, pátek 25.3.2016
HC Strakonice - HC ZUBR Přerov
HC Strakonice - HC ZUBR Přerov
9:5
(3:0, 4:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Janoch, 8. Hollar (Janda), 11. Janoch (Budík), 22. Dub (Slanina, Böhm), 30. Kašpar, 34. Janoch (Havlíček), 34. Hollar (Janda), 54. Slanina (Havlíček, Hollar), 60. Janda – 22. Svozil, 25. Raška (Svozil), 26. Tarnoczy (Raška, Svozil), 36. Petr (Martinec), 54. Gréč. Rozhodčí: Pilný – Gančarčík, Rožánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Střely na branku: 45:43. Průběh utkání: 4:0, 4:3, 7:3, 7:4, 8:4, 8:5, 9:5.
Kopolovič (59. Ešler) – Budík, Böhm, Havlíček, Koryťák, Vaněček, Dub, Tomáš Hanák I, Hollar, Andrle, Janoch, Kouba, Kašpar, Slanina, Janda
Postava (8. Suchánek, 34. Postava) – Kaprál, Holík, Raška, Svozil, Zábranský, Zeman, Štíbr, Kolařík, Hradil, Ryšavý, Fencl, Petr, Martinec, Kleniar, Tomeček, Gréč, Tomáš Hanák II, Tarnoczy, Chytil, Kundrátek

Komentář k zápasu

Strakonice musely nutně bodovat, aby si ještě udržely šanci na dobré umístění, proto na Přerov vlétly a od začátku diktovaly tempo hry. Již v první třetině si hokejisté z jihozápadních Čech vypracovali náskok tří branek, a to zásluhou dvou přesných tref Jana Janocha a pěkné teče Tomáše Hollara. Zubři mohli alespoň zkorigovat nepříjemný stav, ale nestálo při nich potřebné štěstí.

I do druhé třetiny vstoupili lépe strakoničtí žáci. Radek Dub se dostal ke kotouči mezi kruhy a pohotovou ranou se trefil přesně pod horní tyč. Inkasovaná branka jakoby Zubry probudila a třemi brankami v rozmezí necelých čtyř minut zdramatizovali vývoj zápasu. Úspěšnými střelci byli Stanislav Svozil, Lukáš Raška a tečující kapitán Patrik Tarnoczy.

Strakonice se z tohoto těžkého direktu dokázaly vzpamatovat a znovu se jim podařilo odskočit na rozdíl čtyř branek. Jejich znovuzrození načal přesnou ranou k tyči David Kašpar, poté využil tvrdou ranou přesilovou hru Jan Janoch a dílo zkázy dokonal Tomáš Hollar, který uklidil Suchánkem vyražený puk pod horní tyč přerovské svatyně. Zubři stačili v závěru třetiny ještě vykřesat jiskřičku naděje díky přesné teči Filipa Petra.

V závěrečné části se přerovští mladíci již na nějaké větší zdramatizování utkání nezmohli. Strakonice totiž přidaly další dvě branky. Nejprve překonal Postavu Jan Slanina a prázdnou branku při hře Přerova bez brankáře trefil Martin Janda. Modrožlutí skóre pouze kosmeticky upravili přesným švihem v podání Matyáše Gréče.