Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mistrovství republiky zahájili starší žáci porážkou, po boji podlehli Vítkovicím

Mistrovství republiky zahájili starší žáci porážkou, po boji podlehli Vítkovicím
P ř e r o v – Obrovská porce mládežnických zápasů v MEO Aréně začala. Počínaje středou se rozběhlo Mistrovství republiky hráčů osmých tříd i mladšího dorostu, v jehož úvodním zápasu zkřížily hole žákovské týmy Přerova a Vítkovic. Před výbornou návštěvou a bouřlivou kulisou Zubři odpověděli na gól soupeře, ale dvoubrankové manko už poté stáhnout nedokázali. I přes velkou snahu domácích udrželi Vítkovice své vedení a získaly tak do tabulky turnaje všechny tři body.
MČR, středa 23.3.2016
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
2:3
(1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Hanák (Svozil), 41. Kleniar (Chytil) – 4. Hudeček (Havlík), 24. Krejsa (Pastor, Ivan), 36. Ivan (Pastor, Dolíška). Rozhodčí: Velčovský – Axman, Bubela. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 552. Střely na branku: 52:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
Postava (36. Suchánek) – Holík, Raška, Svozil, Zábranský, Brázda, Zeman – Štíbr, Kolařík, Ryšavý, Fencl, Petr, Kleniar, Tomeček, Gréč, Hanák, Tarnoczy, Chytil
Dolíška – Smolka, Hranický, Kočí, Bystroň, Hájek, Plánka, Havlík – Tvrdý, Zajíc, Hudeček, Krejsa, Stibor, Schauer, Makonec, Kubík, Pastor, Ivan

Komentář k zápasu

Vítkovice, jako velký favorit zápasu, se rychle ujal vedení. Ve čtvrté minutě využil volného prostoru Zdenko Hudeček, nabruslil si před Postavu a trefil se přesně pod vyrážečku. Zubry však inkasovaná branka nesrazila a byli to spíše oni, kdo v první třetině diktoval tempo hry.

Za svou aktivitu byli domácí odměněni vyrovnávající brankou. Tomáš Hanák se v přesilovce dostal do samostatného úniku a krásným blafákem zakončeným mezi betony Dolíšky rozjásal slušně zaplněné tribuny.

Druhá třetina opět nabídla vyrovnaný hokej s řadou vyloučených na obou stranách a Vítkovice oproti Přerovu dokázaly využít hned dvě početní výhody. Nejprve dostal prostor na zakončení Josef Krejsa a překonal Postavu ranou na vyrážečku. Poté se mezi střelce zápasu zapsal kapitán hostů Ivan Ivan. Využil zaváhání jednoho z domácích obránců a vyzrál na Suchánka, který v polovině utkání vystřídal Postavu, bekhendovým blafákem.

Vítkovičtí hokejisté si ve druhé třetině vypracovali ještě jednu obrovskou šanci. Sám na Suchánka se řítil Pastor, ale přerovský brankář bravurně zakročil.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili domácí s velkým odhodláním se zápasem ještě něco udělat a začátek třetiny měli opravdu raketový. Hned po jedenácti vteřinách po skvělé nahrávce Chytila zakončoval do prázdné branky Patrik Kleniar.

Zubry kontaktní branka nakopla a tlačili se i nadále před Dolíškovu klec. Několikrát visela vyrovnávající branka ve vzduchu, ale hostující obrana v čele s perfektním Dolíškou dokázala odolat a Vítkovice si tak připsaly vydřené první vítězství v turnaji.