Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dva góly v oslabení rozhodly! Junioři berou z turnaje Silesia Bisset Cup bronz

Dva góly v oslabení rozhodly! Junioři berou z turnaje Silesia Bisset Cup bronz
K a t o v i c e – Ligová soutěž juniorů už sice byla před časem skončena, ale doplňkový turnaj Silesia Bisset Cup vyvrcholil závěrečnými bitvami ve středu. Slavnostní program na stadionu v polských Katovicích načal tým Zubrů, jenž se střetl o třetí místo s Frýdkem-Místkem. Skóre se pro Přerov dlouho nevyvíjelo příznivě, protože soupeř vedl a náskok držel ještě tři minuty před koncem. Poté však kapitán Patrik Zavřel připravil Frýdku těžký šok, když dvakrát v oslabení propálil soupeřova brankáře. Přerov tak skončil třetí, turnaj ovládla Poruba před polskou dvacítkou.
turnaj, středa 23.3.2016
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
5:4
(0:0, 2:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 26. Zavřel (Smolka), 34. Kubal (Pecha, Müller), 42. Kubal (Müller), 57. Zavřel (Kubal), 58. Zavřel (Ministr) – 22. Daron, 26. Matějka (Zberovský), 29. Daron (Matějka), 56. Rykala (Matějka, Valíček). Rozhodčí: R. Janda, Strzempek – Cirkl, Kozlowski. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 50. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 5:4.
Grigárek – Kundrátek, Smolka, Hes, Metelka, Válek, Blahunek – Zavřel, Solař, Skopal – Kubal, Müller, Pecha – Ministr, Krejčiřík, Bochňák – Matuška
Hlaváč – Bartoň, Skalický, Csapai, Kozubek, Valíček, Nikl, Škubala, Kocháň, Heralt, Rykala, Sonnek, Zberovský, Matějka, Daron, Palacký, Strakoš, Papaj, Plitko, Ondráček, Dubčák

Komentář k zápasu

Úvod utkání byl svižný a zejména ze strany přerovského týmu nabídl velké šance. Ty však zůstaly nevyužity. Ve čtvrté minutě Pecha z blízka minul téměř prázdnou Hlaváčovu klec a pak tým Zubrů pohrdl i krátkou dvojnásobnou přesilovkou. Frýdečtí se osmělili až s úvodem minuty osmé, kdy Grigárka nejdříve od modré prověřil Csapai a krátce poté Matějka, který zakončoval přečíslení s Valíčkem.

I poté v rychlejším sledu počítali příležitosti Zubři, znovu ale nepřelstili brankáře Hlaváče. Ten měl opět velké štěstí, když tentokrát ze skvělé pozice neuspěl Ministr a Pecha následně minul gólový cíl o centimetry. Skvěle pak zasáhl také Grigárek proti Rykalovi, jenž po příklepu Bartoně důrazně dorážel. Na bezgólovém skóre nic nezměnil ani v závěru přerovský Bochňák, který získal odražený puk a ze sólové akce trefil Hlaváčův beton.

To druhá část už byla na góly bohatá a nabídla je velmi rychle. Ve 22. minutě nechali Zubři dorážet Adama Darona, který nadvakrát procpal kotouč za Grigárka a po chybě obrany zakrátko zvýraznil frýdecký náskok z mezikruží střílející Adam Matějka. Přerov ale záhy odpověděl. Díky úniku Patrika Zavřelaa jeho zakončení nad Hlaváčovo rameno, byl stav 1:2. Ten ovšem neplatil příliš dlouho, protože se znovu prosadil Frýdek-Místek. Sonnek sice nejprve nastřelil puk do tyče, ale během následné přesilovky už přesně zakončoval Adam Daron.

Přerovští však i tentokrát přispěchali s rychlou odpovědí, kterou zařídil Pavel Kubal, který prošel až před Hlaváče a procedil puk mezi jeho betony. Krátce poté Zubři sahali po vyrovnání, leč na něj si museli ještě počkat. Zavřel orazítkoval tyčku a obrovský závar pak z dorážky v gól nepřetavili Kubal s Müllerem.

Třetí část ale ukrojila jen něco málo přes minutu a Přerov se dočkal. Pavel Kubal dobře zapracoval před bránou a Hlaváč v těžké pozici nedokázal kotouč zachytit. Zubří osmička měla pak další velkou příležitost. Kubalův útočný výpad ale tentokrát dokázal gólman soupeře zneškodnit. Z brejku poté neuspěl ani Krejčiřík, a tak zafungovalo pravidlo „nedáš – dostaneš“. Po souhře Valíčka s Matějkou poslal touš za Grigárka z prostoru mezi kruhy Kryštof Rykala.

Frýdečtí byli rázem na koni a navíc po Válkově podražení hráli Zubři čtyři minuty před koncem v oslabení. To však mělo málokdy vídaný scénář. Jeho ústřední postavou byl Patrik Zavřel. Nejdříve se protlačil před bránu a poslal puk pod horní tyč, načež ukázal střelecký apetit znovu. Po Ministrově příklepu nekompromisně Hlaváče prostřelil a zkompletoval hattrick. Oba góly v oslabení, kterými Přerov parádně otočil stav na 5:4, dělilo jednatřicet vteřin! Frýdek ale ještě dostal možnost v podobě další přesilovky a po oddechovém času hrál téměř celou minutu bez brankáře, vyrovnat už se mu však nepodařilo.

Přerov tak vybojoval na turnaji Silesia Bisset Cup třetí místo, Frýdek-Místek skončil na nepopulární čtvrté příčce. Celkovým vítězem se stala Poruba, která ve finále zdolala výběr Polska do dvaceti let.