Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Silesia Bisset Cup: Junioři doma nezvládli nájezdy a budou hrát o třetí místo

Silesia Bisset Cup: Junioři doma nezvládli nájezdy a budou hrát o třetí místo
P ř e r o v – Čtvrteční podvečer patřil v MEO Aréně juniorům, kteří hráli odvetný duel semifinále turnaje Silesia Bisset Cup s polským výběrem do 20 let. Ten zahájil utkání velmi dobře a dostal se chvíli do vedení o dva góly. Přerované sice zabojovali, brzy srovnali skóre a později stav otočili, jenže další gól se jim už z tlaku přidat nepodařilo. Protože tým Zubrů napodobil svého soupeře a doma zvítězil o jeden gól, musely o postupujícím do finále rozhodnout dodatečné nájezdy. Ty rozsekla až pátá série, v níž se radoval soupeř. Přerov tak bude hrát o třetí místo.
turnaj, čtvrtek 10.3.2016
HC ZUBR Přerov - Polsko U20
HC ZUBR Přerov - Polsko U20
3:2
(0:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Ministr (Pecha), 32. Pecha (Kundrátek), 47. Krejčiřík (Ministr) – 11. Filip (Jarosz), 21. Gosciński (Bryk, Studziński), rozhodující nájezd Krzemień. Rozhodčí: Čaja – Antl, Sedlák. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 135. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Grigárek – Kundrátek, Smolka, Hes, Metelka, Hrabica, Válek, Skříček – Skopal, Solař, Zavřel – Kubal, Müller, Krejčiřík – Ministr, Pecha, Bochňák – Zdráhal
Studziński – Wsól, Musiol, Zieliński, Bizacku, Józwiak, Michalowski, Krok, Makowski – Gosciński, Krzemień, Bryk – Filip, Jarosz, Krezolek – Podlipni, Paś, Pelaczyk – Maciej Rybak, Michal Rybak, Zygmunt

Komentář k zápasu

Obě mužstva vstoupila do utkání poměrně vlažně a v tomto duchu se nesla celá první třetina, i když její druhá polovina nabídla některé zajímavé šance. Do vážnější šance se nejdříve dostali hosté a hned z toho byla branka. Po chybě v rozehrávce Přerova se puku ujal Jarosz, najel do palebné pozice a vystřelil. Grigárek jeho pokus vyrazil mezi kruhy, odkud kotouč do domácí branky zasunul Kamil Filip.

Zubři mohli vyrovnat Krejčiříkem, ale ten nezužitkoval ani jeden ze svých úniků. Velkou smůlu měl hlavně při druhém nájezdu, kdy puk jen o centimetry minul Studzińského klec.

Druhá třetina skoro ještě ani nezačala a už Grigárek lovil puk ze své sítě podruhé. Mateusz Gosciński nabruslil do přerovského obranného pásma, švihem vypálil a s přispěním teče jednoho z domácích zadáků, prošel puk Grigárkovi mezi betony.

Zubry paradoxně inkasovaná branka nakopla. Hned za minutu mohl vyrovnat Kubal, trefil však tyč branky polské dvacítky. Snížení se přerovští junioři dočkali až v pětadvacáté minutě. Ve vlastním oslabení se ke střele propracoval Tomáš Ministr a rozvlnil síť hostující branky.

Přerov nepolevoval ve svém tlaku a za svoji aktivitu byl odměněn vyrovnávající brankou. Daniel Pecha se zmocnil puku za brankou hostí a z otočky naslepo jej poslal před branku Poláků, kde si ho srazil sám brankář Studziński.

Závěr třetiny nabídl hokej nahoru dolů. Polští hokejisté se dostali do několika zajímavých možností, ale se všemi si poradil Grigárek. Vedení na stranu Přerova mohl strhnout Krejčiřík, ale neprocedil puk do branky soupeře.

Do třetí třetiny šli Zubři s vědomím, že musí vstřelit minimálně jednu branku. To se jim skutečně povedlo. Ve 47. minutě dostali domácí možnost přesilové hry, kterou bleskurychle zužitkovali. Ministr přihrál puk Vojtěchu Krejčiříkovi a ten nekompromisně prostřelil Studzińského.

Přerov nakonec ještě sahal po postupu v normální hrací době, ale Kubal neproměnil svou velkou šanci. Trefil pouze připravenou lapačku polského brankáře.

O postupujícím nakonec musely rozhodnout dodatečné samostatné nájezdy. Po třech sériích to bylo 1:1. Trefil se Zavřel a Lukasz Krzemień. V náhlé smrti se hostující špílmachr dokázal prosadit ještě jednou a rozhodl tak o postupu svého týmu do finále turnaje.

Zubry tak čeká boj o třetí místo, který se odehraje ve středu 23. března v polských Katovicích. Jejich soupeřem v utkání o bronz bude s největší pravděpodobností Frýdek-Místek, který úvodní semifinále s Porubou na vlastním ledě prohrál vysoko 3:8.