Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Další vysoké vítězství, tým Zubrů v dohrávce přestřílel Jablonec

Starší dorost: Další vysoké vítězství, tým Zubrů v dohrávce přestřílel Jablonec
P ř e r o v – Netradičně ve čtvrtek vyrazil starší dorost do dalšího duelu finálové části, měl totiž na programu dohrávku s Jabloncem. Přerovský tým již dvakrát soupeře zdolal a podařilo se mu to i napotřetí. Po první třetině Zubři vedli o dva góly, ale spoustu dalších šancí nevyužili. Také v dalším průběhu zápasu měli herně a gólově navrch, do skóre už však promluvili i Severočeši. Začátek třetí tercie jim ale po změně brankářů vůbec nevyšel, navíc Zubři dvakrát těžili z dlouhé přesilovky. Přesto se ale z hostující strany ještě stav změnil, Jablonečtí korigovali na 9:4.
29.kolo, čtvrtek 18.2.2016
HC ZUBR Přerov - HC Vlci Jablonec nad Nisou
HC ZUBR Přerov - HC Vlci Jablonec nad Nisou
9:4
(2:0, 4:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Plášek (Šťastný, Krejčiřík), 19. Zdráhal (Šťastný), 31. Galetka (Mlčák), 33. Krejčiřík, 36. Krejčiřík (Plášek, Spálovský), 39. Horký (Skříček), 41. Šťastný (Spálovský), 42. Rusňák (Krejčiřík, Spálovský), 43. Horký (Skříček, Nevřela) – 37. Tkáčik (Šíp), 39. Opočenský (Šíp, Daněk), 43. Šuráň (Šíp), 57. Benda (Šíp). Rozhodčí: Dočkal – Klvač, Sedlák. Vyloučení: 2:3, navíc Koula (Jablonec) 5 minut + do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 32:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2, 9:2, 9:4.
Kocák (42. Škodová) – Spálovský, Rusňák, Mlčák, Skříček, Kleiner, Šico – Plášek, Šťastný, Krejčiřík, Horký, Nevřela, Galetka, Petráš, Krátký, Zdráhal, Palacký, Matuška
Vích (41. Matěj Halamka, 43. Vích) – Vodseďálek, Vlad, Hujer, Flek, Šuráň, Marek Halamka, Opočenský – Berka, Daněk, Mocek, Šíp, Kvapil, Mizera, Koula, Rudolph, Král, Benda, Kačo, Tkáčik, Cadrik

Komentář k zápasu

Stejně jako v předešlých dvou duelech, i tentokrát inkasovali Jablonečtí jako první. Kvapil jel sice sám na Kocáka, ale gólem končila až souhra Karla Pláška se Šťastným a Krejčiříkem. V půli první třetiny přišlo první vyloučení, domácí se zdržovali po většinu na puku, ke změně skóre ale nedošlo. Hosté pak ubránili další oslabení, v němž měli štěstí, když Horký trefil tyč. Tomáš Zdráhal se ale poté dostal do úniku a prostřelil Vícha.

Do druhé třetiny vstoupili naopak aktivněji hosté. Útok okolo Berky slušně zatopil domácí defenzivě, ale před polovinou utkání padl direkt ze strany domácích, když Mlčák střílel a Martin Galetka šikovně tečoval. Skvělou akci Jablonce hasil betonem Kocák a Zubři opět udeřili. Vojtěch Krejčířík si vybruslil v přesilovce před bránu a Víchovi nedal šanci.

Tentýž hráč skóroval i o chvíli později, pátou branku přidal sólem s velkým štěstím. Jablonečtí byli pod dekou, zatíženi pěknou smůlou, po chybě žlutomodré obrany ale rozradostnil skupinu severočeských příznivců Jan Tkáčik, jenže zakrátko opět dirigoval Přerov, když skulinku trefil Adam Horký. Pár vteřin na to se ještě k odraženému puku dostal Josef Opočenský a stanovil skóre po dvou třetinách na 6:2.

Na poslední dějství se do branky hostů postavil Matěj Halamka, ale už po půl minutě inkasoval, když si jej vychutnal Denis Šťastný. Nevybíravým způsobem poté fauloval Koula domácího Mlčáka a putoval do šaten. Do branky domácích se postavila Blanka Škodová a po 49 vteřinách zvyšoval na 8:2 Filip Rusňák. O půl minuty později ho navíc napodobil Adam Horký a Vích se vrátil zpět do kasy.

Brankové hody protáhl za pár vteřin jablonecký Jan Šuráň. Domácí si se soupeřem už spíše hráli, ale tři a půl minuty před koncem ještě inkasovali výstavní trefou Petra Bendy. Přerov už pověstnou desítku završit nestihl, nicméně slaví další výhru.