Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost napravil vysokou porážku, Šumperk v Přerově sedmkrát inkasoval

Starší dorost napravil vysokou porážku, Šumperk v Přerově sedmkrát inkasoval
P ř e r o v – Po třech venkovních zápasech se starší dorost znovu vrátil na domácí bitevní pole, kde chtěl v pátečním střetnutí proti Šumperku odčinit vysokou porážku z Brna. Jako první ovšem gólově udeřili mladí Draci, jejich radost ale měla jen kratinké trvání, protože Přerov krátce před koncem první tercie přetočil skóre. Poté už puky padaly zejména do šumperské klece a vedení Zubrů narůstalo až na 7:2. O další příděl bodů do tabulky finálové skupiny bude Přerov hrát na ledě Třebíče.
26.kolo, pátek 22.1.2016
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
7:2
(2:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Horký (Krejčiřík, Šťastný), 20. Krejčiřík (Šťastný), 22. Nevřela (Galetka), 33. Zdráhal (Krátký, Gábriel), 36. Šťastný (Krejčiřík), 49. Krejčiřík (Kleiner), 50. Plášek (Nevřela) – 15. Uhlíř (Výkruta), 46. Haluza (Krč). Rozhodčí: Čaja – Řezáč, Sedlák. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 21:13. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 7:2.
Kocák (41. Škodová) – Rusňák, Gábriel, Kleiner, Skříček, Klapal, Krátký – Palacký, Šťastný, Galetka, Nevřela, Kadlic, Zdráhal, Krejčiřík, Horký, Šico, Petráš, Krul, Plášek
Faltus – Rozbroj, Výmola, Habrman, Moučka, Uhlíř, Čada, Holínek, Výkruta, Šíp, Přibylová, Maděra, Krč, Haluza

Komentář k zápasu

Začátek utkání se neodehrával v nijak vysokém tempu. Ani jeden z týmů si dlouho nedokázal vytvořit větší příležitost. Přerov sice šel do zápasu s nálepkou favorita, ale jako první se osmělili hosté ze severu Moravy, a dokonce šli i do vedení. Josef Uhlíř vystřelil v přesilovce od modré čáry a trefil se přesně k tyči. Domácí inkasovaná branka evidentně zaskočila a dlouho si nedokázali vytvořit souvislejší tlak.

Vše změnily až poslední dvě minuty úvodního dějství. Nejprve se k dorážce Krejčiříkovy střely dostal Adam Horký a srovnal. Poté se domácí hráči dočkali i vedoucí branky. Šťastný skvěle oslovil Vojtěcha Krejčiříka, který se trefil přesně nad rameno Faltuse. Do konce třetiny zbývala přesně vteřina a šest desetin.

Do druhé části vstoupili Zubři daleko lépe než do té první a hned po sedmdesáti vteřinách mohli slavit. Radek Nevřela se s kotoučem dostal až před Faltuse a překonal jej bekhendovým blafákem.

Hosté se během prostředních dvaceti minut do žádné větší šance nedostali a mohli být rádi, že přerovští mladíci přidali pouze dvě branky. Mezi střelce se totiž zapsal po krásné přihrávce Krátkého Tomáš Zdráhal a o tři minuty později svůj třetí bod v zápase zaznamenal Denis Šťastný, který přetavil v branku skvělou Krejčiříkovu myšlenku.

Poslední třetina se spíše již dohrávala. Hostům se sice podařilo lehce zdramatizovat zápas, když David Haluza snížil na rozdíl tří branek, ale v klidu hrající přerovský celek žádné další komplikace nepřipustil a své vítězství ztvrdil dalšími dvěma přesnými zásahy. Ve čtyřicáté deváté minutě využil přesilovou hru čtyř proti třem svým druhým zásahem v utkání Vojtěch Krejčiřík a o 38 vteřin později dal definitivní podobu výsledku dorážkou do prázdné branky Karel Plášek.

Zubři si tak připsali tři body do tabulky a alespoň částečně odčinili debakl z brněnského ledu, kde podlehli tamějšímu Warrioru 2:8