Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost načal finálovou část úspěšně, Jablonec si odvezl vysokou porážku

Starší dorost načal finálovou část úspěšně, Jablonec si odvezl vysokou porážku
P ř e r o v – Liga staršího dorostu již přešla do finálové části, body byly vynulovány a následující duely tak rozhodnou o končeném úspěchu či neúspěchu. Tým Zubrů chce zamířit k metě postupu mezi elitu a hned v úvodním utkání doma proti Jablonci, jenž se silným Kolínem doplnil skupinu "B", bez potíží zvítězil. Velký krok za tříbodovým ziskem Zubři udělali hned v úvodní třetině, kterou vyhráli o čtyři góly. Dvakrát se v dalším průběhu prosadili i jablonečtí Vlci, ovšem vysokou porážku jen mírně zkorigovali.
19.kolo, pátek 4.12.2015
HC ZUBR Přerov - HC Vlci Jablonec nad Nisou
HC ZUBR Přerov - HC Vlci Jablonec nad Nisou
7:2
(4:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Šico (Klapal), 13. Krejčiřík, 16. Galetka (Spálovský), 20. Spálovský (Krátký), 22. Krátký (Plášek), 40. Skříček (Šťastný, Krejčiřík), 48. Krul (Horký, Nevřela) – 39. Foerster (Vodseďálek), 55. Benda (Rudolph). Rozhodčí: Čaja – Dočkal, Klvač. Vyloučení: 6:5, navíc Rusňák (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 29:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2.
Kocák (55. Šindar) – Rusňák, Skříček, Spálovský, Bednařík, Gábriel, Klapal, Kleiner, Mlčák – Krejčiřík, Šťastný, Nevřela – Plášek, Krátký, Galetka – Šico, Matuška, Palacký – Zdráhal, Krul, Horký
Vích (16. Bok, 21. Vích) – Flek, Halamka, Vodseďálek, Krejsa, Vlad, Šuráň – Cadrik, Rudolph, Tkáčik, Hujer, Foerster, Mizera, Benda, Šíp, Kačo

Komentář k zápasu

Domácí celek do svého prvního zápasu nadstavbové části vlétl jako uragán. Již po necelých třech minutách poslal přerovské do vedení Tomáš Šico, který s velkým štěstím zpoza brány překonal Vícha. Na další radost si přerovské publikum muselo počkat deset minut. Vojtěch Krejčiřík byl na brankovišti hostí nejdůraznější a podruhé poslal puk do jablonecké klece.

Hosté se také snažili alespoň ohrozit přerovského Kocáka, ale Přerovu mu svou velmi aktivní hrou nedával příliš šancí, navíc sám dokázal do konce první třetiny ještě dvakrát udeřit. Nejprve se tvrdou pumelicí nad Víchovo rameno prosadil Martin Galetka a přesně tři vteřiny před sirénou překonal vystřídavšího Boka Adam Spálovský.

I druhou třetinu otevřeli Zubři rychlou brankou. Plášek našel před brankou zcela osamoceného Jiřího Krátkého. Ten si pohrál s Víchem, který se vrátil zpět do branky. V dalším průběhu prostřední části se hra přelévala od jedné ke druhé brance. K vidění bylo několik velkých šancí, ale hlavně skvělých brankářských zákroků. Famózní byla především lapačka Vícha proti Pláškově střele.

Hosté se střeleckého úspěchu dočkali v předposlední minutě druhé třetiny. Jejich přesilovou hru dokázal využít Petr Foerster. Zubři však dokázali ještě před druhou sirénou odpovědět a rovněž v přesilovce. Pohlednou akci Krejčiříka se Šťastným zakončil kapitán Jaromír Skříček.

Závěrečné dějství se spíše již dohrávalo a každý tým si připsal po jedné přesné střele. Nejprve se prosadil domácí celek. Pohotovou tečí dokázal usměrnit puk za záda Vícha Radovan Krul. Hosté dali výsledku konečnou podobu šest minut před koncem, když se dorážkou z bezprostřední blízkosti dokázal prosadit Petr Benda.